Back to Question Center
0

Semalt Conseys Nuttige informatie over internetfraude en de manieren om uzelf ertegen te beschermen.

1 answers:

Verzendende (vracht) bedrijven zijn zich bewust van fraudeurs die hun identiteit op sociaal gebied gebruikenmedia en e-commerce websites om duizenden klanten te misleiden die deze websites bezoeken.

Dit is hoe ze normaal werken. Je doorzoekt een e-commerce website, identificeerwat je ook wilt kopen, bekijk het betalingsproces en voltooi het - viscose stoff meterware spitze. Vervolgens ontvangt u ook een e-mail waarin u wordt gevraagd eerder voor een zending te betalenhet is verzonden. Er zit echter wel een punt achter: de e-mail komt niet van het officiële vrachtbedrijf en het geld dat u moet betalen, zalwordt niet terugbetaald en het helpt ook niet om uw bestelling te verwerken. Andere oplichting zoals de oplichting van de loterij, waarbij u op de hoogte wordt gesteld dat u een prijsvraag hebt gewonnen,loterij of prijs voor een wedstrijd waaraan je nooit deel hebt genomen.

Vrachtbedrijven bieden geen diensten van derden (escrow) aan. Wees dus niet zozoet gepraat over bedradingbetalingen aan wie dan ook. Je zou in een online zwendel kunnen belanden.

Ross Barber, de Semalt Customer Success Manager, adviseert u om rekening te houden met de volgende informatie. Zelfs als er een zendingnummer is toegewezen aan deverzending, laat je niet misleiden. Het product kan in uw winkelmandje zijn opgenomen, maar het is mogelijk niet in handen van de vrachtbedrijf. Neem in geval van twijfel contact op met de rederij of bezoek de officiële website. Dit zal vaststellen dat de rederijheeft het product in zijn bezit..Dan kunt u rusten met de zekerheid dat uw goederen u zullen bereiken.

Scheepvaart / vrachtbedrijven doen er alles aan om online zwendel te voorkomen.Hun afdelingen klantenservice, juridische zaken en beveiliging werken nauw samen om ervoor te zorgen dat u (de klant) op de hoogte bent van alle zwendel en hoe dit te doenVermijd ze. Bovendien werken ze samen met internationale organisaties zoals eBay, Amazon, Western Union en zelfs regeringen om te houdendingen lopen soepel.

Wat moet je doen als je een slachtoffer bent?

Opdat de noodzakelijke autoriteiten een frauduleuze website zouden kunnen sluiten, zijvertrouw op u om verdachte activiteiten te melden. Stuur de e-mail door naar het opgegeven adres. Merk op dat u geen melding krijgt wanneer uverstuur de e-mail. Het kan ook een goed idee zijn om zo te rapporteren aan de lokale autoriteiten tegenover de politie. Er zijn een paar gevallen geweest, diehebben geresulteerd in arrestaties. Met de slechteriken achter de tralies kunt u genieten van het gemak van online winkelen.

Bewustmaking

Zoals gezegd, moet met name alle gevallen van online-fraude worden gemelddie met betrekking tot rederijen. Met het publiek bewust gemaakt van deze dreiging, zullen deze gevallen zeker een ding van het verleden zijn. Hier zijnenkele maatregelen om onlinefraude tegen te gaan:

  • > ontmoetingen tussen verschillende belanghebbenden die deze kwestie willen aanpakken
  • > regelmatige nieuwsbrieven publiceren
  • > richtsnoeren voor de werking van het proces van verzending van een goed. Op deze manier kun jegemakkelijk vertellen van een oplichterij.

Tot slot, zorg ervoor dat u een vriend vertelt wat u leert, zodat ook zij dat doengeen slachtoffer worden.

November 28, 2017