Back to Question Center
0

Semalt Expert Deelt Methoden voor het detecteren en vermijden van malware

1 answers:

Malware is een bedachte term uit twee woorden "kwaadwillig" en "software". Er zijn verschillende redenen waarom iemand malware zou kunnen gebruiken. Malware heeft het potentieel om computers of mobiele apparaten te laten crashen, fraude te plegen, gebruikersspecifieke gegevens vast te leggen of gebruikers te bespioneren. Op dezelfde manier zijn er meerdere malware-programma's op dezelfde manier als het installeren ervan in verschillende vormen kan hebben. Het is duidelijk dat hackers geen toestemming van de gebruiker nodig hebben om de malware te installeren. De beste manier om malware te bestrijden is om te voorkomen dat aanvallers de malware installeren. Men kan ook een paar stappen volgen om de toestand van het systeem te beoordelen als ze erachter komen dat ze al slachtoffer zijn.

Jack Miller, een van de vooraanstaande experts van Semalt , werpt een blik op enkele nuttige tips om computers tegen malware te beschermen.

Computerbeveiliging regelmatig bijwerken

Een computer blijft beschermd wanneer een gebruiker antimalware- of antivirusprogramma's installeert en de firewall instelt. Alle systemen moeten hun instellingen hebben geconfigureerd om updates en patches automatisch te detecteren. Onthoud altijd dat u zo vaak mogelijk een back-up van gegevens moet maken.

Waakzaamheid bij het downloaden en installeren van nieuwe software

Zodra een gebruiker probeert een nieuw programma op zijn apparaat te installeren, moeten ze ervoor zorgen dat het afkomstig is van een vertrouwde website. Ook moeten ze er hierbij rekening mee houden de beveiliging van de computer hoog te houden om downloads te identificeren die niet door de eigenaar zijn goedgekeurd.

Blijf alle e-mails monitoren

Er zijn momenten waarop phishing-e-mails de vorm aannemen van een legitieme e-mail..Ga er nooit vanuit dat een e-mail afkomstig lijkt van een vertrouwde site, dat deze veilig is. Alle e-mails met een ingesloten e-mail vormen een risico voor de computer van een individu, en gebruikers moeten hiervan afzien. Ook moet de gebruiker geen bijlagen downloaden die bij de e-mail horen.

Pas op met pop-upvensters

Soms kunnen internetgebruikers popups nogal vervelend vinden. Ze hebben gelijk als ze zich zo voelen omdat hackers deze pop-ups soms gebruiken om malware te verspreiden. Er zijn verschillende pop-upblokkering van legitieme sites die gebruikers kunnen gebruiken om ze waar mogelijk te voorkomen. Als iemand echter meer gereserveerd is voor het downloaden van de pop-upblocker of ervoor kiest om dat niet te doen, moeten ze niet klikken op de links die in de pop-ups verschijnen. Een goede intentie om hun frequentie te verminderen kan meer kwaad dan goed doen. Ten slotte moet men vrij blijven van alle software die wordt geadverteerd via pop-ups. Een meer gebruikelijk type tactiek dat door hackers wordt gebruikt, is pop-ups naar gebruikers te sturen die melden dat ze malware op de computer hebben gevonden. Ze bevatten dan een link die gebruikers kunnen gebruiken om het probleem te verhelpen. Deze links dienen echter als medium om de malware te verspreiden.

Is het systeem al geïnfecteerd?

Pas op voor de volgende symptomen:

  • Het systeem is ongewoon langzaam, blijft crashen en retourneert veel foutmeldingen tijdens het ophalen van serviceaanvragen.
  • Het aantal pop-upadvertenties neemt aanzienlijk toe.
  • Mysterieuze werkbalken en ikonen verschijnen uit het niets
  • Het systeem brengt de verwachte website of homepage niet terug.

Actie ondernemen indien geïnfecteerd

Als malware de computer al heeft geïnfecteerd:

  • Weerhouden van het gebruik van de computer voor het afhandelen van eventuele financiën.
  • Beoordeel de staat van de beveiligingssoftware en of deze up-to-date is.
  • Scan de computer op malware en start opnieuw om eventuele wijzigingen door te voeren.
  • Betrek een IT-professional bij problemen met het systeem.
  • Informeer ander personeel dat de computer gebruikt ook over de status ervan Source .
November 28, 2017