Back to Question Center
0

Semalt Expert geeft tips voor het voorkomen van malware

1 answers:
->

Malware verwijst naar alle vormen van schadelijke software die vaak zonder medeweten van de eigenaar in een computersysteem terechtkomt. Virussen, adware en spyware zijn enkele van de meest voorkomende malware. Malware kan de werking van de computer verstoren of vertragen, informatie stelen, ongeoorloofde toegang tot de bronnen van het systeem toestaan, frequent crashen of bevriezen veroorzaken, en vele andere verstoringen.

Malware-auteurs misleiden gebruikers meestal tot het downloaden van kwaadaardige bestanden, en dat is de reden waarom de meeste malwaretypen onopgemerkt in computersystemen terechtkomen.

Het is erg belangrijk om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om malware te detecteren en te voorkomen dat deze uw systeem infecteert en beschadigt.

Jack Miller, de Senior Customer Success Manager van Semalt , definieert een aantal betrouwbare manieren om dit te doen:

1. Gebruik up-to-date anti-virus en paspatches toe

Dit is een van de belangrijkste acties die elke computereigenaar / -gebruiker moet doen om zijn computers te beschermen tegen malware-infecties. Gebruik altijd up-to-date antivirusbescherming en installeer software-updates en patches zodra ze zijn vrijgegeven.

Het gebruik van bijgewerkte antivirusbescherming helpt ook om "drive-by" -downloads te voorkomen - scripts op kwaadwillende websites die in het geheim malware uitvoeren en installeren.

Het is absoluut noodzakelijk dat u onthoudt dat niet alle bronnen van patches en updates betrouwbaar zijn. Zorg er altijd voor dat u applicatiesoftwareversies ontvangt van grote leveranciers zoals Microsoft, Apple, Adobe en Java.

2. Klik niet op koppelingen of bijlagen in verdachte e-mails

E-mails zijn al lang gebruikt om malware te verspreiden. Meestal bevat een e-mail die voor dit doel wordt gebruikt malwarebestanden als bijlage. De e-mail kan ook een link bevatten die u naar een website leidt en u zult dan handmatig malware installeren of een "drive-by" -download uitvoeren. Om malware te vermijden die via e-mail wordt verzonden:

  • Klik niet op links of open geen e-mailbijlagen als de e-mail afkomstig is van een onbekende of onbetrouwbare bron..
  • Zelfs als u de bron kent, maar de e-mail er verdacht uitziet, neemt u eerst contact op met de afzender en bevestigt u waar de bijlage of koppeling betrekking op heeft.
  • Open nooit e-mailbijlagen die eindigen op .bat, .exe, .vbs of .com.

3. Pas op voor trucs voor social engineering

Social engineering is een techniek die wordt gebruikt om iemand te misleiden tot het nemen van een actie. Het is niet per se slecht, maar malware-propagators kunnen het gebruiken om kwaadaardige links te verspreiden. Ze gebruiken meestal verschillende manieren om uw aandacht te trekken en op een link naar een kwaadwillende website te klikken. Zodra u de site bezoekt, is malware op uw systeem geïnstalleerd.

Sommige populaire methoden voor sociale ontwikkeling omvatten:

  • Verbindingsgevecht - Verschaffing van teasers om interesse te wekken in de verstrekte inhoud
  • Pop-upwaarschuwingen - pop-ups die laten weten dat uw apparaat een probleem heeft. U moet klikken om de pop-up te bevestigen. De link kan u leiden naar het installeren van software (dat is de malware). Een "drive-by" -download kan ook worden gestart via een popop-melding.
  • Mediaspelers - malware kan ook op deze manier worden verspreid via mediaspelers: misschien hebt u een website bezocht en een interessante video gevonden. Maar voor u om het te spelen, vertelt de website u dat u bepaalde mediaspelersoftware moet installeren. In werkelijkheid zal u echter malware installeren.

U kunt deze tricks vermijden door simpelweg niet op een pop-upvenster te klikken of in te schakelen dat verschijnt. En voor mediaspelersoftware, ongeacht hoe verleidelijk de video ook is, installeer nooit de daar aanbevolen software. Om uw apparaat beveiligd te houden, installeert u altijd software van vertrouwde websites.

4. Gebruik verstandig bestandsdelingsprogramma's

Bestanden die websites en programma's delen, kunnen malware bevatten. U kunt onbewust malware installeren wanneer u een Peer-to-Peer (P2P) -programma installeert. U kunt ook malware ontvangen die is vermomd als een video- of muziekbestand om te downloaden.

Zorg er altijd voor dat elke P2P-software die u wilt installeren, vrij van malware is. Je moet ook niet toestaan ​​dat P2P uploadt of een gedownload bestand opent voordat je het op virussen scant.

Cybercriminelen zullen altijd schadelijke software ontwerpen en deze verspreiden om hun kwaadwillige doelstellingen te bereiken. Iedereen moet waakzaam zijn over het veiligstellen van hun systemen Source .

November 28, 2017