Back to Question Center
0

Guide From Semalt: Hoe om te gaan met al die spam die naar uw telefoon gaat

1 answers:

Ting Ting. U hebt zojuist een bericht ontvangen. Je legt de krant neer, graaft in de broekzak van je broek en haalt je mobiele telefoon tevoorschijn. Arrgh. Je fronst. Je leest zoiets als: 'Real Rolex Watch, 30% Off' - gray fascinator hats for sale. Je controleert het nummer van de afzender in de hoop dat het iemand is die je kent en je beseft dat je het nog nooit hebt gezien. Je bent spammed.

Julia Vashneva, de Semalt Senior Customer Success Manager, zegt dat smartphones tegenwoordig een doelwit zijn geworden voor willekeurige reclamecampagnes. Soms is de afzender een legitieme onderneming (iemand die u graag uw nummer gaf), maar vaak zijn ze van valse nummers die valse producten en / of aanbiedingen adverteren. Je kunt denken dat dit een geëvolueerde telemarketingcampagne is. Ze zijn vervelend, maar je kunt ze voor altijd blokkeren.

De voorwaarden

Als u dacht dat spam slechts een ongemak was, zou het u verbazen dat dit illegaal is. De Federal Trade Commission (FTC) verklaart dat het illegaal is om ongevraagde commerciële berichten naar een draadloos apparaat (inclusief semafoons en mobiele telefoons) te verzenden, tenzij de ontvanger voor dergelijke berichten kiest. Zoals het is, is er niets aan de hand als een organisatie met wie je regelmatig contact hebt, je toestemming vraagt ​​om je infomercials te sturen. De wet stelt echter niet-commerciële boodschappen zoals enquêtes en politieke berichten vrij.

Wat moet je doen als je berichten blijft ontvangen van entiteiten waarvan je nog nooit hebt gehoord? Wel, er is een grote kans dat ze de wet overtreden. Een mogelijkheid van de organisatie phishing voor gegevens moet ook niet uitgesloten. Als u een sms-bericht ontvangt waarin om uw pincode of wachtwoord wordt gevraagd, is dat schadelijk.

Blokkeer het nummer van de afzender

Dit is aantoonbaar de gemakkelijkste en eenvoudigste manier om spam te verwijderen. Blokkeer de afzender in uw favoriete berichten-app. Interessant is dat de afzender niet beseft dat je ze hebt geblokkeerd. Klik op een Android-apparaat op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek. Selecteer "Mensen & opties" en vervolgens "Blokkeren". Werk op een iPhone in plaats van drie punten af ​​en sluit het af door het nummer te blokkeren.

Verslag aan uw serviceprovider

Je zou tevreden kunnen zijn met het blokkeren van de afzender, maar de Federal Trade Commission zou het niet erg vinden als je een burgerplicht hebt uitgevoerd: het melden van misstanden. Ongeacht de aanbieder van mobiele diensten, staat het u vrij om de spammer aansprakelijk te stellen. Ontdek het speciale nummer voor uw netwerk voor het melden van dergelijke gevallen. Als meer mensen zouden samenkomen om spammers te bestrijden, zou de wereld minder vervelende spamberichten zien.

Bescherm uzelf

Laten we een scenario nemen waarin je de drang krijgt om erachter te komen wie de persoon achter het spambericht is. Zal het je tijd waard zijn? Waarschijnlijk niet. De kans is groot dat u geen antwoord krijgt. Het idee hier is eenvoudig. Het is geen goed idee om met de afzender te communiceren. De beste manier is om ze te blokkeren en / of te rapporteren aan de relevante autoriteiten.

Een waarschuwing. Klik niet op een link in het SMS-bericht. Reageer daarnaast niet op verzoeken om inloggegevens van uw e-mailaccounts, creditcardgegevens of andere persoonlijke informatie.

November 28, 2017