Back to Question Center
0

Semalt: Blijf beschermd tegen deze 6 online zwendel

1 answers:

Cybercriminelen hebben de afgelopen jaren een groot aantal online bedrijven en particulieren getroffen. Internetwebsites en -diensten maken het ons gemakkelijk om rekeningen te betalen, onze favoriete dingen te kopen, hotels te reserveren en een verscheidenheid aan taken uit te voeren. Tegelijkertijd raak je gevangen door hackers en krijg je geen idee wat er aan de hand is. Aanvalsgereedschappen en -methoden variëren van traditionele aanvalsleveranciers tot kwaadwillende software en toepassingen op afstand. Sommige mensen raken ook in de val door ingenieuze phishingzwendel die wordt ingezet vanuit een onbekende regio van de wereld - staffa tv a muro.

Oliver King, de Customer Success Manager van Semalt , definieert 6 online-zwendelacties die vandaag meer dan gevaarlijk zijn.

1. Internationale loterij

Scammer en hackers zijn vaak gevestigd in de Verenigde Staten en Canada. Ze gebruiken directe e-mails of telefoons om consumenten te verleiden high-profile loterijen te kopen. Ze doen alsof je iets buitengewoons kunt winnen via deze loterijen. Een groot aantal mensen raakt in de val en besteedt duizenden dollars aan deze regelingen. De Federal Trade Commission (FTC) zegt dat de meeste promotiecampagnes waarschijnlijk telefonisch zullen zijn.

2. Nep-virus (dat wordt een echt virus)

Het klopt dat technologische producten en gadgets vaak virussen en malware ontwikkelen. Als u ziet dat uw computersysteem niet goed werkt of wordt vergrendeld, zijn er kansen dat het een virus heeft. U moet een antivirussoftware zo snel mogelijk installeren. Sommige 'valse virussen' kunnen echter ook uw computersystemen aanvallen. Ze vertragen de snelheid van uw apparaat en u bent gedwongen om een ​​specifieke software te installeren. Dientengevolge, worden de valse virussen echte en stelen uw gevoelige informatie. De enige oplossing voor dit probleem is dat u niet de software installeert waar u niet zeker van bent..

3. Goede bedoelingen zijn fout gegaan

Soms beweren de oplichters de vertegenwoordigers van goede doelen te zijn. Ze willen dat je de slachtoffers van een ramp, terroristische aanslag of epidemie helpt. Meestal vangen hackers mensen op die interesse tonen in het oplossen van het regionale conflict. Dus, je goede bedoelingen gaan fout als je uiteindelijk een aanzienlijk bedrag verliest en geen resultaat krijgt.

4. Beveiligingsinbreuk

Als iemand je een e-mail stuurt waarin je zegt dat je de regels en voorschriften van een bedrijf hebt overtreden, moet je je daar geen zorgen over maken. Een groot aantal Hollywood-films laten zien hoe mensen in de val lopen door hackers die zich voordoen als politieagenten of bewakers. Geen enkele ambtenaar stuurt individuele e-mails. In plaats daarvan voeren ze hun onderzoek op grote schaal uit en bereiken ze je direct. Je moet geen geld sturen naar iemand die zich voordoet als beveiligingsbeambte. U hoeft zich geen zorgen te maken, ook al zegt hij dat u het slachtoffer bent geworden van veiligheidsproblemen.

5. Nieuwe baan

Een variatie op internetmarketingfraude biedt werkgelegenheid en kaartjes voor behoeftige en arme mensen. Werkloos zijn is een van de grootste vloeken voor een afgestudeerde, maar dat betekent niet dat je je geld moet sturen naar iemand die je niet kent. Sommige oplichters vragen u om geregistreerd te worden op hun websites en uw cv in te dienen. Het is goed om door te gaan en je CV te sturen, maar je moet ze niets betalen, omdat geen enkel gerenommeerd bedrijf zijn werknemers vraagt ​​om vooraf te betalen. En als u wordt gevraagd iets te betalen voordat u wordt aangenomen, bestaat de kans dat een hacker uw geld probeert te stelen.

6. Online vriendinnetje

Een groot aantal mensen registreren zich dagelijks voor het dateren van websites. Ze willen een goede partner hebben voor een romantische date of om te trouwen. Op welke manier dan ook, online datingsites zijn niet goed om mee te gaan. Oplichters en hackers vangen mensen vaak op via deze websites. Ze worden eerst je vrienden, doen zich voor als een schattig en schattig meisje. Dan is hun doel om een ​​relatie met je op te bouwen en wat geld te vragen. Als iemand zegt dat hij in de problemen zit, kun je hem helpen, maar geen geld naar zijn bankrekening sturen.

November 28, 2017