Back to Question Center
0

Semalt geeft tips over hoe om te gaan met Google Analytics verwijzingspam

1 answers:

Over het algemeen is verwijzingspam op Google Analytics spam die optreedt wanneer hackers proberen te verzendengegevens naar uw Google Analytics-account met behulp van de API voor Google Analytics-gegevensverzameling die gewoonlijk het meetprotocol wordt genoemd.In de echte zin is dit niet echt verkeer naar uw website. Het zijn echter nepverkeersverzoeken die door een bot van sommige naar uw site worden verzondenvriendelijk en leuk vinden of niet, zullen ze verschijnen in uw verwijzingen.

Michael Brown, de Customer Success Manager van Semalt ,stelt dat dit niet de reden is voor wanhoop - nosql tools. Allereerst moet u weten dat uw site niet doelgericht is gericht. De hackerszijn gewoon het maken van valse ID's en het verzenden van valse verkeersverzoeken. Het is niets persoonlijks maar kan best vervelend zijn.

Google heeft een initiatief bedacht om het probleem te helpen oplossen. Alles wat je moet doen isga naar je weergave-instellingen in de beheerdersinterface, scrol omlaag naar Bot-filtering en vink de optie 'Alle hits van bekende bots uitsluiten' aanen spinnen. ' Dit is geen oplossing op de lange termijn, maar omdat nepverwijzingen elke dag verschijnen.

Een andere oplossing die u kunt uitproberen, is een filter met de bedoeling om uit te sluitenverwijzers..Dit betekent dat je naar de admin-sectie gaat en vervolgens naar Filters gaat. Hier kunt u een filter instellen waarnaar verwezen wordt als een verwijzergebaseerd uitsluitingsfilter. Dit wordt bereikt door op Filter toevoegen te klikken, het aangepaste type te selecteren en vervolgens de verwijzingsdomeinnamen in te typenhet gedeelte met het filterpatroon.

Maar zelfs als u uw site volledig kunt laden met uitsluitingsfilters, het momenter verschijnt een nieuw verwijzingsdomein, u zult nieuwe uitsluitingen moeten genereren en hun oude moeten verwijderen. Ook kunt u overweldigd zijn door deaantal filters dat u moet beheren.

Dit roept de vraag op, kan ik filters automatiseren? Het antwoord is ja, je kunt gaandie route. Een goed voorbeeld van een dergelijke service is de verwijzer Spam Blocker. Het is een geweldige service omdat het hun platform met uw verbindtGoogle Analytics-account en kiest vervolgens de weergave waarvoor u uw site wilt beveiligen. Ze voegen bijgevolg uitsluitingsfilters toe aanjouw visies.

Zolang dit een aantrekkelijke oplossing is, kunt u deze voor de meeste ondernemingen niet gebruikenklanten omdat ze strikte regels hebben over hoe hun SaaS-services kunnen worden gebruikt door derden. Op dit moment is dit een gratis service,maar uiteindelijk zijn ze zeker het slachtoffer van hun succes en implementeren ze een prijsmodel, wat misschien niet in het belang van je iscliënt.

Filtrering zal echter slechts zo ver komen en geautomatiseerde diensten nietom op de lange termijn betrouwbaar te zijn. Hierdoor blijven de sleutels voor gegevensverzameling over. Met deze optie worden uw gegevens gefilterd en alleen Google Analyticstrafieken behouden die voldoen aan uw aangepaste dimensies. Het is een unieke methode die niet wordt beïnvloed door spammers. Het is ook veilig enbetrouwbaar, zonder dat er technische kennis voor nodig is om het op te zetten. Dit maakt het de beste optie voor uw Google Analytics-account.

November 28, 2017