Back to Question Center
0

Vraag het aan Semalt: wat is de eenvoudigste manier om referral-spam te verwijderen

1 answers:

Na het installeren van Google Analytics, als u constateert dat uw verkeer lukraak is toegenomen, is dit een teken dat uw website valse standpunten inneemt en moet u maatregelen nemen om ze zo snel mogelijk te verwijderen.

Artem Abgarian, de Senior Customer Success Manager van Semalt , waarschuwt dat er helaas geen vaste manier is om spam permanent uit Google Analytics te verwijderen. U kunt de risico's echter minimaliseren door een aantal manieren te kiezen.

Spam-bots en hun gebruik

Een van de belangrijkste redenen waarom we spam-verwijzingen ontvangen, zijn de spambots. De hackers ontwerpen ze op een aantal manieren en proberen een groot aantal mensen te betrekken bij het hacken van hun websites. Ze sturen boeiende links naar je inbox en doen alsof ze veel verkeer kunnen genereren. Wanneer u op die links klikt, ziet u dat uw site veel verkeer ontvangt, maar dat verkeer niets met de werkelijkheid te maken heeft. De hackers gebruiken zelfs spam-bots om je te misleiden.

Typen verwijzingspam

De spambots gebruiken een verscheidenheid aan methoden voor het maken van verwijzingsspam: via schijnverwijzingen en crawler-verwijzingen. Google Analytics kan niet beoordelen of een crawler verwijst en wat een verwijzing naar een geest is. De verwijzingen naar spook verschijnen wanneer uw Google Analytics wordt getroffen door nep of onbekend verkeer, terwijl de crawler verwijst wanneer uw site een groot aantal weergaven van onbekende bronnen ontvangt. U moet de bots verwijderen omdat u de belasting op uw servers en uw websites moet verminderen. Het is ook belangrijk om nauwkeurige gegevens van Google Analytics te krijgen voor de gezondheid van uw site..

Hoofdspam-verwijzingsdomeinen

Het is niet verkeerd om te zeggen dat er tal van spamdomeinen zijn, maar de bekendste zijn darodar.com, ilovevitaly.co, semalt.com en buttons-for-website.com. Het is belangrijk om weg te blijven van deze websites en andere soortgelijke sites omdat ze uw site kunnen beschadigen en uw Google AdSense kunnen ruïneren.

Verwijdering van goedgebouwde bots en spinnen

U kunt de goed opgevoede spinnen en bots uit uw gegevens verwijderen door uw instellingen aan te passen. Als u ze niet zo vroeg mogelijk blokkeert of verwijdert, bestaat de kans dat uw site wordt beschadigd. De meeste bots en spiders zien er site-vriendelijk uit, maar ze beschadigen je online en offline gegevens. Google Analytics biedt een verscheidenheid aan deals, tips, trucs en suggesties om ze van uw website te verwijderen. U kunt naar het admin-gedeelte gaan om de nieuwe updates te controleren en uw instellingen dienovereenkomstig aan te passen.

Hoe verwijder ik de Ghost-verwijzingen?

Na het testen van een aantal deals, heb ik gemerkt dat het gemakkelijk is om spookverwijzingen te blokkeren door je filters te installeren en activeren. Zorg ervoor dat u verschillende filters gebruikt om uw online bescherming te maximaliseren. U moet ook de geldige hostnaamfilters instellen. Hiervoor zou je je tracking-ID of -nummer moeten vermelden. Laat me je vertellen dat de bots heel slim zijn; ze laten geen enkele kans voorbijgaan als uw site of Google Analytics niet beschadigd is.

Verwijder de verwijzingspam van de crawler

Nadat u de bovenstaande instellingen hebt aangepast, is de volgende stap het implementeren van een geldig hostnaamfilter dat uw site en Google Analytics beschermt tegen referentiespam. Vergeet niet dat de crawlers uw site nu en dan bezoeken en proberen uw gegevens te beschadigen. Daarom moet u ze ten vroegste op zowel uw site als Analytics verwijderen Source .

November 28, 2017