Back to Question Center
0

Insight From Semalt: Waarschuwingsborden voor Internet Job Scams

1 answers:

Het vinden van een baan is een moeizame taak op zich, omdat er meer aanbod van arbeidskrachten is dan er om wordt gevraagd. Het grote aantal werkzoekenden is een soft target voor internetfraudeurs en oplichters. We literair vinden honderden online vacatures en bieden online op een dagelijkse basis. Je moet je daarom afvragen of elke afzonderlijke baanaanbieding echt is of oplichting - routeway tires plus. Een echte jobaanbieding is een positieve stap in de richting van je carrièredoelen, en een nep-jobaanbieding kost je je zuurverdiende geld, tijd en persoonlijke informatie.

In dit artikel belicht Julia Vashneva, de Semalt Senior Customer Success Manager, de meest voorkomende trucs die door oplichters worden gebruikt:

  • Is het te mooi om waar te zijn? - Hier is de deal, een jobaanbieding is te goed voor de realiteit, vooral wanneer je gecontacteerd wordt door een potentiële werkgever voor een vacature waar je geen achtervolging op hebt gehad of waar je ooit van hebt gehoord. In dergelijke gevallen halen oplichters uw cv van vacaturesites zonder een privacybeleid en verleiden u met een onweerstaanbaar vergoedingspakket en platitudes van uw bekwaamheid en kwaliteit. Blijf veilig door uw referenties op geverifieerde vacaturesites te plaatsen met een strikt privacybeleid.
  • Onprofessioneel e-mailen - Een zwendel ligt altijd in details..Oplichters zullen je inbox spammen met ongevraagde e-mails waarvan de meeste spelling-, interpunctie- en grammaticale fouten bevatten. Blijf op je hoede voor dergelijke inconsistenties.
  • Vage functiebeschrijvingen en -vereisten- Functieomschrijvingen en -vereisten zijn bedoeld om ongeschikte kandidaten uit de wedstrijd te prijzen. Oplichters voegen echter belachelijke werkvereisten toe op een manier die bijna iedereen kwalificeert. De taakomschrijving en vereisten voor een echte baanaanbieding moeten specifiek zijn en duidelijk bepaalde opvoedings- en ervaringsniveaus vereisen.
  • E-mails van persoonlijke e-mailaccounts waarin contactinformatie ontbreekt, zoals bedrijfsnaam, adres en contactpersonen, kunnen ook een zwendel markeren. In sommige gevallen geeft de oplichter vreemde redenen aan voor het gebruik van persoonlijke e-mails zoals servers die niet beschikbaar zijn.
  • Interviews met Yahoo en Instant Messenger - Yahoo Instant Messenger is behoorlijk populair bij baanzwendel. Niet alle online interviews zijn nep, maar als je voor één online bent uitgenodigd, wees dan slim door het bedrijf grondig te onderzoeken voordat het plaatsvindt.
  • Wanneer u een bedrijf online opzoekt, verwacht u dat zoekresultaten direct en accuraat zijn via de zoekknop. Als de informatie die u vindt niet klopt, dan kan het een oplichterij zijn. Oplichters kunnen zich nog steeds vermommen onder legitieme bedrijfsnamen en websites, maar toch kan internet u helpen deze te markeren.
  • Verzoek om vertrouwelijke informatie - Soms wordt werkzoekenden gevraagd om vertrouwelijke informatie bekend te maken per telefoon of e-mail of zelfs om betalingen te doen. Dit moet een waarschuwing zijn en werkzoekenden moeten voorzichtig zijn.
  • Als een potentiële werkgever vraagt ​​om uw rekeningen te gebruiken om geld over te maken of waardevolle zaken of geld te verzenden, wees dan voorzichtig.
  • Als potentiële werkgevers u vragen betalingen te doen vóór een sollicitatiegesprek of een feitelijke baan, kan het uiteindelijk een oplichterij zijn. Legitieme bedrijven zullen daar nooit om vragen.
  • Last but not least, er is die innerlijke stem die je waarschuwt voor de mogelijkheid van die baanaanbieding waar je enthousiast over bent om oplichterij te zijn.
November 28, 2017