Back to Question Center
0

Semalt: dingen die je moet weten over internetfraude en zwendel

1 answers:

Internetfraude is het illegale gebruik van internetsoftware of -diensten om hiervan te profiterenvan iemands bezittingen. Elk jaar worden miljoenen tot miljarden dollars gestolen via internetwebsites, e-mails en andere soortgelijke dingen. verscheidenespraakmakende hackers gebruiken de namen van vernieuwde verkopers om de slachtoffers in de val te lokken en hun geld op internet te nemen. Met het verstrijken van de tijd,Internetfraude is een groot probleem geworden voor burgers en wetshandhavingsinstanties.

Ross Barber, de Semalt Customer Success Manager, geeft cruciale informatie over dit soort criminele activiteiten.

Hoe om jezelf te beschermen

Het is mogelijk om uzelf op internet te beschermen als u alles over de typen weetvan internetfraude - oakley melhores pre?os. Gestolen creditcards, onbekende e-mails, loterijen, onbetrouwbare websites en nepveilingen zijn de meest voorkomendeonline oplichting. Er is geen vaste regel om veilig te blijven op internet; U kunt uzelf echter beschermen door uw creditcardgegevens te bewaren.Het is ook belangrijk dat u de klikken op de onbekende bijlagen vermijdt en uw gebruikersnaam of wachtwoord niet deelt met een derde partij.

Wat te doen als u een slachtoffer wordt

Het aantal online zwendel neemt tegenwoordig toe, dus het is belangrijk voor u om dit te doenHoud rekening met een paar dingen:

  • 1. Reageer alleen op e-mails die afkomstig zijn van authentieke ID's. Als uw spammap isontvangen van een aanzienlijk aantal e-mails, moet u ze zo snel mogelijk verwijderen.
  • 2. U moet niet vergeten dat geen echte baan vergoedingen vereist, inclusief kosten voor de verwerking van visa,certificeringskosten en administratieve kosten..Als iemand je een baan aanbiedt en je een vergoeding wilt vragen, zijn er kansen dat hij of zij isproberen je in de val te lokken.
  • 3. Je moet niet in de val lopen door iemand die zegt dat je een loterij hebt gewonnen. Er is geenzoiets online, zodat hackers alleen van plan zijn u aan te trekken en uw geld te stelen.

Hoe uw geld terugkrijgen

Cyberwetgeving biedt juridische middelen en manieren om uw geld te recupereren. Als je een bent geweestslachtoffer van dergelijke oplichting, kunt u contact opnemen met het Internet Crime Complaint Center. Dien een klacht in bij dit bedrijf en zij zullen het IP tracerenadres waar uw geld is gestolen.

U kunt ook een Geschillenbeslechtingformulier bij uw bank indienen, zodat dit verder gaattransacties worden gestopt. Hiervoor moet u contact opnemen met uw nabijgelegen bankfiliaal en hen alle details verstrekken. De rechtbank kan verder gaanonderzoek doen naar uw klachten en de zaak zal binnen negen tot elf maanden worden behandeld en besloten.

Soorten internetfraude

Hier volgen enkele van de belangrijkste vormen van internetfraude op het gebied van wetshandhaving en regelgevingautoriteiten en consumentenorganisaties zien:

  • Veiling- en detailhandelsstelsels online

Frauduleuze regelingen verschijnen vaak op veilingsites om steeds meer mensen aan te trekken.Hackers proberen uw geld te stelen via deze regelingen door u een knap bedrag of reizen naar andere landen aan te bieden.

  • Zakelijke mogelijkheid

Als iemand contact met u opneemt via e-mail en een zakelijke kans biedt, zijn er kansendat hij of zij je probeert te vangen. Zakelijke kansen worden nooit aangeboden via privé-e-mail-ID's.

  • Diefstal van identiteit en fraude

Sommige internetfraude-regelingen omvatten identiteitsdiefstal - het onrechtmatig verkrijgen en gebruiken vanuw persoonlijke gegevens op een manier die misleiding of fraude inhoudt.

November 28, 2017