Back to Question Center
0

Semalt: tips voor botnetbescherming. Hoe veilig te blijven?

1 answers:

De rootkit is een stukje software dat zonder uw medeweten op een computer of mobiel apparaat is verborgen en geïnstalleerd. Het infecteert waarschijnlijk een groot aantal programma's en bestanden en wordt automatisch geïnstalleerd door de aanvallers. Ze profiteren van de kwetsbaarheden van uw computer en overtuigen u om vreemde programma's en hulpprogramma's te downloaden.

Artem Abgarian, een topexpert van Semalt , zorgt ervoor dat de rootkits niet altijd gevaarlijk zijn, maar alle kwaadwillende activiteiten kunnen verbergen, dus u moet ze zo snel mogelijk kwijtraken. Soms hebben de aanvallers toegang tot uw gevoelige informatie en stelen ze de creditcardgegevens met behulp van rootkits. Ze controleren regelmatig de acties van een gebruiker, voeren verschillende gevaarlijke functies uit en passen uw programma's aan zonder door iemand te worden gedetecteerd - blood eternal slot.

Anderzijds zijn de botnets een enorm netwerk van gecompromitteerde of geïnfecteerde computers. Ze ontwikkelen grote en kleine botnetwerken en voeren verschillende taken uit. In de context van het botnet worden de bots doorverwezen naar de computer en mobiele apparaten die hun functies niet naar behoren kunnen uitvoeren en worden bestuurd door de hackers. Een aanvaller krijgt controle over uw apparaat door het te infecteren met een virus, schadelijke code of malware die regelmatig uw computer aanvalt. De computer wordt al snel een onderdeel van het botnet-netwerk en functioneert niet normaal. De botnets worden vaak gebruikt voor het uitvoeren van allerlei schadelijke activiteiten, het verspreiden van virussen en spam en het aanvallen van verschillende nieuwe apparaten.

Waarom zijn rootkits en botnets aanzienlijke bedreigingen?

Het primaire probleem met botnets en rootkits is dat ze verborgen blijven en hun functies stil uitvoeren. Hoewel de botnets niet altijd verborgen zijn, verschijnen de rootkits nooit op uw computersysteem..Soms blijven rootkits en botnets onopgemerkt totdat uw apparaat volledig is beschadigd. Ze voeren hun functies in stilte uit en installeren automatisch andere schadelijke programma's op uw apparaat. Omdat ze moeilijk te detecteren zijn, kunnen aanvallers eenvoudig botnets en rootkits gebruiken om uw persoonlijke gegevens te wijzigen en te openen. Ze vallen een groot aantal computers aan en plegen verschillende misdaden met deze bots, verborgen op je computer en mobiele apparaten. Met een paar geïnfecteerde computers kunnen aanvallers eenvoudig hun misdaden vergroten en zowel kleine als grote organisaties treffen.

Wat kunnen we doen om onszelf te beschermen?

Als u op zoek bent naar betrouwbare beveiligingspraktijken, kunt u deze stappen volgen en het risico verminderen dat uw computers worden geïnfecteerd of gecompromitteerd.

1. Antivirusprogramma's onderhouden en gebruiken:

De antivirusprogramma's of -software moeten, en u moet ze zo snel mogelijk installeren. Ze helpen uw computer of mobiele apparaat te herkennen en te beschermen tegen de bekende virussen en malware. U kunt de malware en virussen gemakkelijk detecteren en voorkomen dat deze ernstige problemen voor u veroorzaken. Omdat de aanvallers voortdurend nieuwe viruscodes schrijven, is het essentieel om de definities en antivirusprogramma's up-to-date te houden. Je moet ook de anti-rootkit en anti-bot programma's op je apparaat installeren.

2. Installeer de firewalls

U moet de firewalls installeren die u helpen verschillende soorten infecties te voorkomen en kwaadaardig verkeer te blokkeren voordat dit uw computer beschadigt. Het beperkt het verkeer en kan zijn functies op alle besturingssystemen uitvoeren. Zorg ervoor dat uw firewall regelmatig wordt bijgewerkt.

3. Gebruik sterke wachtwoorden

U moet sterke wachtwoorden selecteren, zodat aanvallers deze niet koste wat kost kunnen raden. Gebruik verschillende woorden en combineer zowel cijfers als alfabetten tijdens het maken van een wachtwoord. U moet het wachtwoord regelmatig wijzigen om uw veiligheid op internet te waarborgen.

November 29, 2017