← Back to Question Center
0

Expert van Semalt: wil slachtoffer worden van cyberfraudeurs? - Nooit dit artikel gelezen!

1 answers:

Met het verstrijken van de tijd heeft internet ons leven gemakkelijk gemaakt. Alles is nuonline beschikbaar, en we kunnen niet voorkomen dat we toegang krijgen tot een groot aantal producten en diensten. Tegelijkertijd is het waar dathet aantal online oplichting en frauduleuze activiteiten is toegenomen.

Ross Barber, de Customer Success Manager van Semalt ,heeft opgemerkt dat het in dergelijke omstandigheden niet mogelijk is om online veilig te blijven zonder rekening te houden met de volgende zaken:

Diefstal van identiteit

Identiteitsdiefstal wordt ook wel "identiteitsfraude" genoemd. Dat is een misdaad waarbijeen hacker probeert uw persoonlijke informatie te verkrijgen via sociale mediawebsites of e-mails - oculos espelhado prata. Hij heeft toegang tot uw sofinummer, kredietkaartgegevens en rijbewijsnummer. Zodra hij of zij uw informatie heeft verkregen, kan deze worden gebruikt om iets illegaal te kopen, en dat zou u doenmoet het geld uit eigen zak betalen. Daarom moet je jezelf tegen zulke diefstallen beschermen en je gevoelige niet deleninformatie met iedereen op internet. Het is mogelijk om hackers of oplichters te identificeren als u niet reageert op onbekende e-mails, telefoontjesof berichten. Het is ook belangrijk dat u uw bankgegevens niet deelt met onbekende personen..

Voorschotfraude

Fraude vooraf betalen is een van de meest voorkomende vormen van oplichting. Het meestalHet gaat om het beloven van de slachtoffers een groot deel van een grote som geld, in ruil voor een kleine voorafbetaling. Mensen raken snel in de valhackers omdat ze iets willen verdienen in een korte tijd. Als u een betaling doet, zijn er kansen dat de hacker zal verdwijnen met uwgeld, en u krijgt nooit een antwoord van hen. Deze fraude begint meestal met de hacker die via e-mail contact opneemt met een persoon, sociale mediawebsite of WhatsApp. Als iemand je vraagt ​​om vooraf te betalen, zou je nooit in de val moeten lopen van zulke trucs als hij of zij een hacker moet zijn.Gerenommeerde bedrijven en verkopers vragen hun klanten nooit om iets van tevoren te betalen.

Creditcardfraude

Mensen in de Verenigde Staten en Canada zijn het slachtoffer van een creditcardoplichting. Dit soort fraude houdt meestal een betaalkaart in, zoals een bankpas of een creditcard als bron van de transactie. Hackers kunnen het vragenu om uw creditcardgegevens te delen via e-mail of website-links. Het is belangrijk dat u uw gegevens veilig bewaart en niet deeltmet een derde partij op internet. Hoewel incidenten van creditcardfraude beperkt zijn tot slechts een paar procent, kan dit resulteren in een enormefinancieel verlies omdat de frauduleuze transactie niet kan worden teruggedraaid. In de afgelopen maanden hebben meer dan twintig procent Amerikanen een fors verlies geledenbedrag vanwege creditcardfraude. Mensen in het Verenigd Koninkrijk hebben het voorgaande jaar meer dan $ 500 miljoen verloren als gevolg van dit soort oplichterij.

Als u uw kaart bent kwijtgeraakt of als deze is gestolen, moet u uw kaart in de buurt raadplegenbankfiliaal om het op slot te krijgen. Er zijn kansen dat hackers uw creditcard gebruiken om iets buitengewoons af te handelen.

November 28, 2017