Back to Question Center
0

Semalt Expert: Hoe Spam Mails beheren?

1 answers:

Het melden van zwendel mails aan de relevante autoriteiten is een van de meest effectieve manieren om fraudeurs te ontwrichten en de ontwikkeling van het misdrijf te voorkomen. In het Verenigd Koninkrijk voert het National Fraud Intelligence Bureau operaties uit om gegevens te verzamelen en te analyseren over mail scams en dergelijke misdaden. Dit helpt om de besluitvorming te informeren, met name over preventieve acties die moeten worden ondernomen.

Ga op zoek naar de tips van Ryan Johnson, de Senior Sales Manager van Semalt , die weet wat te doen met scammail.

Scam-mail melden

U kunt de betreffende autoriteiten op een aantal manieren informeren over een scammail die u hebt ontvangen - نقل عفش المدينة. Deze omvatten contact opnemen met Royal Mail of het bedrijf dat wordt nagebootst door de fraudeurs.

Meld zwendelpost aan Royal Mail

Royal Mail is een bezorgdienst voor post en pakjes. Het werkt samen met de relevante autoriteiten om te voorkomen dat oplichtingsmail het postsysteem infiltreert. Als u of een persoon die u kent een scammail ontvangt, adviseert Royal Mail u de e-mail met een begeleidende brief naar dit adres te sturen:

Freepost Scam Mail,
P.O. Box 797,
Exeter Ex1 9UN

U kunt ook Royal Mail bellen via 0345 611 3413 of een e-mail sturen naar scam.mail@royalmail.com.

Royal Mail moedigt ook getroffen personen aan om een ​​Scam Mail-rapport (beschikbaar voor download op hun website) in te vullen en samen met de post te verzenden die is ontvangen van de fraudeurs en andere documenten of materialen waarvan vermoed wordt dat ze afkomstig zijn van de scammers.

Een andere manier om oplichting te melden is door uw volledige naam, adres en telefoonnummer per post naar het bovengenoemde postadres te sturen, per e-mail of per telefoon (03456 113 413). Royal Mail stuurt u een formulier en een voorafbetaalde geadresseerde enveloppe, zodat u na het invullen van het formulier monsters ontvangt van de ontvangen scam-mails..

Rapportage aan het bedrijf

Als u een scam-mail ontvangt van oplichters die zich voordoen als vertegenwoordigers van een echt bedrijf, is het verstandig om contact op te nemen met het bedrijf.

Het kan een bank of een overheidsafdeling zijn die wordt nagebootst en wordt aangehaald in de zwendelmail. Het melden van die organisatie zal helpen omdat het andere mensen kan informeren over de zwendel. Sommige bedrijven plaatsen mededelingen op hun websites en zetten de stappen uiteen die men zou moeten nemen in het geval zij het slachtoffer van de oplichting zouden worden.

Hoe zit het met scams?

E-mails zijn de andere populaire manieren waarop oplichters mensen misleiden tot onwettige regelingen. Als u een scam-e-mail opmerkt in uw inbox, moet u dit melden.

Voordat we kijken naar de rapportage-opties die u hebt wanneer u een scam-e-mail ontvangt, laten we eerst een paar tips bekijken die u en uw gegevens veilig houden. Wanneer u een scam-e-mail ontvangt:

  • Klik NIET op een link in de e-mail.
  • Antwoord de e-mail NIET of neem op geen enkele manier contact op met de afzender.
  • VERMELD GEEN informatie, zelfs als u al op de link hebt geklikt.
  • Open in de e-mail GEEN bijlage.

Scam-e-mail melden aan Royal Mail

Royal Mail begint het gevecht tegen oplichterij-e-mails door een lijst met de meest voorkomende zwendel-e-mails te geven om e-mails over oplichting in één oogopslag te herkennen. Als u een verdachte e-mail ontvangt, kunt u contact opnemen met Royal Mail via de contactpagina van het bedrijf of via de link 'Contact' onderaan de webpagina's van de site.

Scam-e-mail melden aan e-mailbedrijf

Scam-e-mails of phishing-e-mails kunnen ook worden gerapporteerd aan de ISP (Internet Service Provider) die werd gebruikt om de e-mail te beëindigen. Als de e-mail bijvoorbeeld afkomstig is van een Gmail-account, kunt u dit melden via de knop 'Spam melden' op de startpagina van Gmail. Yahoo heeft een e-mail (abuse@yahoo.com) waarop informatie over oplichtingsmails en gerelateerde misdaden wordt gerapporteerd. Hotmail heeft voor hetzelfde doel de knop 'Phishing melden' opgegeven.

Het tijdig melden van zwendel mails en e-mails kan niet genoeg worden benadrukt. Op een moment dat oplichting rechts, links en in het midden staat, kan men het zich niet veroorloven om aan te nemen dat alles in orde is. In de strijd tegen fraudeurs is het goed om cynisch te zijn en niet om de nominale waarde van informatie uit mails of telefoongesprekken te vertrouwen.

November 28, 2017