Back to Question Center
0

Hoe Malware te vermijden - Aanbeveling van Semalt

1 answers:

Malware verwijst naar een verscheidenheid aan vijandige software, inclusief computerwormen, virussen, ransomware, adware, spyware, scareware, Trojaanse paarden en andere gevaarlijke programma's. Malware kan beveiligingsfouten of kwetsbaarheden gebruiken in de ontwerpen van besturingssystemen, in applicaties of kwetsbare versies van Adobe Flash Player, Java SE en Adobe Reader. Hun effecten variëren van identiteitsdiefstal tot ergernis tot een computercrash.

Het is belangrijk om van malware af te komen. Houd hierbij rekening met de volgende punten die zijn vastgelegd door Jack Miller, de Senior Customer Success Manager van Semalt.

Voorkomen met verstandig online gedrag

Het voorkomen van malware met verstandig online gedrag is mogelijk. U hebt geen hulp van een computerexpert of een programmeur nodig om virussen en malware te verwijderen. U hoeft alleen maar te stoppen met het installeren en downloaden van onnodige dingen. Als sommige hulpmiddelen of software niet in gebruik zijn, moet u ze zo snel mogelijk van uw computersysteem verwijderen. Op dezelfde manier, als u niet zeker bent van de authenticiteit van een website, moet u het verlaten en een alternatief vinden.

Hackers sturen vaak stomme dingen via e-mail. Het is belangrijk dat u niets vertrouwt dat verband houdt met e-mails. Vooral wanneer u spam-e-mails ontvangt, moet u niet op een bijlage klikken of deze installeren, omdat deze mogelijk virussen of malware bevat. Evenzo, als uw collega of een familielid u een flashdrive of dvd geeft met geïnfecteerde bestanden erin, zou u het niet blindelings moeten accepteren. Zorg ervoor dat u een antivirussoftware op uw computer hebt geïnstalleerd..Anders is het beter om die dvd's niet af te spelen.

Sommige pop-upvensters en -vensters proberen uw computerapparatuur te hacken. Klik niet op hun links en accepteer gratis systeemscans. Laat me je vertellen dat niets gratis is in deze wereld. We moeten een vergoeding betalen voor een officiële software, dus pop-up antivirusprogramma's zijn goed voor niets. U kunt al dergelijke vensters sluiten via Windows Taakbeheer (Ctrl-Alt-Delete). U moet voorkomen dat u software van onbekende bronnen gebruikt, zelfs als een website er aantrekkelijk en professioneel uitziet. Tegelijkertijd moet u illegale bestandsuitwisselingsservices vermijden. Hackers kunnen gemakkelijk hun naam geven aan bekende filmsterren, muziekalbums en programma's om mensen te verleiden ze te downloaden.

Verwijder malware met authentieke software

Ongeacht hoe verstandig of bezorgd u ook bent, uw computersysteem kan op elk moment geïnfecteerd raken. Daarom zou u malware en virussen alleen met authentieke en legitieme software moeten verwijderen. Installeer geen gereedschap waar u niet zeker van bent. Profiteer van Windows Update en upgrade uw systeem één of twee keer per week. Het waarschuwt u automatisch als er updates beschikbaar zijn. Je kunt het eenvoudig downloaden van internet en de installatie duurt enkele seconden. Tegelijkertijd is het belangrijk om uw browser up-to-date te houden. Download de nieuwste versies van de browsers om te genieten van hun nieuwste functies en kenmerken. U moet antivirussoftware uitvoeren om veilig te blijven op het internet. Schakel het altijd in en vernieuw het een of twee keer per maand. Anti-malware, ook bekend als anti-spyware, is een krachtig onderdeel voor elk computerapparaat. Dit op zichzelf staande programma beschermt uw computersysteem en uw sociale media-profielen tegen mogelijke bedreigingen en virussen. U kunt ook Windows Firewall gebruiken, wat goed is om te voorkomen dat uw apparaat malware en virussen bevat. Als uw e-mailprogramma's spam niet correct filteren, is het belangrijk om een spamfilter zo snel mogelijk te proberen Source .

November 28, 2017