Back to Question Center
0

Semalt Expert - Hoe niet te worden gestraald met Google Docs Scam?

1 answers:

Een kwaadwillende e-mail voert rondes uit, waarbij de afzender naar verluidt iemand is die u kent en u een uitnodiging stuurt om op een Google Doc-link te klikken. Als u op de koppeling klikt, wordt u blootgesteld aan een wereld van tegenslagen. Het is daarom raadzaam om de e-mail te verwijderen.

Ryan Johnson, een van de vooraanstaande experts van Semalt Digital Services, deelt de ervaring met betrekking tot hoe u zich kunt beschermen tegen Google Scams op Google - blues brothers without hats.

De e-mail is niet afkomstig van de persoon waarvan u denkt dat deze afkomstig is, maar in plaats daarvan is het een phishing-e-mail met de bedoeling u te misleiden om op de link te klikken. Het geheel is een gimmick bedoeld om de sleutels van je Gmail-account bloot te stellen aan de phisher. Het slechtste scenario is dat van John Podesta, hoofd van het democratisch nationaal comité, die zijn hele e-mailgesprekken had gelekt nadat hij in de val was gelopen.

Na talloze gebeurtenissen reageerde Google door beschermende maatregelen te nemen om zijn gebruikers te beschermen tegen e-mails die Google Docs verspillen. Het bedrijf blokkeerde alle beledigende accounts, verwijderde valse pagina's en pushte updates via veilig browsen. Google moedigt gebruikers aan om alle vormen van phishing-e-mails in Gmail te melden.

Verschillende preventieve maatregelen zijn gericht op het stoppen van de verspreiding van de phishing-aanval, hoewel de aanvallers miljoenen e-mailadressen hebben kunnen beschadigen via contactlijsten met contactpersonen voor Gmail-accounts..

De oplichting gericht tegen gebruikers van Google-accounts is de afgelopen maanden steeds belangrijker geworden. Hackers die zich voordoen als echte contacten, zijn erin geslaagd kwaadaardige documenten te verzenden die overeenkomsten vertonen met legitieme pdf's. Er zijn echter bewezen methoden om jezelf tegen de dreiging te beschermen. Zorg ervoor dat u de tweefactorauthenticatiefunctie hebt ingeschakeld voor al uw Google-accounts. Dit helpt om hackers te verslaan, omdat ze de authenticatie van de tweede code, die meestal via sms wordt verzonden, niet kunnen passeren. Gmail detecteert en meldt altijd wanneer iemand toegang probeert te krijgen tot je account.

Als u op de schadelijke link klikt, kunt u naar de instellingenpagina van uw Gmail-account gaan en alle toegang tot applicaties intrekken, inclusief de nep-apps van Google Documenten.

Google heeft een vervolgverklaring afgegeven met betrekking tot de claims. Ze stelden hun kennis over de beveiliging van Google-accounts bekend en verstrekten een uitgebreide uitleg na een grondig onderzoek. Het bedrijf heeft maatregelen getroffen om hun gebruikers te beschermen tegen e-mail-phishing-campagnes die zich voordoen als Google Documenten, die minder dan 0,1 procent van de actieve Gmail-profielen beïnvloedden. Google was binnen een uur in staat om de sinistere campagne te beëindigen. Alleen contactinformatie is toegankelijk en zichtbaar gemaakt door de zwendel. Onderzoek heeft aangetoond dat er geen andere gegevens zijn aangetast. Gebruikers worden daarom aangespoord om geen andere vorm van actie te ondernemen met betrekking tot de oplichterij. Gebruikers worden echter aangeraden om een ​​beoordeling van applicaties van derden te nemen door naar de link Google Security Checkup te gaan.

Bijlagen en klikken op links moeten niet automatisch zijn, ook al lijken ze afkomstig te zijn van mensen die u goed kennen. Als u geen bericht verwacht, neem dan altijd de tijd om de URL te onderzoeken als deze een teksteditor of een dubbele controle van een expert via andere communicatiemiddelen bevat.

November 28, 2017