Back to Question Center
0

Tips Van Semalt: Hoe U Spam-Bots Kunt Stoppen Van Het Verstoren Van Uw Analytics-Verwijzingen

1 answers:

U merkt een toename in verwijzingsverkeer in de analytische account van uw zoekmachine en hoera! Je bent blij omdat iemand linkt en klikt. Maar bij nadere beschouwing realiseert u zich dat het geen legitiem verkeer is. Eigenlijk ben je het laatste slachtoffer van referrerspam, een soort spamming gericht op zoekmachines.

Als je door deze spamming-bots geraakt bent, moet je ze zo snel mogelijk blokkeren. Alexander Peresunko, de Customer Success-manager van Semalt , legt uit hoe je echte gegevens uit analyses kunt halen.

U moet in gedachten houden dat niemand deze bots heeft gevraagd uw site te bezoeken - tatil yerleri isimleri. En terwijl ze op uw site staan, hamsteren ze enorme hoeveelheden resources voor legitieme gebruikers. Als gevolg hiervan raken legitieme bezoekers gefrustreerd wanneer ze proberen toegang te krijgen tot uw site en elders gaan zoeken. Bovendien hebben spammers nooit iets goeds wanneer ze bellen.

Om referrer-spamnetwerken te ontmaskeren, moet u de persoon achter deze netwerken identificeren. Een veelgebruikte manier is om WHOIS.net te gebruiken. De lijst met veelvoorkomende spammers omvat:

  • Ilovevitaly.com (en verschillende TLD-varianten)
  • Economy.co
  • Darodar.com en andere gerelateerde subdomeinen
  • See-your-website-here.com

Inmiddels vraag je je waarschijnlijk af waarom spammers zoveel moeite doen om het web te doorzoeken. Verschillende spammers nemen om verschillende redenen deel aan deze schimmige activiteiten.

Hier zijn enkele van de beste spammers en de redenen waarom ze dit doen.

  • See-your-website-here.com

Dit is een van de ergste spammers aller tijden. De bot gebruikt referrerspam voor het genereren van leads..Wat biedt de site? Web-spam. In wezen zijn er webmasters die de site betalen voor het uitvoeren van web-spam om leads te genereren. Ben Sykes is de persoon achter het spamming-domein. En hij is gewaagd genoeg om zijn WHOIS-gegevens openbaar te tonen.

  • Econom, darodar.com en ilovevitaly.com

Deze sites hebben één doel voor ogen: om verkeer naar specifieke winkelsites zoals eBay of AliExpress.com te leiden.

Stoppen met het spammen van botsgevaar

De ideale methode om bots buiten te houden is door ze te blokkeren via het .htaccess-bestand in de hoofdmap van uw domein. Om dit te doen, moet je een specifieke code kopiëren en in het .htaccess-bestand plakken. Deze techniek voorkomt niet alleen dat de spammers zich bemoeien met uw analysetool, maar het markeert ook de bots telkens wanneer ze proberen uw server te raken.

Voordat u wijzigingen aanbrengt in het .htaccess-bestand in uw directory, is het belangrijk op te merken dat dit een bestand is dat bepaalt hoe uw server functioneert. Als u een fout maakt bij het uploaden van het bestand, zal dit de werking van de hele site verstoren. Om dit te voorkomen, kunt u een back-up van uw site maken voordat u wijzigingen in het bestand aanbrengt.

Analytics-filters

Als u de bovenstaande methode gebruikt, worden niet alle spammers verwijderd. Hoewel het u beschermt tegen toekomstige spammingpogingen, maakt het de schade die al aan de site is gedaan niet ongedaan. Als u historische informatie wilt verwijderen en wilt helpen bij het filteren van spambot uit specifieke regio's in de toekomst, kunt u overwegen analysefilters in te stellen.

WordPress gebruiken om spammers buiten te houden

U kunt er ook voor kiezen de Wp-Ban-plug-in van WordPress te gebruiken om onwettige gebruikers buiten te sluiten. Met de plug-in kunt u een zwarte lijst maken van IP, IP-bereik, user-agent, verwijzende URL en user-agent om toegang te krijgen tot uw WordPress-blogs. Het gebruik van deze methode is een handig alternatief voor webbeheerders die het niet zo gemakkelijk hebben om het .htaccess-bestand van hun domein te bewerken.

Spambots hebben invloed op zowel serverbelasting als beveiliging, verstoren analytische gegevens door legitieme gebruikers te verstikken en frustrerende marketinginspanningen. Op een grote site kunnen 500 hitsmaanden niet veel veranderen. Maar als dit gebeurt op de site van een lokale verkoper, wordt het analyseren van legitiem verkeer een zware opgave. Daarom is het uitbesteden van analyses aan een ervaren specialist een effectieve methode om te voorkomen dat gegevens verwarrend worden en de inspanningen van het bedrijf worden benut.

November 28, 2017