Back to Question Center
0

Alles wat u moet weten over WhatsApp Voicemail Scam - Adviezen van Semalt Expert

1 answers:

Internetgebruikers ervaren verschillende hack- of oplichtingpogingen. Eén malwareaanval is de WhatsApp-voicemailscam. Er is een e-mail die claimt een voicemail van WhatsApp te hebben - medical equipment appraisers. De e-mail is verdacht omdat deze de kenmerken heeft van een malwaredreiging. De e-mail richt zich op nietsvermoedende gebruikers van WhatsApp en e-mails. De e-mail heeft een knop "Afspelen". De internetgebruikers worden doorgestuurd om naar de voicemail te luisteren door op de knop "Afspelen" te klikken. Wanneer de gebruiker op de knop "Afspelen" klikt, wordt hij of zij naar een kwaadwillende website geleid. Ivan Konovalov, de Semalt Customer Success Manager, benadrukt dat de bedoeling van het programma is om de internetgebruiker te misleiden tot het downloaden van malware. De malware beïnvloedt de werking van de computer of het mobiele apparaat van de internetgebruikers negatief.

De online zwendel is complex omdat de verdachte malware die wordt gedownload, wordt bepaald door het apparaat dat wordt gebruikt voor toegang tot internet. Gebruikers die via smartphones gebruikmaken van internetdiensten ontvangen verschillende malware van de gebruikers die de tablet-, laptop- of desktop-apparaten hebben.

Gebruikers die vatbaarder zijn voor malwaredreiging maken gebruik van het Android-besturingssysteem van Google. De WhatsApp voicemail scam geeft de internetgebruikers de opdracht om op een internetlink te klikken..Wanneer op de koppeling wordt geklikt, wordt een bestand dat bekend staat als "Browser 6.5" gedownload. De installatie begint wanneer de gebruiker op de knop "Mee eens" klikt die wordt weergegeven op het scherm van de mobiel of het computerapparaat. De malware-zwendel stuurt tekstberichten naar de premiumtariefnummers van de gebruikers. Ze worden vervolgens in rekening gebracht voor elke service die wordt aangeboden na de levering van de sms-berichten. De WhatsApp-zwendel gaat door na de installatie van de "Browser 6.5". Dit komt omdat de hackers proberen meer malware te introduceren in het apparaat van de internetgebruikers.

De internethackers zijn ook geïnteresseerd in de gejailbreakte iPhone-apparaten. Deze apparaten vergroten de kwetsbaarheid van internetgebruikers omdat ze kunnen worden gebruikt om apps te installeren die zich niet in de Apple App Store bevinden. De internetgebruikers die niet-gejailbreakte iPhones hebben, zijn beschermd tegen malwaredreiging. De bescherming is omdat de niet-gejailbreakte iPhone-apparaten effectieve failsafe bieden tegen de hackpogingen.

De gebruikers van de Apple-desktopapparaten worden momenteel doorverwezen naar een online-site die aangeeft dat het malware-programma niet compatibel is met het Apple-besturingssysteem. De gebruikers van de Apple mobiele apparaten, laptops en desktops zijn beschermd tegen malwarescam. Het is echter nog steeds belangrijk voor de internetgebruikers om af te zien van het klikken op de verdachte knoppen "Spelen" of "Mee eens". Extra voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen omdat de hackpogingen op mobiele apparaten zich blijven ontwikkelen als gevolg van de vooruitgang in softwaretechnologieën. Er is voldoende garantie dat de toekomstige hackpogingen complexer zijn om andere internetapparaten aan te pakken die momenteel niet worden getroffen door malwarescam.

Veel internetgebruikers zijn getroffen door de whatsapp-voicemail-zwendel. De slachtoffers van malwarescam worden aangemoedigd om de informatie te delen met andere e-mail- en WhatsApp-gebruikers. Een goede informatie-uitwisseling tussen internetgebruikers is belangrijk om online zwendel als gevolg van hacking of malware-aanvallen te voorkomen.

November 28, 2017