Back to Question Center
0

Semalt-expert zorgt ervoor dat u meer te weten komt over online fraude en zwendel - Dit is waarom

1 answers:

Onlinefraude wordt vaak "internetfraude" of "oplichterij" genoemd. Dit soort fraudewordt weergegeven in meerdere formulieren, zoals e-mailspam. De boete voor het gebruiken of het maken van valse postwissels is tien tot twintig jaar in de gevangenisin de Verenigde Staten. De oplichters doen vaak alsof ze de vertegenwoordigers zijn van liefdadigheidsorganisaties en zoeken uw hulp voor de slachtoffers vannatuurrampen, terroristische aanslagen, regionale conflicten of epidemieën. Als u het slachtoffer bent van een online-zwendel, is het belangrijk dat u deze indienthet rapport aan het Australische Cybercrime Online Reporting Network (ACORN) zo snel mogelijk. Meldingen aan dit netwerk worden doorgestuurd naar de politieof inlichtingendiensten voor mogelijk onderzoek - sites pr para sites de backlinks.

Jason Adler, de Customer Success Manager van Semalt ,richt zich op de soorten online-fraude met als doel je te helpen jezelf te beschermen tegen de aanvallen.

De meest voorkomende vormen van online-fraude zijn fraude met internetbankieren, oplichting, identiteitsdiefstal,en fraude met winkel- en veilingsites.

Fraude voor internetbankieren

Het wordt gedefinieerd als het gebruik van potentieel illegale middelen om persoonlijke bezittingen te verkrijgeninformatie, eigendom of geld door een particuliere instelling of hacker. De meest voorkomende vormen van fraude met internetbankieren zijn mule recruitment enphishing. Hackers gebruiken vaak uw gevoelige informatie zoals een wachtwoord of gebruikersnaam om toegang te krijgen tot uw gegevens. Zij kunnen dergelijke informatie verkrijgen vanuw tablets, mobiele apparaten of laptops door het verzenden van malware en virussen.

Tegenwoordig gebruiken veel mensen hun mobiel en smartphones om toegang te krijgen tot hun bankaccounts. Criminelen weten dat het voor hen moeilijk kan zijn om toegang tot uw informatie te krijgen. Dus, ze sturen valse e-mails of vragen u om op specifiek te klikkenkoppelingen, waarbij vertrouwelijke informatie wordt onthuld. Je moet niet reageren op onbekende e-mails. Het is ook belangrijk dat u niet op onbekende links klikten negeer mensen die je bijlagen blijven sturen.

Phishing is daarentegen een poging om gevoelige informatie te verkrijgen, zoalsgebruikersnaam, wachtwoord, PayPal-ID en creditcardgegevens door te vermommen als betrouwbare entiteiten in een elektronische communicatie.

Gespecialiseerde spamfilters helpen om het aantal phishing-e-mails te verminderen dat bij u pastinboxen. U kunt ook antivirus- of antimalwaresoftware installeren om uw gegevens te bewaren. De AFP suggereert dat je niet antwoordtspam e-mails en verwijder ze zo snel mogelijk. Als er bijlagen zijn, open nooit die bijlagen die ze kunnen bevattenongewenste programma's of virussen.

Fraude op winkel- en veilingsites

Hackers gebruiken vaak de nieuwste technologie om nep-winkelwebsites op te zetten die eruit zienzoals beroemde online winkels. Ze gebruiken geavanceerde lay-outs en ontwerpen om steeds meer mensen aan te trekken. Het is belangrijk dat u dat niet doetvoeg uw persoonlijke gegevens, creditcardgegevens of PayPal-ID toe aan dergelijke websites. Alle online veilingsites hebben strikte regels en voorschriften.Oplichters kunnen u niet via deze websites aanvallen en zij weten hoe zij moeten omgaan met mensen buiten de veilingsites. U kunt deAustralian Competition and Consumer Commission om de risico's van online-fraude te minimaliseren. Wanneer je veilingwebsites zoals eBay gebruikt, zullen ze dat doenu niets vragen over uw creditcard of PayPal.

Algemeen advies

Als u verdachte e-mails hebt ontvangen, is het verwijderen van de beste en gemakkelijkste manierze zo vroeg mogelijk. Het is ook belangrijk dat u niet op de bijlagen klikt die via die e-mails zijn verzonden.

November 28, 2017