Back to Question Center
0

Semalt presenteert interessante feiten over internetzwendel en fraude

1 answers:

Internetfraude en oplichting kunnen op elk moment plaatsvinden. Elke internetgebruiker is een potentieel slachtoffer.Het is dus belangrijk om te begrijpen hoe internetfraude werkt, zodat online gebruikers, ontwikkelaars en site-eigenaren hun zuurverdiende kunnen beschermengeld.

Alexander Peresunko, de Semalt Customer Success Manager, schetst in dit artikel veel voorkomende fraude en oplichting die zowel online als offline kunnen optreden.

Om te beginnen betekent identiteitsdiefstal het gebruik van de persoonlijke informatie van een andere persoonzoals het nummer van de sociale zekerheid, de naam van het meisje of de moeder om misdaden te plegen - crisp editor. Internetgebruikers moeten zich ervan bewust zijn dat het gebruik van de identiteit van andere mensenis hoogst illegaal zoals verklaard in januari 2010.

Ten tweede verwijst identiteitsfraude naar het gebruik van de identiteit van een andere persoon (ofdood of levend) of zelfs het gebruik van een valse identiteit door fraudeurs. Bijvoorbeeld het aanvragen van een visakaart in de naam van een overleden persoon. internetfraudeurs zoeken persoonlijke gegevens op, zoals gebruikersnamen of wachtwoorden, geboortedatum, volledig adres, sofinummer en volledige naam voorbank- en creditcardinformatie, online diensten en handtekeningen met de intentie om internetcriminaliteit te plegen.

Het derde type internetfraude heeft betrekking op creditcards en debetkaarten. De betaalpasinternetfraude doet zich voor wanneer een fraudeur de kaartinformatie uit de strip of streepjescode haalt om de kaart te dupliceren..Het wordt uitgevoerd door degebruik van "skimming" -machine die de achterkant van een creditcard of bankpas scant en belangrijke informatie vastlegt (bijvoorbeeld rekeningnummer en accountnamen) en zonder contact te maken met de kaart. In extreme gevallen kan dezelfde machine de pin van een bepaalde kaart lezen.

Vervolgens is phishing, ook bekend als spoofing van het merk, een online fraude die met zich meebrengtvervaardiging van sms-berichten, websites en e-mails door internetcriminelen om eruit te zien alsof ze van een legitieme oorsprong afkomstig zijn. De berichten worden gebruikt inhet verzamelen van gevoelige, persoonlijke en financiële gegevens van een gebruiker. De phasing-tekstberichten of e-mails zijn bedoeld om een ​​reactie van een te activereninternetgebruiker. In dit opzicht kan de inhoud een toon gebruiken die een dringende reactie vereist, opwindende of verontrustende informatie of gebruik vanvalse verklaringen of informatie. De phishing-teksten zijn vaak niet gepersonaliseerd.

De fraude met voorschotten is een internetfraude die sommige bedrijven gebruiken bij het verstrekken van leningenvoor individuen. De belangrijkste doelen zijn mensen met een slechte kredietwaardigheid of die niet in aanmerking komen voor leningen door instellingen / banken. Ze gebruiken zinnen als"Heeft u geen credit rating?" of "Heeft u een slechte kredietgeschiedenis?" Zodra een internetgebruiker verslaafd is, initiëren de fraudeurs het fraudeproces doorom vooraf geld in contanten te vragen om toegang te krijgen tot de lening. Na ontvangst van het geld verdwijnen de oplichters.

Loterij (of prijsplaats) verwijst naar een massamarketing-internetfraude waarbij slachtoffers zijnmeldingen ontvangen via e-mails, telefoon of berichten waaruit blijkt dat ze geld of prijzen hebben gewonnen. Niettemin, voordat de prijs of contant wordt verzameld,het slachtoffer is verplicht om vooraf belasting of een vergoeding te betalen. Zodra het slachtoffer het geld heeft kwijtgescholden, verdwijnt de organisatie of wordt er zelfs om gevraagdmeer geld. In dit verband wordt het publiek erop gewezen dat in Canada gewonnen loterijen of prijzen niet zijn onderworpen aan enige kosten of belastingen.Daarnaast worden internetgebruikers uit voorzorg aangemoedigd om loterijen, trekkingen of wedstrijden die zij invoeren te volgen.

November 28, 2017