Back to Question Center
0

Semalt stelt de manieren voor om internetfraude en zwendel te melden

1 answers:

Veel site-eigenaren en ontwikkelaars hebben fraudepogingen en op internet gebaseerde oplichting meegemaakt.Verrassend genoeg rapporteren de meeste slachtoffers niets. Vaak schamen de slachtoffers zich ervoor in de val te lopen of zelfs de hoop te verliezen - centos 7 panel.In dit opzicht is het van het grootste belang om online oplichting en fraude te melden om te voorkomen dat internetcriminelen andere sites of mensen binnenvallen. eenmoet een vechtlust hebben. Daarnaast zijn er tal van organisaties die de slachtoffers willen helpen. Een misdaad gepleegd viainternet is ook strafbaar.

Hoe kan een internetgebruiker, site-eigenaar of ontwikkelaar fraude of oplichting melden?Wat zijn enkele van de beschikbare zwendel / fraude rapportagebronnen? Ontdek in dit artikel van Andrew Dyhan, de Customer Success Manager van Semalt .

Online zwendel / fraude rapportagebronnen.

Het Internet Crime Complaint Centre (ICCC) is de eerste bruikbare hulpbron. Dit iseen samenwerkingsverband tussen het National White Collar Crime Centre en het Federal Bureau of Investigations in de Verenigde Staten. Volgens internetexperts, ICCC is een van de beste platforms voor het melden van meer serieuze fraudes waarbij sprake is van hacking (of computerintrusie), Diefstal van handelSecrets (Economic Spionage), identiteitsdiefstal en andere grote Cyberaanvallen. Je kunt echter nog steeds elke andere misdaad melden die dat niet doetvallen in de genoemde categorieën, zelfs als zij vinden dat de begane misdaad van ondergeschikt belang is..Bovendien, als een misdrijf niet onder de ICCC-categorieën valt,de organisatie kan een slachtoffer naar een relevant bureau leiden. ICCC is dus een platform dat deuren opent voor alle slachtoffers van online zwendel en fraude.

Ten tweede biedt het online Better Business Bureau van de VS en Canada een websitevoor klanten die zwendellachtoffers helpen bij het melden van klachten over onlinewinkels en andere fraudeurs. Bovendien, slachtoffers van fraudekan ook in de database van deze organisatie zoeken om vast te stellen of een bepaalde verkoper nog andere klachten tegen hen heeft ingediend. Ook,klagers worden aangemoedigd om een ​​follow-up uit te voeren en te bepalen of eventuele klachten tegen een internetwinkelier zijn opgelost.

Ten derde is de website voor internetfraude-informatie van de Amerikaanse overheid een andereweg voor het indienen van internetcriminaliteit. Het platform is het meest geschikt voor klachten zoals phishing-aanvallen, oplichtings-e-mails, klachten van consumentenhebben betrekking op fraude met internetmarketing en internetinvesteringen. De site biedt ook links naar geschikte bureaus die zich bezighouden met zwendelrapportage voor eenbepaald type online misdaad.

Vervolgens heeft Craigslist een pagina die is gewijd aan scamming-preventieom informatie te geven over meldingsprocedures in het geval dat iemand werd bedrogen door Craigslist-leden. Meer informatie is beschikbaar opCraigslist-website over hoe om te gaan met oplichting wanneer ze zich voordoen.

Het eBay Security Center is een ander platform voor algemene marktplaatsveiligheid. HetHelpt bij het hacken van slachtoffers met het rapporteren van veilinggerelateerde oplichting en fraude aan de relevante autoriteiten. Bovendien biedt eBay Security Centerwetshandhaving voor technieken om vast te stellen of een oplichter probeert gestolen goederen te veilen. Deze functie is vooral belangrijkaan de slachtoffers van diefstal van eigendommen.

Tot slot kan de Facebook-beveiligingspagina een zwendel-slachtoffer fraudes, bedriegers meldenapplicaties, account hacks, spam of andere Facebook-gerelateerde aanvallen. Niet schrikken. Rapporteer fraudeurs om toekomstige schade te voorkomen.

November 28, 2017