Back to Question Center
0

De leidraad van Semalt: hoe u uzelf kunt beschermen tegen creditcardfraude

1 answers:

Hoewel de inspanningen van autoriteiten en agentschappen om creditcardfraude en andere vormen van technologische diefstallen in te dammen zeer worden gewaardeerd, moet u als creditcardgebruiker weten dat de veiligheid van uw creditcard bij u begint. Uw belangrijkste schild tegen deze misdaad is informatie over hoe het wordt uitgevoerd. Dit betekent dat u op de hoogte bent van de soorten zwendel gebruikt door criminelen en de tekenen om op te letten.

Lisa Mitchell, de Customer Success Manager van Semalt , heeft een aantal nuttige informatie op maat gemaakt om u te beschermen tegen creditcardfraude.

Creditcardfraude wordt op drie manieren uitgevoerd:

1 - nin logo text maker. Crimineel krijgt de creditcard te pakken: zakkenrollers en ervaren dieven kunnen afleidingsdiefstal gebruiken of meer confronterende benaderingen om de kaart in handen te hebben. Soms kunnen de verkeerde handen contact maken met een vooraf goedgekeurde kaart. Ze krijgen het misschien uit de brievenbus, de prullenbak of waar dan ook. Met de kaart in handen en ons zeer informatie-genereuze internet is zelfs het ondenkbare mogelijk.

2. Creditcard-skimmers: met details van uw creditcard kan een crimineel de kaart klonen of de informatie kwaadwillig gebruiken. Het gepraat over kaartafschuimers is een steeds hot topic wanneer creditcardfraude wordt besproken. Skimmers lezen en registreren de gegevens van een creditcard. Vaker worden creditcardafschuimers gebruikt op geldautomaten en worden vergezeld door een camera..Binnen een paar minuten kan de kaart worden gekopieerd en kan er geld worden ingenomen.

3. Gewetenloze werknemers in de winkel, tankstation, restaurant of elke andere plaats waar u uw creditcard gebruikt, kunnen de creditcardgegevens lezen en draadloze technologie gebruiken om creditcardfraude te plegen.

Je beseft dat creditcardfraudeurs geen gestolen kaarten kunnen gebruiken op een manier die hun locatie of identiteit blootlegt. Ze kunnen bijvoorbeeld geen goederen kopen op Amazon en laten ze naar hun huis sturen. Een zeer belangrijke vraag rijst dan: hoe krijgen zij daadwerkelijk geld van de onwettige transactie?

De meeste van de innovatieve creditcardfraudeurs betrekken een onschuldige partij bij hun operatie om schoon geld te krijgen. Ze kunnen een advertentie plaatsen voor een populair item op een e-commercesite. De crimineel heeft het item eigenlijk niet, maar wanneer een onschuldige online shopper het koopt, draait de crimineel zich om en koopt hetzelfde item in een online winkel met de gekochte CC-nummers. Hij / zij plaatst vervolgens het adres van de onschuldige koper als verzendbestemming. Vervolgens laat hij de winkels het product rechtstreeks naar de koper sturen, maar hij krijgt het geld en kan het op enigerlei wijze besteden.

Wat kunt u doen om tegen fraude met creditcards te beschermen

?

U hebt ooit met een creditcard betaald in een restaurant, supermarkt, uw tandarts, benzinepomp of een andere plaats. Het is algemeen aanvaardbaar dat het gebruik van creditcards een van de gemakkelijkste manieren is om betalingen uit te voeren. Er kan echter ergens op de loer liggen als er een fout wordt gemaakt bij het gebruik van de creditcard, zoals het vergeten van het kiezen van een creditcardbewijs na een transactie, of wanneer onverantwoordelijke handen de kaart pakken.

Hier zijn enkele handige tips om veilig te blijven van creditcardfraude:

  • Bewaak uw gegevens online
  • Vermijd het uitgeven van uw creditcardgegevens
  • Bewaak uw creditcard- en bankafschriften
  • Verifieer uw postadres bij financiële instellingen en het postkantoor
  • Beschrijf gevoelige documenten om de kans te verkleinen dat uw informatie aan veel ogen wordt blootgesteld

De belangrijkste tip is om uw informatie online te bewaken. Er zijn miljoenen oplichters en oplichters in het web op zoek naar gratis geld om op te jagen. Aan wie u uw persoonlijke informatie online verstrekt, is naar eigen goeddunken, maar het is veilig om uw best te doen om dit te voorkomen, met name voor uw creditcardinformatie.

November 28, 2017