Back to Question Center
0

Semalt Expert: Census Website Hack Attack en de gevolgen hiervan

1 answers:

Uit rapporten bleek dat buitenlandse hackers achter de census-crash in Australië zaten. DeHet Australische bureau voor statistiek nam het initiatief om het systeem te sluiten om de integriteit van de gegevens te handhaven. Voor verder onderzoek,het bureau beweerde dat het online censusformulier het slachtoffer was van vier gedistribueerde DDoS-aanvallen, elk met een specifieke aard en variërende ernst.

Nik Chaykovskiy, de Senior Customer Success Manager van Semalt ,legt uit waarom dit soort dingen gebeuren.

DDoS-aanvallen

De aanval probeert een site onbeschikbaar te maken voor gebruikers door deze met meer te overspoelenverzoeken dan het aankan. Websiteaanvragen voor informatie gaan door een server die de persoon goedkeurt en toestaat de pagina te bekijken - fotografiar todo.Het kan echter slechts een bepaald aantal verzoeken behandelen. Een overbelasting kan leiden tot het volledig uitvallen van servercrashes en het maken van de siteTijdelijk niet beschikbaar. DDoS-aanvallen zijn afhankelijk van verschillende apparaten verspreid over de hele wereld, vandaar de naam "gedistribueerd". De groepen vanonderling verbonden apparaten staan ​​bekend als "botnets" die elk zijn geïnfecteerd met malware die hackers toegang geeft tot een site via externe toegang.

Redenen voor DDoS Use

Hackers kunnen om verschillende redenen DDoS-aanvallen gebruiken. Onder hen zijn:

  • Hacktivisme. Hacktivisten gebruiken dergelijke aanvallen om te protesteren tegen bepaalde acties van een doelwit..
  • Afpersing. Van cybercriminelen is bekend dat zij deze methode gebruiken om geld in te kopenuitwisseling om de aanhoudende aanvallen te stoppen.
  • Zakelijke concurrentie. DDoS is mogelijk geen legitieme handelspraktijk, maar het issoms gebruikt om de prestaties van de website van een concurrent op te sporen of te blokkeren.
  • Scriptkiddies. Sommige onlinegebruikers gebruiken vooraf gemaakte scripts om de online-inhoud te vernielen.activiteiten van anderen zoals gamers.

Wat zouden hackers bereiken van de Census DDoS?

Om te beginnen moeten we begrijpen dat hackers het mogelijk moeten wetenkwetsbaarheden van de Census-site. Het was waarschijnlijk vanwege het zware verkeer dat moest komen. Daarom is de site steeds meer gewordeneen doelwit voor overzeese hackers om te laten zien hoe het systeem van de Australische overheid gevoelig is voor aanvallen. Het zou ook een reactie op de toegenomen kunnen zijnopenbare opmerkingen over hun beveiligings- en privacyproblemen. Andy Hurren had ook dezelfde gevoelens, in de overtuiging dat het punt was dehet niet beschermen van een bekend nationaal online systeem. De redenen die de aanvallen motiveren, zijn echter minder waarschijnlijk geld of gegevens.Andere mogelijke redenen zijn ontevreden overzeese hackers die het niet eens zijn met het systeem of iemand die hun hackervaardigheden onder de aandacht wil brengen.

Zijn de gegevens veilig?

Een DDoS-aanval richt zich voornamelijk op pogingen om de site te laten crashen. Het is niet gerichtde gegevens op de site. Sommige aanvallers kunnen de DDoS-aanval echter gebruiken als afleidingsmanoeuvre, waarna ze kunnen overhevelengebruikersgegevens van het netwerk, zoals het geval van het TalkTalk-telecombedrijf.

Toekomstige overwegingen

ABS is ervan overtuigd dat de belangrijkste reden voor de crash van de Census-site een DDoS-aanval is.Er kunnen ontelbare redenen zijn, maar omdat ABS meer informatie heeft en weet waarnaar te zoeken bij het bepalen van de bron en de reikwijdtevan de schade. DHR. Hurren, een cybersecurity-expert, legde uit dat gesprekken tussen het directoraat Australische signalen en relevant zijnstakeholders krijgen al vorm. Het kan gemakkelijk zijn om de bron van de aanval te achterhalen, maar de complexiteit van de aanval kan de oorzaak zijnvinger wijzen erg moeilijk voor hen.

November 28, 2017