Back to Question Center
0

Semalt Expert: een scam op Paypal verspreiden

1 answers:

Julia Vashneva, de Senior Customer Success Manager van Semalt Digital Services, werkt de problemen uit en deelt haar ervaring met dit onderwerp.

Ik heb onlangs besloten mijn kleine boot te verkopen omdat ik weinig tijd had om het te gebruiken ondanks mijn liefde voor de zee. De boot trok veel belangstelling aan, afgezien van een ongelukkige zaak die ik vroeg vermoeden kreeg - generator making. Ten eerste was mijn boot een lokaal merk dat specifiek voor de Finse markt werd vervaardigd. Ik vond het gewoon raar om het te verkopen aan een dame in Mexico, waar het een vreemde eend in de bijt zou zijn. Bovendien bleef ik me afvragen waarom deze dame dit specifieke model wilde, dat alleen beschikbaar was aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Hoeveel zou het haar kosten om het naar Mexico te verzenden? Toen dacht ik dat mijn boot te goedkoop was, zelfs om over mijlen over de Atlantische Oceaan te kijken. Niettemin ontbrak het kopen en verzenden van een boot uit Europa aan haalbaarheid, vooral gezien het feit dat kleine boten betaalbaarder en in grote hoeveelheden in Noord-Amerika zijn.

Vreemd genoeg toonde de beweerde koper weinig belangstelling voor de boot. Ze leek erop gebrand om het te kopen zonder er eerst een persoonlijke fysieke blik op te werpen, laat staan ​​dat er maar één vraag over de prijs werd gemaakt zonder veel detail nodig te hebben. Ik realiseerde me toen dat een oplichter niet veel vragen over de prijs ging stellen, terwijl ze nooit van plan waren om toch te betalen. In feite was meer vragen gericht op het betalingsproces dan op de boot zelf of zijn eigendom..Normaal gesproken moet de verkoper diegene zijn die het betalingsproces bevraagt ​​terwijl de koper authenticatie zoekt voor het bewijs van eigendom.

Toen ik het begin van ons gesprek onderzocht, merkte ik het gebruik van generieke verkooptaal op om de deal te starten. De taal zou kunnen werken voor elk soort verkoopbare goederen die er zijn, laat staan ​​een boot, en het was op zijn best niet overtuigend en generiek. Verderop in onze gesprekken werd het duidelijk dat Paypal de enige haalbare en acceptabele betalingswijze was. Ik vermoedde dat het bedoeld was om handiger te zijn voor hun oplichterij. Ik vond het ook vreemd om betalingen te moeten doen aan een koeriersbedrijf waarvan het adres niet overeenkwam met het ontvangende bedrijf. Tijdens ons gesprek bleef de koper mijn verzoeken en vragen negeren terwijl hij alleen antwoordde toen het proces tot stilstand kwam. Wetende hoe Paypal werkt, besefte ik al snel dat de deal een oplichterij was.

Na nader onderzoek van de koper, realiseerde ik me dat haar paspoort Brits was, hoewel ze een Mexicaans adres en telefoonnummer gebruikte. Ik googlede ook haar profielfoto waarvan ik ontdekte dat die van een andere dame in de VS was. Ironisch genoeg was de foto te zien op verschillende datingwebsites terwijl de dame volgens haar titel was getrouwd. Dat brengt me bij haar grammatica, hoe kan een Europese dame met een Brits paspoort en Amerikaanse adressen zoveel grammaticale fouten in ons gesprek begaan? Inmiddels deed ik een volledig onderzoek, en haar paspoort mislukte mijn geldigheidstest. Alles erop was geschreven vanuit namen, foto's, metadata en zelfs de handtekening.

Bij het sluiten van contracten had zij het lef om een ​​andere handtekening toe te voegen dan wat in haar paspoort was verstrekt. Gezien het feit dat we in verschillende tijdzones woonden, leek het vreemd dat deze vrouwelijke koper vrijwel onmiddellijk op al mijn e-mails antwoordde. Ik rook iets visachtig, het gesprek veranderde naar onderhandelen en leidde uiteindelijk tot een langzame dood. Op die manier vermeed ik een fatale oplichterij.

November 28, 2017