Back to Question Center
0

Advice From Semalt: Hoe zich te ontdoen van spam berichten geplaatst op sociale media

1 answers:

Als uw vriend u vertelt over een video die u op uw Facebook-tijdlijn hebt gepost, kan dit zeer irriterend zijn, wetende dat u de afgelopen drie dagen niet actief bent geweest. Het is zo vervelend dat een pagina commentaar geeft en scams op je Facebook-tijdlijn plaatst zonder je melding. Hier komt de veiligheid van het internet om de hoek kijken. Een enquête invullen en een smartphone of prijs ontvangen is niet alleen een oplichterij, maar ook een manipulatie.

U wilt uw gebruikersnaam en wachtwoordgegevens niet aan een hacker bekendmaken door op kwaadwillende codes te klikken - the king and the sword slot machine. Algemeen bekend als likejacking sturen kwaadwillende hackers een video die viraal is gegaan naar je tijdlijn, zodat je het leuk vindt. Uiteindelijk leidt de video er uiteindelijk toe dat je wordt omgeleid naar een andere link waarmee je een Facebook-pagina leuk vindt. Daarna verschijnen alle berichten die door die site zijn gemaakt automatisch op uw tijdlijn.

We kennen bijvoorbeeld allemaal de nep-berichten over de dood van Undertaker en John Cena op Facebook die viraal zijn gegaan. Pas op voor likejacking en het klikken op kwaadaardige links op Facebook.

Julia Vashneva, de Semalt Senior Customer Success Manager, biedt onder uw aandacht de volgende gids die u zal helpen om met Facebook-spam en -zwendel om te gaan.

Waarom social media-platforms gebruiken om spam en zwendel te verspreiden?

Spammers maken gebruik van een groot aantal clients die sociale mediaplatforms zoals Facebook gebruiken om contact met hen op te nemen. Facebook-gebruikers spenderen meer tijd aan het online beheren van hun accounts. Spammers profiteren van deze situatie om te verspreiden hun schema's. Facebook geeft prioriteit aan het bestrijden van oplichting en spams. Onlangs heeft Facebook nieuwe functies geïntroduceerd om te voorkomen dat spammers gebruikers bereiken.

Tips om te voorkomen dat hackers worden gehackt door spammers

Bij het online uitvoeren van activiteiten moeten gebruikers van het sociale netwerk zich bewust zijn van de repercussies die kunnen optreden nadat ze zijn gehackt. Bekijk en wijzig uw Facebook-privacyinstellingen om te voorkomen dat kwaadaardige bedreigingen zich verspreiden naar uw account. Vermijd het downloaden van video's en afbeeldingen van een Facebook-pagina.

Stappen voor het verwijderen van zwendelberichten van uw Facebook-tijdlijn

In de meeste gevallen hebben oplichting invloed op nieuwsgierige gebruikers van sociale netwerken. Wees voorzichtig door te voorkomen dat u op 'Vind deze pagina' klikt, voor vreemde pagina's. Om pagina's op uw tijdlijn te verwijderen die onopzettelijk zijn toegevoegd aan uw favorietenpagina's, opent u uw Facebook-tijdlijnprofiel en opent u de gekoppelde pagina's. Klik op de spam-pagina die u wilt verwijderen en in tegenstelling tot de pagina.

Om zwendel Apps van uw Facebook-account te verwijderen, gaat u naar de accountinstellingen en klikt u op de app die u wilt verwijderen. Druk op de knop Verwijderen om de Scam-app uit je Facebook-account te verwijderen. Je kunt de app ook blokkeren door de naam van de app in te voeren in de 'Block Apps Option'. Een pagina leuk vinden die niet legitiem is, kan je echt kosten. Onderzoek de legitimiteit van een site voordat u het leuk vindt om te voorkomen dat repercussies worden veroorzaakt dat uw account wordt beheerd door een kwaadwillende hacker. Deel met je vrienden over de noodzaak om zwendelberichten en apps te blokkeren om veilig te zijn voor spammers.

November 28, 2017