Back to Question Center
0

Expert van Semalt: maak kennis met e-mailspam of ongewenste e-mail

1 answers:

De ongevraagde berichten die internetgebruikers via e-mails ontvangen, worden gekend als e-mailspam (ook wel rommel genoemd). Volgens internetexperts is het gebruik van spam 'gegroeid' sinds de late jaren negentig en het is nu de meest voorkomende uitdaging voor webgebruikers. De e-mailadressen van spam-ontvangers worden geleverd door spambots, dit zijn geautomatiseerde sites die het zoeken op het web naar e-mailadressen crawlen.

In dit verband beraadslaagt Oliver King, de Semalt klantensuccesmanager, over veelvoorkomende soorten e-mailverslaafden, spamtechnieken en manieren om spamberichten te stoppen.

Er zijn verschillende vormen van e-mailspams, waarvan de meest voorkomende zijn gemaakt om regelrechte fraude of legitieme zakelijke regelingen te verbeteren - feuille de temps de travail. Meestal wordt spam gebruikt om de toegang tot programma's voor gewichtsverlies, online gokken, vacatures en goedkope farmaceutische medicijnen te bevorderen. Spam wordt gebruikt om e-mail oplichting uit te voeren. Een bekend voorbeeld is een frauduleuze fraude waarbij een slachtoffer e-mail ontvangt met een aanbod dat naar verluidt een beloning oplevert. Een fraudeur presenteert een geval waarin vooraf contant geld van het slachtoffer wordt gevraagd voordat er om een ​​forfaitair bedrag wordt gevraagd dat door veel online criminelen wordt gedeeld. Zodra de betaling is gedaan, reageren de fraudeurs niet meer of bedenken ze nieuwe manieren om om meer geld te vragen..Phishing-e-mails zijn een andere vorm van frauduleuze spams, waarbij e-mails die worden weergegeven als officiële communicatie van online verwerkers, banken en andere geldinstellingen worden verzonden aan individuen. Doorgaans sturen phishing-teksten ontvangers naar een website die lijkt op de officiële organisatie-site en wordt een gebruiker gevraagd om persoonlijke gegevens, zoals creditcard- en inloggegevens, te verstrekken. Daarom worden internetgebruikers gewaarschuwd voor het openen van spam-e-mails, klikken of reageren op de berichten. Bovendien kunnen spam-e-mailberichten andere soorten malware introduceren door middel van scripts, links naar sites die virussen of bestandsbijlagen bevatten.

Er zijn veel technieken die door spammers worden gebruikt om ongewenste e-mails naar de ontvangers te sturen. Botnets staan ​​internetfraudeurs toe om C & C of command-and-control-servers te gebruiken om zowel spam te verzamelen als te verspreiden. Ten tweede is Snowshoe-spam een ​​benadering waarbij een uitgebreid scala aan e-mails en IP-adressen met neutrale reputaties wordt gebruikt om spam breed te verspreiden. Ten slotte is blanco e-mail spam een ​​groeiende techniek onder fraudeurs. Dit houdt in het verzenden van e-mailberichten zonder onderwerp en hoofdtekst. De methode kan ook worden gebruikt bij het verzamelen van mappen, waarbij e-mailserver wordt aangevallen met het doel authenticatie van e-mailadressen voor distributie door ongeldige of gestuiterde adressen te bepalen. Bij deze fraude hoeven spammers geen berichtregels in te voeren bij het verzenden van e-mails. In andere gevallen kunnen blanco e-mailteksten bepaalde wormen en virussen verbergen die kunnen worden verspreid via HTML-codes die in een e-mail zijn geïntegreerd.

Sommige soorten spam ontvangen is onvermijdelijk. Internetgebruikers kunnen echter de hoeveelheid rommel minimaliseren die hun inbox raakt. De meeste e-mailhosts bieden spamfiltering om verdachte berichten naar een ongewenste map te verplaatsen. Het verwijderen, blokkeren en rapporteren van ongewenste e-mails is een andere manier om te voorkomen dat gebruikers spam-e-mails in hun postvak IN ontvangen. Extra bescherming kan worden bereikt door anti-spamfilters van derden toe te voegen aan e-mailberichten op e-mails van lokale klanten of zelfs een witte lijst te maken met specifieke adressen of domeinen die een gebruiker vertrouwt of bereid is e-mails te ontvangen.

November 28, 2017