Back to Question Center
0

Online Scam & Fraud - Expert van Semalt weet hoe de blootstelling te minimaliseren

1 answers:

De website speelt tegenwoordig een belangrijke rol in het leven van mensen in de wereld. Veel websites bieden echte inhoud en producten. Er zijn echter ook anderen die online-gebruikers op dezelfde manier moeten uitkijken. De reden hiervoor is te wijten aan de toegenomen fraude- en zwendelactiviteiten die online zijn uitgevoerd.

Oliver King, de vooraanstaande deskundige van Semalt , geeft de kwesties aan die kunnen helpen bij het aanpakken van online fraude en oplichterij.

Meest voorkomende internet-zwendel

De manier waarop oplichters proberen informatie te verkrijgen van nietsvermoedende gebruikers blijft diversifiëren - in bin moisture sensor. Het volgende is een lijst met tien internet- en e-mailscams.

1. Nigeriaanse oplichterij

Dit zijn e-mails van een Nigeriaan die beweert royalty te zijn en een erfenis verwacht en hulp nodig heeft om deze te verwerven.

2. Gegarandeerde acceptatie of lening van creditcards

Ze bieden gegarandeerde acceptatie van een creditcard of lening. Ze kunnen er geloofwaardig uitzien, omdat sommige creditcardmaatschappijen wel kosten in rekening brengen.

3. Loterij Scam

Dit zijn de plekken waar slachtoffers blij zijn met het spelen van prijsvragen, maar nooit winnen..

4. Phishing

Dit zijn links die worden gebruikt om gebruikers om te leiden naar websites waar ze hen proberen te overtuigen van persoonlijke informatie met behulp van verleidelijke aanbiedingen.

5. Overbetaling scam

Het betreft gestolen, niet-geautoriseerde postwissels voor dure artikelen. Eenmaal gestort op de bank vraagt ​​de scammer het saldo samen met het item. Later wordt de instelling op de hoogte gebracht van een geweigerde betaling.

6. Carrièremogelijkheden

Oplichters bieden een mogelijkheid tot tewerkstelling en vragen bankgegevens op voor provisiebetalingen. Ze maken van de gelegenheid gebruik om identiteiten te stelen voor verdere fraude.

7. Donaties aan liefdadigheidsinstellingen

Deze profiteren van het charitatieve karakter van personen waarbij mensen geld sturen naar non-existente liefdadigheidsinstellingen.

8. Gratis vakantie

Reisverslaving lijkt misschien gratis, alleen om te beseffen dat het dure inspanningen zijn bij de aanmelding en aankomst.

9. Piramide schema

Dit zijn rijke snelle schema's met een kleine variatie die oplichters via e-mails bereiken.

10. Verdien geld vanuit het comfort van het huis

Dit zijn soms echte, maar sommige oplichters willen misschien misbruik van maken, zoals het sturen van geld in ruil voor sappige tips. Ze kunnen ook programma's verzenden met meerdere advertentievensters die voordeliger zijn voor spammers.

Online zwendel en fraude statistieken

Bij fraude gaat het om pretenties, het gebruik van een valse identiteit of het maken van vervalste diensten of producten..Mensen worden gevraagd zich te bekommeren om het voorbeeld van deze gebeurtenis, omdat dit ook hun veiligheid beïnvloedt. Cybercriminaliteit is een constante bedreiging en kan net zo schadelijk zijn als iemand inbraak in zijn huis. De gemiddelde kosten per persoon zijn met 50% gestegen van $ 197 in 2012 naar $ 298 in 2013, waarbij aanvallen steeds geavanceerder zijn geworden. De kosten voor de VS bedragen $ 113 miljard.

Online financiële fraude erkennen

De meest voorkomende soorten online veilingen en e-store-crises zijn niet-levering, onjuiste voorstelling van zaken en de triangulatie of muildierzwendel. Het gaat hierbij om een ​​vorm van betaling en de goederen komen zonder problemen aan. Later meldden autoriteiten dat betaling illegaal was.

Andere vormen omvatten:

 • Zwarte markt en namaakgoederen
 • Shill-biedingen in veilingen waarbij eigenaren, samen met handlangers, op hun eigendom bieden om prijzen te verhogen
 • Fraude bij escrow-diensten waarbij sprake is van valse websites
 • Het valse betalingsplan

Wedstrijd en romantiekfraude

 • Online loterijen, prijsvragen en sweepstakes
 • Zwendelprijzen en sweepstakes
 • Sekscams online
 • Buitenlandse loterijen
 • Reshipping met ingezetenen van de VS
 • Mailorder bruidzwendel

Exploitatie van de menselijke natuur

Spammers en fraudeurs begrijpen de menselijke aard en gebruiken deze voor hun eigen voordeel. Sommige van de zwendel gebruikt tegen mensen in moeilijke situaties zijn onder meer: ​​

 • Opstartkosten oplichting
 • Fraude voor liefdadigheidsinstellingen
 • Mislukking van internetapotheken
 • Andere online-fraude zoals baanzwendel, investeringsfraude, Nigeriaanse zwendel, piramidescams, online reclamefraude

Jongere en oudere internetgebruikers

Hoewel online fraude en oplichting verontrustend en soms verwarrend kunnen zijn, is het absoluut noodzakelijk dat alle personen proactief worden beschermd door alert te zijn, sceptisch te zijn en altijd vragen te stellen over dingen die vreemd lijken. Om kinderen en oudere volwassenen te beschermen, moet men niemand vertrouwen, informatie vergrendelen, altijd op de hoogte zijn, alle versnellingen en gadgets verdedigen, lesgeven aan lesmomenten.

Risico's voor online fraude met bedrijven

Alle bedrijven die online hun activiteiten uitvoeren, riskeren frauduleuze activiteiten. Enkele van de tips om dit risico te voorkomen zijn onder meer: ​​

 • Beveilig en bescherm alle activa
 • Combineer zaken niet met plezier
 • De IT-infrastructuur vergrendelen
 • Wijs één enkele computer toe aan het bankwezen
 • Sluit alle plaatsen van binnenkomst in het bedrijf
 • Algemene achtergrondcontroles van werknemers uitvoeren
 • Dekking is van cruciaal belang

Vechten terug

Leden kunnen gebruikmaken van het nationale informatiecentrum voor fraude, de nationale alliantie voor cyberbeveiliging, de Business Software Alliance en GetNetWise. De FBI werkte onlangs samen met het Internet Crime Complaint Center (IC3).

November 28, 2017