Back to Question Center
0

Word beschermd met Semalt: hoe internetfraude werkt

1 answers:

Er bestaan ​​verschillende vormen waarin fraude op internet wordt gepleegd. The Securities andExchange Commission belicht verschillende vormen van internetfraude op hun website. Lisa Mitchell, de Customer Success Manager van Semalt ,heeft in het kort enkele van die voor u besproken om te worden beschermd tegen de online aanvallen.

Aanbiedingen voor investeringen

Het is een proces waarbij legale effectenmakelaars via de telefoon contact opnemen met klantenovertuigen hen om te investeren in een specifieke voorraad - giochi di trampolini. Het heeft ook fraudeurs aangetrokken die vooringenomen nieuwsbrieven uitsluitend voor beleggers gebruikenvan diefstal.

Gemeenschappelijke regelingen

Het gaat om het verzenden van e-mails naar willekeurige mensen die suggereren dat u kunt winnenenorme winsten met een zeer minimale input. De bekendste is de Nigeriaanse fraude waarbij een e-mail beweert te zijn van iemand in nooduw hulp om wat geld in uw account te storten. De fraudeur stelt voor om uw bankrekening te gebruiken om het geld over te maken, wat in werkelijkheidhun doel is u te bedriegen met bedradingskosten en belastingen. Mocht u in de val lopen, verliest u alle geavanceerde fondsen.

Beleggingsadvies

Dit gebeurt door een gezamenlijke inspanning van online schrijvers van de nieuwsbrief en investeringenbedrijven. De investeringsmaatschappijen betalen deze schrijvers zodat zij informatie kunnen schrijven die de voorkeur geeft aan investeringen in een bepaald bedrijf.Verder onthullen ze niet dat ze voor hun aanbeveling worden betaald. Dit is vooringenomen informatie die een potentiële belegger isveronderstelt onbevooroordeeld te zijn bij het nemen van investeringsbeslissingen.

Veilingfraude

Het gaat om online warenhuizen, meestal op vier manieren.Ten eerste neemt de verkoper al het geld van kopers, maar levert deze nooit af. De tweede manier is waar de verkoper een product geeftwaarvan de waarde kleiner is dan de geadverteerde. In dit geval geeft hij verkeerde informatie over een product met als doel meer kopers te trekken. Deklant betaalt meer. De derde manier is liegen over de levertijd. De verkoper levert vervolgens later af dan aangegeven. Ten slotte, ade verkoper kan kritieke informatie die de beslissing van een koper zou beïnvloeden, niet bekendmaken.

De federale handelscommissie en veilingfraude

Dit omvat ondeugende verkopers die biedingen plaatsen op het product van een verkoperduw de prijs omhoog, bied hoog om andere bieders te verdrijven en trek vervolgens de biedingen in om het product voor een lagere prijs te krijgen en uiteindelijk te liegenaan klanten dat zij producten kunnen krijgen die geadverteerd zijn op legitieme sites tegen een lagere prijs buiten het platform. Wanneer ze de daders volgen,ze worden uiteindelijk opgelicht.

Diefstal van identiteit

De gegevens van het slachtoffer worden gebruikt om belangrijke dingen zoals autorijden te verkrijgenlicenties en creditcards. Alle verkregen credits worden later door het slachtoffer betaald en verkeersovertredingen worden vastgelegd in het slachtoffergeschiedenis. Het slachtoffer leert pas weten wanneer ze eraan worden herinnerd dat ze te laat zijn met het betalen van hun boetes.

Phishing

De aanvaller overtuigt het slachtoffer om vertrouwelijke persoonlijke informatie te verstrekkendoor zich voor te doen als een legitieme entiteit waarvan het slachtoffer bekend is, bijvoorbeeld een bank.

Cyber ​​stalking

Dit omvat het elektronisch bedreigen van een persoon. Het kan gedaan wordendoor het gebruik van e-mails, internet of andere elektronische middelen.

November 28, 2017