Back to Question Center
0

Expert van Semalt: "Bank Of America Alert-Account Suspended" Is een phishing-e-mail

1 answers:

Onlangs ontdekten experts dat een nieuwe vorm van phishing-aanvaller wordt gebruikt om consumenten te misleiden. Ze gebruiken de Bank of America-meldingen om gebruikers te laten weten dat iemand een ongeldige aanmelding heeft gebruikt om toegang te krijgen tot hun accounts. Vervolgens maken ze hiervan een noodhistorisch verhaal dat aangeeft dat de activiteit moet leiden tot het opschorten van hun account als ze besluiten geen actie te ondernemen. Uiteraard is er reden tot ongerustheid, omdat dit phishing-tactieken zijn die gebruikers naar een website lokken die probeert hun informatie te stelen.

Michael Brown, the Semalt Customer Success Manager, vertelt dat hackers in het verleden keer op keer dezelfde methoden hebben gebruikt. Het lijkt een phishing-regel te zijn waarbij een bepaalde bank betrokken is. De reden waarom ze deze methoden uitputtend gebruiken, is dat ze resultaten laten zien en in de meeste gevallen in hun voordeel. Met de juiste inloggegevens en de juiste wachtwoorden kunnen phishing-hackers de bankrekening van een persoon opschonen.

De e-mail die ze gebruiken lijkt op een e-mail die de bank zou verzenden. Voor een onwetende gebruiker zou dit echter kunnen doen geloven dat het inderdaad een e-mail van de Bank of America is. In de e-mail staat een gedetailleerd overzicht van hoe een ongeldig IP-adres illegaal probeert in te loggen op een account..Vervolgens wordt gesuggereerd dat de bank de account bijgevolg zal opschorten als beveiligingsmaatregel. Voor de gebruiker om toegang te krijgen tot de factuurgegevens, is er een ingesloten URL, die de gebruiker vraagt ​​om de details van de gebruiker te verifiëren. Verder vervalt de e-mail na 24 uur.

Ziet er geloofwaardig uit, toch?

Phishing is een illegale activiteit, uitgevoerd door cybercriminelen die zich proberen te verbergen als een vertrouwde entiteit. Uit het bovenstaande voorbeeld liet de cybercrimineel denken dat zij de Bank of America waren. Zij beweren een lid van het serviceteam te zijn dat met de bank samenwerkt om de rekeninghouder te helpen. Phishing-e-mails hebben één gemeenschappelijk kenmerk, namelijk dat het een bijlage of een ingesloten koppeling bevat die gebruikers aanspoort om te downloaden of te klikken.

De link in de e-mail verwijst naar een nep-website die probeert gegevens van bezoekers te phishen. Goed nieuws voor gebruikers is echter dat de site onlangs is verwijderd. Uit wat mensen weten over phishing-sites, misschien van experts of persoonlijke ervaringen, is de kans groot dat, toen de site nog in leven was, gebruikers werden gevraagd om de bankgegevens, zoals de login en het wachtwoord van de Bank of America, te schrappen. Ze zijn misschien doorgegaan om meer persoonlijke informatie te vragen voor het geval de webportal ze nodig had.

Spam en phishing-e-mails overspoelen het internet en zorgen voor de miljarden berichten die binnen een dag naar internetgebruikers worden gestuurd. Zoveel als er een gemelde daling is in het aantal spam-e-mails dat wereldwijd wordt verzonden, moeten gebruikers weten hoe ze eentje kunnen herkennen en zichzelf kunnen beschermen. De gouden regel hierbij is altijd om niet te onthouden van het verstrekken van persoonlijke informatie van mensen die werken via sites die er verdacht uitzien. Als u vervolgens een e-mail ontvangt die lijkt op de hierboven beschreven e-mail en zich voordoet als afkomstig van de Bank of America, is het absoluut noodzakelijk dat zij er niet op klikken Source .

November 28, 2017