Back to Question Center
0

Semalt Expert onthult de trucjes om u te beschermen tegen internetfraude

1 answers:

U moet bekend zijn met de termen internetfraude en zwendel, toch? De twee worden door elkaar gebruikt en verwijzen eigenlijk naar hetzelfde. Een zwendel verwijst normaal gesproken naar een schema dat is ontworpen om nietsvermoedende mensen van hun geld op te lichten, vaak met de belofte van iets dat nooit gebeurt als geld van eigenaar verandert. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn internetzwendel gericht tegen internetgebruikers.

De klantensuccesmanager van Semalt , Lisa Mitchell, gaat nader in op de online fraudekwesties om u ervan te beschermen.

Wie loopt het risico?

Iedereen die op elk moment en overal ter wereld gebruik maakt van een online dienst is vatbaar - mpv4 vape store. Het maakt niet uit dat u berichten controleert op uw tijdlijn van uw sociale media, een e-mail of chatten op een datingsite. Sinds zijn komst heeft het internet miljoenen mensen geholpen films te kijken, nieuws te ontvangen, blogs te lezen, van thuis uit te werken en nog veel meer. Helaas zijn gevallen van cybercriminaliteit toegenomen.

Hoe het werkt

In 2017 bedroeg het aantal gevallen van cybercriminaliteit 155% meer dan in het voorgaande jaar (2016). Dit is niet goed. Hoe kan dit zelfs gebeuren? Natuurlijk moeten we ons ervan bewust zijn dat alle oplichting wordt gebruikt, toch? Nou, de slechteriken zijn een slimme partij. Elke dag komen ze met nieuwe manieren om te oogsten waar ze niet hebben gezaaid.

Neem het voorbeeld van de oplichting van Nigeria 419..Het begint meestal met een e-mail of een bericht verzonden door een jonkvrouw in nood. Ze zou liegen om een ​​erfgename te zijn, overheidsfunctionaris of zakelijke dame uit Nigeria of Sierra Leone. Nu is hier het aas: de dame zou willen dat je haar helpt haar geld van de lokale bank te krijgen. Hoe? Door een betaling te sturen waarmee ze de verwerkingskosten voor banken betaalt. Wat krijg je terug? Een groot deel van het geld. Dit gebeurt nooit. Zodra je het geld stuurt, verdwijnt de dame in de lucht. In andere gevallen kunnen ze uw bankgegevens opvragen met de claim dat zij het geld naar uw account willen sturen. Doe dit niet. Uw bankrekening komt in gevaar. Zoveel als de deal te mooi klinkt om waar te zijn, slaan sommige mensen voor de wind en spelen ze mee.

Phishing-scams

Dit is waarschijnlijk de meest voorkomende vorm van zwendel die er is. In dit geval krijgt u een officieel ogende e-mail van uw bank of een online betaaldienst zoals Paypal. Ze beweren dat uw account moet worden bijgewerkt. Hier wordt u gevraagd om op een link te klikken of uw gegevens door te geven zodat ze voor u hetzelfde worden bijgewerkt. De phishing-zwendel wordt gebruikt om persoonlijke en financiële gegevens te stelen.

Stel deze analogie voor: als iemand je creditcard uit je tas zou stelen, zou je snel de bank bellen om ze op de hoogte te stellen. Helaas is cybercriminaliteit complex en niet zo eenvoudig. Toch kun je jezelf hiertegen beschermen door kennis te maken met alle soorten online zwendelpraktijken. Het geeft u gemoedsrust, uw persoonlijke gegevens blijven veilig en niemand raakt uw geld aan zonder uw toestemming. Laat je niet online oplichten. Geniet met gemak van het gemak van internet.

November 28, 2017