Back to Question Center
0

Tips van Semalt: hoe een phishing-scam te identificeren

1 answers:

Phishing is een poging van oplichters om te proberen onwetende gebruikers te bedriegen. Ze verhullen hun berichten om te lijken op die van legitieme bedrijven en bedriegen mensen vervolgens om hun gegevens door te geven en gebruiken ze bijgevolg voor identiteitsdiefstal. Sommige van de gegevens zijn bedoeld als een BT-gebruikersnaam of wachtwoord. Het is belangrijk op te merken dat BT nooit zonder reden om privégegevens of zelfs bankgegevens vraagt - frezyderm reform abdomen 150ml. BT-e-mails hebben ook nooit bijlagen.

Julia Vashneva, the Semalt Senior Customer Success Manager, adviseert alle internetgebruikers om altijd op hun hoede te zijn voor dergelijke signalen die wijzen op een potentiële zwendel.

Hoe een phishing-e-mail te herkennen

E-mails die aandringen op gebruikersverificatie of vragen om persoonlijke informatie zijn verdacht en gebruikers moeten ze vermijden. Ze nemen de volgende vormen aan:

  • Onverwachte e-mails die te goed zijn om waar te zijn
  • Een e-maillink die doorverwijst naar een website, waarin wordt gevraagd om de details van een account te verifiëren.
  • Fraudeurs creëren een verhaal dat de urgentie heeft slachtoffers te lokken.
  • Gebruik altijd getypte URL's en niet die welke zijn ingesloten in e-mailberichten.
  • Analyseer de juistheid van de grammatica en afbeeldingen die in de e-mail worden gebruikt.

Stappen die u moet nemen als u een phishing-e-mail ontvangt

De genomen actie hangt af van hoe de gebruiker de e-mail heeft geopend. De afdeling belast met het omgaan met phishing-e-mails bij BT gebruikt phishing@bt.com als u contact met hen wilt opnemen.

Als iemand niet op de aangeboden links heeft geklikt of geantwoord, maar de e-mail heeft geopend, hoeft u zich geen zorgen te maken..Er is een kans dat er geen compromis is bereikt, dat u de e-mail moet markeren en naar de phishing-afdeling bij BT moet sturen om daar vanaf te komen.

Als iemand op de link heeft geklikt of een ingesloten bijlage heeft gedownload, maar niets in het formulier heeft ingevuld, moet een viruscontrole worden uitgevoerd en vervolgens de e-mail worden gerapporteerd.

Als iemand zijn of haar gegevens heeft verstrekt, is het eerste wat u moet doen de computer scannen om veiligheidsredenen. Herstel vervolgens het BT-account, want er bestaat een kans op een compromis. Er zijn handleidingen over hoe om te gaan met de besmette accounts en e-mails. Aan de kant van de klant raden veranderende wachtwoorden en experts aan om voor elke account een unieke te gebruiken. Banken vereisen meldingen om ongebruikelijke activiteiten te markeren als iemand zijn bankgegevens al heeft opgegeven. Meld ten slotte de e-mail aan de afdeling phishing.

Wie ontvangt phishing-e-mails?

Er zijn bijna 37,3 miljoen gebruikers die phishing-e-mails ontvangen volgens de statistieken van 2012 en 2013. De meest waarschijnlijke verklaring is dat scammers verschillende manieren hebben om gebruikers-e-mails te verkrijgen voor hun phishing-inspanningen. Ze gebruiken geautomatiseerde bots, valse websites, echte website-databases hacken, inkooplijsten van andere fraudeurs, zich voordoen als websites die phishing-e-mails voorkomen. Het ontvangen van een dergelijke e-mail brengt de gebruiker niet automatisch in gevaar, het is de actie die daarna wordt ondernomen en die hen in gevaar brengt.

Bescherming tegen phishing-activiteiten

  • Het bedrijf biedt BT Protect, dat helpt bij het voorkomen van malwareaanvallen op alle apparaten die op internet zijn aangesloten.
  • Het downloaden van de BT NetProtect Plus is een extra voordeel omdat het zijn gebruikers meldingen over mogelijke bedreigingen biedt, aangezien BT alle phishing-e-mails van andere gebruikers doorstuurt naar het NetProtect Plus-team.
  • Schakel het spamfilter altijd in om bedreigingen te beperken.
  • Zorg ervoor dat alle websitesoftware wordt bijgewerkt.
  • Antwoord nooit op een verdachte e-mail.

Bepalingen van BT om de klant te beschermen

Het bedrijf heeft een koppeling verstrekt waarmee gebruikers alle verdachte e-mails kunnen doorsturen, die zij vervolgens onmiddellijk afnemen. Het helpt bij het monitoren van alle websites die geacht worden deel te nemen aan phishing-activiteiten en haalt ze eruit wanneer ze op heterdaad betrapt worden.

November 28, 2017