Back to Question Center
0

Semalt Expert - Hoe werken online-fraudewaarschuwingen?

1 answers:

Dieven vinden het gemakkelijker om de controle te nemen over de virtuele portefeuilles die mensen online hebbendoor het internet. Eenmaal in bezit, stelen ze de inhoud ervan zonder dat de eigenaar beseft dat deze verdwenen is. De situatie is erger voor diedie niet weten wanneer ze op het punt staan ​​slachtoffer te worden van oplichterij. Tegen het jaar 2000 was het probleem zo wijdverspreid dat de Verenigde Staten dat dedenom met het Internet Crime Complaint Center (IC3) te komen - fotografo profesional mexicano. De IC3 fungeert als een clearinghouse dat alle fraudeklachten ontvangt en aflegtrapporten met betrekking tot internet.

De Customer Success Manager van Semalt Digital Services, Max Bell, biedt waardevolle ideeën over online fraude en hoe dit te voorkomen.

Internet als dievenspeeltuin

Aangezien het internet als informatiebron dient, fungeert het als een uitstekend platformvan welke scam-artiesten hun slachtoffers afhalen. Fraude verwijst naar verkeerd gepresenteerde waarheden of verhulling van relevante feiten die tot de slachtoffers leidenactie ondernemen die ze uiteindelijk kost.

Identiteitsdiefstal en fraude

Zelfs voorzichtige mensen zijn het slachtoffer van identiteitsdiefstal. Skimming is het proces datmaakt gebruik van elektronische apparaten om creditcardinformatie illegaal op te slaan en op te halen van gebruikers na het doen van aankopen. Pretexting is wanneer iemandroept een kaarthouder op zich voor te doen als een bedrijfsvertegenwoordiger en persoonlijke gegevens op te vragen onder het mom van het bijwerken van gegevens. Zodra dieven een stelenidentiteit, kunnen ze de informatie gebruiken om fraude uit te voeren door valse ID's op een naam te zetten.

Gebruikers kunnen zichzelf beschermen door alle e-mails en kwitanties die ze niet nodig hebben te vernietigen.Beveiligingssleutels toevoegen aan privé-e-mails. Als iemand bang is voor skimming op creditcard, moeten ze ervoor kiezen om in plaats daarvan met contant geld te betalen. Nooit gevenpersoonlijke informatie, ongeacht de situatie.

Identiteitsfraude voor de ziekenfondsen

Verloren of gestolen verzekeringskaarten kunnen voorkomen in fraudegevallen. Fraudeurs blijven doorgaangeraffineerd worden zoals het geval was in 2004, waar in totaal $ 30 miljoen aan onbetaalde verzekeringsclaims was. Verzekering identiteitsfraude kanresultaat van telemarketing, spam-e-mails of ontevreden werknemers. Dit laatste kan een spoor van misleidende informatie over patiëntendossiers creëren..

Mensen moeten hun medische gegevens, verzekeringsinformatie en andere beveiligenpapierwerk weg van dieven. Alle nummers van verzekeringsclaims die niet in gebruik zijn, moeten worden versnipperd. Patiënten moeten zich onthouden van het ondertekenen van algemene gezondheidstekenengoedkeuringen van verzekeringen. Ze moeten weten hoeveel ze op voorhand uit hun zak kunnen betalen.

Meldingen om verandering te verminderen

Online-fraudewaarschuwingen stellen personen op de hoogte van verdachte activiteiten die op hen van invloed zijn,zodat ze snel kunnen reageren. Een gebruiker ontdekt de specifieke activiteit die dieven proberen te openen. De rekeninghouder, bank oforganisatie stelt parameters in voor wanneer en hoe de melding wordt geactiveerd en de eigenaar bereikt. Parameters maken het mogelijk voor deorganisaties om activiteiten te controleren. Alle transacties buiten deze parameters activeren een melding. Het geeft de gebruiker om te reageren ofzij keuren de genoemde activiteit goed of af. Creditcardmaatschappijen helpen ook tegen identiteitsdiefstal voorkomen door de gebruiker aan te passenmeldingen. Deze bedrijven markeren activiteiten die niet passen in het profiel van de eigenaar. De genomen actie is echter afhankelijk van de klantinspanningen om klachten te maken en rapporten over verdachte activiteiten.

Actie ondernemen

Als er een online fraudewaarschuwing verschijnt, begin dan door er onmiddellijk op te reagerenminimaliseer de activiteit van de indringer op het account. Maak vervolgens een fraudewaarschuwing op het kredietrapport die telkens een nieuwe melding bevater is een nieuwe regel met kredietaanvragen. Vraag een kopie aan bij het kaartbedrijf om activiteiten te bekijken en te herkennen die niet herkenbaar zijn. Sommige bedrijvenbieden de optie om het krediet op het kredietrapport te bevriezen. Het beperkt wie toegang heeft tot het rapport.

Verslaglegging over identiteitsfraude

Hoe eerder men reageert op frauduleuze activiteiten, hoe sneller men controle kan uitoefenenhet gebruik van hun gegevens. Het melden van gevallen van identiteitsdiefstal aan de kredietbureaus is de eerste stap. Na kennisgeving voorkomen zenieuwe accountopeningen onder de naam van het slachtoffer. De volgende stap is om de autoriteiten te waarschuwen.

Het belangrijkste onderdeel is om contact op te nemen met de creditcardmaatschappijen. Eén magmoeten accounts, logins en wachtwoorden wijzigen. Ook contact opnemen met het telefoonbedrijf kan in het voordeel van de eigenaar werken, omdat deze kan helpen bij het meldende gebruiker van eventuele wijzigingen. Ze zullen helpen bij het bewaken van verklaringen en rapporten.

November 28, 2017