Back to Question Center
0

Semalt: Hoe om te gaan met Facebook Scam beweren "Uw account zal uitschakelen"

1 answers:

Michael Brown, de Semalt Customer Success Manager, waarschuwt alle internetgebruikers dat er een bepaald soort phishing-poging is die hackers gebruiken door Facebook-gebruikers te targeten. De melding heeft meestal de vorm van een bericht dat aangeeft dat het huidige Facebook-account op het punt staat te worden uitgeschakeld. De redenen hiervoor zijn dat de gebruiker een valse naam op zijn of haar account plaatst, aanvallende inhoud op zijn tijdlijn plaatst of andere problemen die andere Facebook-gebruikers mogelijk hebben gemeld. Niettemin, het vertelt de gebruiker zich geen zorgen te maken omdat ze dit probleem kunnen helpen oplossen. Vervolgens bieden ze een link die ze vervolgens moeten aanklikken, waardoor de legitimiteit van hun account opnieuw wordt bevestigd.

Phishing is een activiteit van hackers waarbij zij zich vermommen als een echte entiteit om gebruikers te misleiden om hun persoonlijke informatie te verstrekken. In het bovenstaande geval treden hackers op als het Facebook Security-team. Het bericht lijkt afkomstig te zijn van hen en heeft het zegel van het Facebook-team om het te laten lijken alsof het bedrijf het heeft ondertekend.

Het bericht heeft alle bepalende kenmerken van een phishing-zwendel. Het ontwerp van het bericht is bedoeld om onwetende gebruikers naar de link te lokken en vervolgens hun Facebook-gegevens bekend te maken. De meest gewilde details zijn de inloggegevens van het account, samen met het bijbehorende wachtwoord..Door op de link te klikken, worden ze omgeleid naar een pagina die sterk op Facebook lijkt en vervolgens om de e-mail en het wachtwoord vraagt. Nadat de persoon deze gegevens heeft ingevoerd, verschijnt er een pop-upvenster dat aangeeft dat het account is bevestigd en het probleem is opgelost. Bijgevolg wordt de pagina opnieuw geladen en wordt de gebruiker teruggebracht naar de originele en echte Facebook-pagina.

Het probleem begint nadat deze informatie in handen is van de phishing-criminelen. Ze kunnen het gebruiken om de gebruiker uit zijn account te halen en het om te zetten in een bron waaruit spam en oplichtingsberichten zich verspreiden naar andere gebruikers. Aangezien de berichten de naam van de eigenaar dragen, beschouwen de ontvangers van het bericht de e-mail niet als schadelijk. Ze kunnen er ook voor kiezen om de naam van het account te wijzigen in "Facebook Security" en vervolgens vergelijkbare berichten naar mensen in de contactenlijst te sturen. Er bestaat al een officiële Facebook-pagina en daarom moeten deze criminelen creatief worden met hun naamstructuren. Ze doen dit door vreemde tekens aan hun naam toe te voegen. Aangezien gebruikers mogelijk ook merken dat ze hun e-mail en wachtwoorden weggeven, kunnen phishing-hackers ze ook toevoegen aan hun arsenaal aan spam- en zwendelcampagnes.

Dezelfde hackers kunnen de valse pagina's gebruiken om berichten met "account uitgeschakeld" op de publieke reactiespagina te plaatsen. Zodra dit het geval is, ontvangt de oorspronkelijke auteur een melding die er mogelijk uit ziet als afkomstig van het Facebook Security-team.

Het is belangrijk dat gebruikers kennis nemen van berichten, berichten of e-mails van mensen die beweren deel uit te maken van het Facebook-ondersteuningsteam, vooral als ze erop staan ​​dat de link die ze bieden een bepaald probleem helpt oplossen. Het bericht bevat ongebruikelijke grammatica, vreemde tekens, koppelingen en bijlagen. Als iemand op hun hoede is voor een probleem met hun account, moeten ze de URL typen in de adresbalk van de browser of via de app van het bedrijf. Elk probleem met het account zou moeten verschijnen wanneer ze inloggen Source .

November 28, 2017