Back to Question Center
0

Is Wiki het beste erfgoed van de mensheid? - The Semalt Answer

1 answers:

Wikipedia of Wiki is een beroemde gratis online encyclopedie met meer dan 36 miljoen artikelen in 250 verschillende talen. Momenteel is het de grootste en meest betrouwbare bron van informatie op internet geworden. Ivan Konovalov, de Semalt Customer Success Manager, zegt dat Engels Wikipedia alleen al meer dan vijf miljoen artikelen bevat en de zesde meest bezochte website ter wereld is. Vóór de oprichting van Wikipedia was de grootste bron van kennis de Yongle Encyclopedia, die naar verluidt 22.935 manuscriptenrollen bevatte. Toen Jimmy Wales de website in 2001 opzette, was de originele versie van Wikipedia voor iedereen op het internet beschikbaar. Tegenwoordig bezoeken meer dan een half miljoen mensen maandelijks de pagina's van Wikipedia. Meer dan 80.000 vrijwilligers bewerken de pagina's regelmatig en vele mensen hebben nooit het internet gekend zonder Wikipedia dat in een groot aantal aan andere websites en blogs is gekoppeld.

Leraren, onderzoekers, journalisten, studenten en medische professionals zijn afhankelijk van Wikipedia, omdat de informatie op deze site altijd accuraat is. We kunnen bijna alle onderwerpen in deze encyclopedie doorzoeken en de experts hebben zijn gegevens gebruikt om dingen uit kaskrakerfilms te voorspellen aan de beurskoersen..Na verloop van tijd hebben verschillende schrijvers en editors naar voren gekomen en Wikipedia's pagina's in meerdere talen bewerkt. Ambtenaren, politici, actoren en alle soorten mensen gebruiken het als de belangrijkste bron van informatie op internet. Zelfs het voormalige hoofd van IBM die meer dan 47.000 bewerkingen van de woorden 'bestond uit' maakte, noemt Wikipedia de beste website ooit.

In tegenstelling tot Google, Facebook en Apple is Wikipedia geen winstgevende internetreus. Apple Inc. heeft bijvoorbeeld de beste en grootste jaarlijkse winst in de bedrijfsgeschiedenis geregistreerd en heeft de loyaliteit van wereldwijde klanten gewonnen vanwege de verfijnde services en producten. Aan de andere kant is Wikipedia altijd de no-nonsense en schaarse website geweest met veel artikelen die elke dag worden gepubliceerd. Deze door vrijwilligers gestuurde encyclopedie opereert als een belangrijke non-profitorganisatie in de wereld, die bestaat dankzij de donaties van de wereldwijde gemeenschap. Wikipedia heeft altijd nieuwe records ingesteld en heeft nieuwe ideeën voor advertenties geïntroduceerd via de gesponsorde pagina's en links.

Hoewel makers van Wikipedia geen winst nastreven, heeft het de reeksen bedrijfsmodellen en sociale media de afgelopen maanden verstoord, variërend van schoolonderwijs tot het publiceren van artikelen. Wikipedia wordt vaak beschuldigd van het vernietigen van de economische modellen en maakt zich schuldig aan het verwijderen van de verouderde gegevens en het geven van ruimte aan bijgewerkte informatie.

Het is belangrijk voor Wikipedia om zich op nauwkeurigheid te concentreren en het moet relevant blijven voor alle leeftijden. Ongetwijfeld heeft Wikipedia de manier veranderd waarop we artikelen op internet zoeken, maar het heeft nog steeds veel gebreken. Aanpassing aan de mobiele technologie zou de prioriteit moeten zijn, omdat veel mensen mobiele apparaten gebruiken om toegang te krijgen tot internet. Als Wikipedia de gewenste doelen wil bereiken, moet het zichzelf toegankelijk maken via alle apparaten en in alle talen. In slechts vijftien jaar is Wikipedia de beste en grootste samenwerkingsinspanning van de mensheid geworden Source .

November 29, 2017