Back to Question Center
0

Semalt legt uit hoe pop-up-add-ons in Windows geblokkeerd kunnen worden

1 answers:

Sinds het is 2017, is het eerlijk om te zeggen dat technologie ons leven al geruime tijd heeft overgenomen. Het internet verbindt nu steeds meer apparaten per seconde en de hoeveelheid informatie die er doorheen gaat is enorm groot. Volgens Lisa Mitchell, de Semalt Customer Success Manager, brengt dit feit heel wat mogelijkheden en voordelen met zich mee, maar het komt ook met een paar problemen, waarvan er een vaak irritant is voor gebruikers: omgaan met pop-upadvertenties !

Als u Windows op uw pc gebruikt, heeft u dit probleem ongetwijfeld in uw leven ondervonden - omni casino no deposit bonus code 2018. Na het installeren van een systeem verloopt alles soepel en zijn er geen problemen met pop-ups die na enkele gebruikssessies verschijnen. Na deze tijd wordt het probleem steeds pijnlijker om mee om te gaan, hoewel bijna geen van deze advertenties verband houden met Windows zelf. In dit artikel willen we een paar methoden presenteren voor het oplossen van een van de belangrijkste problemen bij het surfen op het web: het blokkeren van pop-upadvertenties.

Voordat we met de schoonmaak beginnen, willen we graag even uitleggen waar deze pop-ups vandaan komen. Omdat ze niet van Windows komen, ligt hun oorsprong meestal op websites die malware, adware of zelfs PUP's (Potentially Unwanted Programs) installeren. Veel programma's zijn vatbaar voor het produceren van eigen pop-ups, wat een ander deel van het probleem is. Ongeacht hun oorsprong, het blokkeren van pop-ups is een proces in twee fasen: maak eerst je computer schoon van malware of adware en gebruik vervolgens browserextensies om pop-ups in hun tracks te blokkeren.

Hier zijn enkele dingen die je kunt doen:

1..Ruim uw Windows-systeem op. Gewoonlijk is het niet genoeg om een ​​standaard anti-virusprogramma zoals AVG uit te voeren. U hebt speciale, professionele zorg nodig, zoals de Malwarebytes Anti-Malware, een software die speciaal is ontwikkeld om alle malware die op uw computer wordt aangetroffen, te verwijderen. Op dezelfde manier kunt u een programma zoals AdwCleaner gebruiken om Adware te verwijderen. Deze programma's zijn zowel gratis te gebruiken als erg handig, wees gewoon bewust wanneer je ze gebruikt, omdat je niet per ongeluk iets wilt verwijderen of te beperkend wilt zijn.

2. Installeer browser-add-ons. De meeste add-ons werken op meerdere browsers: Google Chrome, Firefox, Edge, Opera of Safari. Deze add-ons zijn gespecialiseerd in het analyseren van verkeer en het blokkeren van pop-ups die ze vinden. De instelling is te vinden onder het menu "Inhoud" in de browseropties en klinkt iets in de trant van "Laat geen enkele site pop-ups weergeven" - dit voorbeeld komt uit Chrome. Hoewel browsers worden geleverd met een eigen pop-upblokkering, raden we aan een extra pop-upblokker te installeren, zoals Ghostery, uBlock Origin of AdBlock plus.

3. Stop foistware en Windows-advertenties. Er zijn legitieme websites die graag pop-ups gebruiken, zoals Ask, Microsoft Bing of Google. Deze installeren vaak standaard PUP's als u de uitdrukkelijke versie kiest van een van hun producten. Houd rekening met wat u tijdens het installatieproces controleert of niet controleert, of gebruik een slim programma met de naam Unchecky, dat dit voor u kan doen, zelfs nadat u de software hebt geïnstalleerd.

Bovendien heeft Windows 10 nu zelfs pop-ups. Niet zo vervelend als anderen, natuurlijk, maar het geeft wel "voorgestelde apps" in het startmenu. Om deze te verwijderen, klik met de rechtermuisknop op de tegel en selecteer "verwijder alle suggesties".

We hopen dat onze richtlijnen voor het verwijderen van add-ons uw surf- en websurfervaring aanzienlijk zullen verbeteren. Pop-ups zijn een van de meest vervelende zaken waarmee je in deze tijd te maken hebt, en niemand zou meer moeten lijden dan nodig is.

November 29, 2017