Back to Question Center
0

Semalt: Is Botnet het meest krachtige cyberwapen?

1 answers:

Botnets worden momenteel beschouwd als de meest krachtige cyberwapens in de inhoud van de marketingindustrie. Botnets nemen hefboomwerking van computer-eindgebruikers en toegangsreferenties zonder toestemming en kennis van de eigenaar. Jason Adler, de Semalt Customer Success Manager, legt uit dat dit cyberwapen van invloed kan zijn op computers, printers of recorders.

Wat u moet weten over botnets

Botnets zijn een netwerk van gadgets die door malware worden aangespoord om stiekem stil te staan ​​bij websites en apparaten. Een botnet wordt bevolen door bot-herders, cybercriminelen die de bots besturen zonder noodzakelijkerwijs in een computer te sluipen. Botherders opereren met behulp van commandoservers waarmee ze aanvallen op organisaties kunnen uitvoeren - high pr page links.

Gewoonlijk zijn ze gewend om geld te stelen en toegang te krijgen tot financiële informatie en wachtwoorden. Een gedistribueerde denial-of-service is een ander gebruik van botnets, waarbij bots worden gecontroleerd om piekverkeer te genereren of nepverzoeken op een specifieke website te verzenden. Op de lange termijn raakt de beoogde site overbelast, een scenario dat hen dwingt om te stoppen. Onlangs zijn robotnetwerken op grote schaal gebruikt om geld te stelen aan liefdadigheidscampagnes.

De opkomst van robotnetwerken

De groei en uitbreiding van internet of things hebben een belangrijke rol gespeeld in de toename van botnets. Internet of things (IoT) -apparaten kunnen eenvoudig worden gemanipuleerd en aangevallen door botnets in vergelijking met computers. Shodan, een engine voor IoT-apparaten, wordt vaak gebruikt door bot-herders om kwetsbare apparaten en gadgets op internet te identificeren en te detecteren.

Ontwikkelaars die botnet ontwerpen, gebruiken niet alleen robotnetwerken voor hun financieel gewin, maar verhuren ze ook aan andere kwaadwillende aanvallers. Aanvallers maken gebruik van botnets om te stelen en toegang te krijgen tot cruciale informatie op websites. Bredolab-botnet is een voorbeeld van een robotnetwerk dat is verhuurd aan hackers. In ruil daarvoor betaalden de aanvallers de ontwikkelaar een geschat bedrag van $ 120.000 op maandelijkse basis.

Mirai was een andere gedistribueerde denial-of-service-aanval die viral ging. Ontwikkelaars die botnet hadden ontworpen, boden het cyberwapen aan voor een gemiddelde beloning van $ 7.500 per uur.

Tips voor het beschermen van uw pc tegen botnets

Botnets worden als gevaarlijk beschouwd, aangezien de aanvallen in werking treden zonder medeweten van computergebruikers. Nadat u er gebruik van hebt gemaakt, vertoont uw computer een piek in het verkeer en tragere prestaties. Hier volgen enkele trucs om te voorkomen dat uw apparaat wordt geïnfecteerd met een botnet-netwerk.

  • Sluit onnodige functies af die op uw computer worden uitgevoerd. Hackers profiteren van apparaten via open functies en poorten.
  • Regelmatig werken hardware en software op uw apparaat bij. Door uw programma's en software up-to-date te houden, kunt u schadelijke bestanden en bots opsporen en blokkeren zodat ze geen toegang hebben tot uw computer.
  • Gebruik sterke wachtwoorden en pas de standaardinstellingen van uw computer aan om te voorkomen dat u wordt gehackt. Malware en aanvallers scannen zwakke wachtwoorden en fabrieksinstellingen om toegang te krijgen tot uw apparaat.

In de huidige marketingsector worden botnets als de meest veerkrachtige cyberaanvallen op internet beschouwd. Laat botnets uw online campagne niet in gevaar brengen. Blijf waakzaam door bovenstaande tips te implementeren.

November 29, 2017