Back to Question Center
0

Internetfraude en online veiligheid - Handige tips van Semalt voor alle internetgebruikers

1 answers:

Als u regelmatig internet gebruikt, en met name e-mails, moet u op de hoogte zijnvan e-mailscams en internetfraude.

Internetfraude is een vorm van fraude die in verschillende vormen voorkomt. Het varieert vanonline oplichting om bedreigingen te e-mailen; Helaas zijn er geen vaste regels en voorschriften om internetfraude en online oplichting te voorkomen. fraudeursstop bij niets om uw gevoelige informatie en creditcardgegevens te ontvangen. Ze zijn slim, maar dat betekent niet dat je dieven niet kunt identificeren - wayfarer original ray ban.Het is altijd mogelijk om er vanaf te komen en uw informatie veilig te houden, vooral als u de volgende tips in gedachten houdtAlexander Peresunko, de Customer Success Manager van Semalt Digitale diensten.

Zoeken naar gevestigde bedrijven of verkopers

Bij het omgaan met online bedrijven is het belangrijk om te zoeken naar gevestigde leveranciersof bedrijven. Hiervoor kunt u een goede bedrijfsjurist of een accountant inhuren om u te helpen met het papierwerk. Zorg dat je alles weetover de locatie, telefoonnummer en e-mailadres van de verkoper. Hiervoor kunt u een paar vragen stellen voordat u een deal voltooit. Het klinkt misschienzoals je hebt gevraagd veel voordat je hun aanbod accepteert, maar het is nooit te laat, omdat je veilig wilt blijven op het internet..Je zou ook moetenzorg ervoor dat u de merkartikelen koopt, niet de lokale producten. Als de verkoper u aanbiedt om lokale producten zonder garantie te hebben,dit kan een alarmerend teken zijn.

Zelfs met de vele boeken die over online-fraude zijn geschreven, zijn de zakenlui vaakniet in staat om de juiste leveranciers te identificeren. Daarom moet u de verkoper onderzoeken voordat u een deal sluit. De meeste mensen doen er niet aanveel onderzoek verrichten omdat ze vinden dat het tijdverspilling is. Laat me je vertellen dat het noodzakelijk is om veilig te blijven op het internet. Als je bentAls u zich met een aantal nieuwe verkopers bezighoudt, moet u hun persoonlijke gegevens, ID-kaart en volledig adres vragen voordat u de kosten verwerkt. als jijhebben besloten iets van een bepaalde verkoper te kopen, het is belangrijk om het artikel, de prijs en het merk te kennen. Sommige oplichters proberen hetu producten van lage kwaliteit of vervallen verkopen; zorg ervoor dat het artikel dat u koopt in goede staat is en dat de prijs niet hoger mag zijn dan de marktrate.

Wees op uw hoede voor ongevraagde e-mails

Al geruime tijd klagen mensen over de ongevraagde e-mails. Je zou moetenniet vast komen te zitten door die e-mails omdat ze uw persoonlijke gegevens en creditcardgegevens kunnen stelen. Hackers proberen mensen in de val te lokken via e-mailbijlagen en soortgelijke dingen; het is belangrijk dat u niets downloadt dat afkomstig is van een onbekend e-mailadres. Bij online bestellen,u moet uw creditcardnummer alleen gebruiken als u een website correct hebt gecontroleerd. Het is belangrijk dat u uw creditcard niet invoertgegevens of een PayPal-ID voor een website waar u niet zeker van bent.

Steek nooit uw geld over

Ja, u moet uw geld nooit bedraden omdat het gevaarlijk is. De meeste criminelenzoek betalingen via rechtstreekse bankoverschrijvingen en als u een van deze tegenkomt, moet u uw advocaat raadplegen.

November 28, 2017