Back to Question Center
0

Semalt: 10 e-mail en internet-zwendel - Hoe veilig te blijven?

1 answers:

Spam-e-mails zijn een conventionele methode om cybercriminaliteit op internet te vergemakkelijken. Twitter en Facebook als de leidende platforms voor sociale netwerken zijn de nieuwe methoden in cybercriminaliteit na de oude spam-e-mails.

De Senior Sales Manager van Semalt , Ryan Johnson, specificeert de e-mail- en internetzwendel tegen spam en hoe deze te vermijden.

1. Loterijzwendel

Een spam-e-mail die is ontworpen om van een officiële loterij te zijn, feliciteert en kondigt het geld aan dat door het slachtoffer is gewonnen, zelfs wanneer zij niet aan een loterijactiviteit deelnamen - free max tanks.

De spam-e-mail is oplichterij als het een individu betreft, de naam van het geadresseerde ontbreekt, de loterij bestaat niet en de spammail vraagt ​​om gevoelige persoonlijke informatie.

2. Survey Scam

Sommige spam-e-mails die leiden tot fraude kunnen komen als een uitnodiging voor een enquête-activiteit. Als u op de link klikt, downloadt u een programma dat de activiteiten op de computer bespioneert, wat leidt tot het stelen van wachtwoorden, bankgegevens en persoonlijke informatie die tot het verdwijnen van geld leiden.

3. PayPal of online creditcard-scam

Een e-mail die van een online geldoverboeking of creditcardmaatschappij legitiem lijkt te zijn, kan om dringende actie vragen. Informatie die door het slachtoffer wordt verstrekt, leidt uiteindelijk tot manipulatie van zijn account om het beschikbare bedrag of identiteitsdiefstal te verliezen.

In de meeste gevallen is het adres van de afzender verdacht, heeft de e-mail geen specifieke geadresseerde, is de gekoppelde koppeling niet legitiem en bevat de e-mail een bedreiging voor het slachtoffer.

4. Mystery Shopper Scam

Een spam-e-mail die veel geld belooft door online mysterieuze werken te doen, is oplichterij..De oplichters beloven je te betalen om online te winkelen. Je moet echter betalen voor training of ze geven hun adres op voor een frauduleuze cheque.

5. Foreign Check Scam

Deze spam-e-mail betreft een koninklijke klinkende afzender die hulp nodig heeft om grote sommen geld terug te krijgen die in een overzeese rekening zijn bijgehouden. De geadresseerden worden gelokt om meerdere keren transferkosten te verzenden zonder de deal te vereffenen.

6. Gekaapt profiel

Online oplichters kunnen een sociale media-account kapen om gunsten te vragen in de lijst met vrienden in het account. De slachtoffers van de fraude sturen geld om hun vrienden te helpen als ze niets concreets doen.

7. Quiz Scam

Afgezien van de spam-e-mails plaatsen fraudeurs ook links naar quizzen en games waarvoor telefoonnummers nodig zijn. Deelname aan deze spellen stelt de gebruiker bloot aan fraude.

8. Verdachte fotozwendel

Een alarmerende boodschap die op sociale media wordt gedeeld, veroorzaakt nieuwsgierigheid. Een bericht dat suggereert dat naaktfoto's van de gebruiker worden geprojecteerd, dringt aan op het volgen van links die hen blootstellen aan hacking.

9. Verborgen URL Scam

Mogelijk ontvangt u een Twitter-uitnodiging van de verdachte gebruiker. Als u op hun koppeling klikt, wordt u naar websites geleid die zonder uw medeweten spyware of malware kunnen downloaden.

10. Sick Baby Scam

Een geplaatst beeld van een zieke baby op sociale media vraagt ​​om een ​​donatie van fondsen voor behandeling. Mensen die geraakt zijn door het bericht, doneren en delen het nieuws met andere mensen zonder te weten dat het een oplichterij is.

Om ongevraagd te blijven, verwijdert u ongevraagde e-mails, gelooft u niet in prijzen en beloftes van geld van vreemden, zoekt u online naar een verzoek om geld, maakt u nooit gevoelige persoonlijke informatie openbaar en klikt u nooit op verdachte links.

November 28, 2017