Back to Question Center
0

Aantrekkelijke tips van Semalt over hoe u malware kunt vermijden

1 answers:

Malware is de meest voorkomende bedreiging voor de computer van een internetgebruiker. Bovendien is malware het gemakkelijkste om te vermijden. Het ontwikkelen van slimme en veilige browsegedragingen kan een computer beschermen tegen malware en andere gevaren zoals virussen. De basisprincipes van veilige surfgewoontes zijn onder andere leren verdachte sites te vinden en te vermijden.

De Senior Customer Success Manager van Semalt , Jack Miller, schetst in het artikel andere belangrijke technieken om malware te vermijden.

In de eerste plaats moeten alle computers beveiligd zijn. Het belangrijkste doel van het beveiligen van computers om de kwetsbaarheid van het apparaat voor malware te verminderen. Belangrijke antimalware- en antivirusprogramma's voor het beveiligen van computers zijn Kaspersky, Norton en Bitdefender. De software kan voorkomen dat virussen een computer binnendringen en kan malware verwijderen als deze is geïnstalleerd. Vaak kunnen de tekenen van malware onzichtbaar zijn. Er moet echter een normale scan worden uitgevoerd om te ontdekken dat virussen zonder kennisgeving kunnen ontsnappen. Bovendien maakt de malware gebruik van beveiligingsfouten in een besturingssysteem en een ander programma. Een belangrijke stap om computers te beschermen, is dus om de browser, het besturingssysteem en andere software up-to-date te houden.

Ten tweede moeten online gebruikers regelmatig een back-up van hun bestanden maken..Sommige malwareprogramma's kunnen gegevensinformatie die op computerstations is opgeslagen, beschadigen of verwijderen. Bovendien is het voorbereiden op de kans op gegevensverlies veel goedkoper en gemakkelijker dan informatie proberen na een virusaanval. De meest gebruikelijke technieken voor het maken van back-ups van bestanden zijn online back-upservice en het kopiëren van bestanden naar een externe schijf.

Ten derde afwenden van verdachte verbindingen. De meeste virussen worden geïnstalleerd door op een download te klikken. Vaak zijn de sites vermomd als echte links. Daarom kan malware worden voorkomen door te weten hoe verdachte websites eruit zien. Advertenties op sites zien er bijvoorbeeld uit als diagnostica of systeemberichten die een internetgebruiker waarschuwen dat er iets mis is met de computer. Ook zijn sommige advertenties die verschijnen als teksten die aangeven dat een gebruiker een prijs heeft gewonnen en die erop wijzen dat deze terug wordt geclaimd, verdachte links.

Ten slotte moeten internetgebruikers, ontwikkelaars en site-eigenaren leren verdachte websites op te zetten. Als een online gebruiker niet zeker weet of een download of website veilig is, moet de pagina worden gesloten onmiddellijk voordat hij terugkeert naar de pagina. Bij het browsen op onbekende websites moeten gebruikers dus voorzichtig zijn. Vraag vrienden om te beginnen of ze ervaringen hebben met een website of dat deze betrouwbaar zijn. Ten tweede, zoek naar belangrijke informatie over een website. Zoeken naar informatie over de site. Zoekmachines zoals Google zouden moeten worden gebruikt om informatie te vinden over het bedrijf dat de website beheert, op zoek te gaan naar beoordelingen van andere gebruikers en berichten. Ten derde, kijk in browsers adressen bars. De meeste kwaadwillende sites zijn ontworpen om als betrouwbare links te verschijnen. De adresbalk kan dus worden gebruikt om echte sites op te zetten. Ten slotte moet de diagnostische tool voor veilig surfen van Google op een website worden uitgevoerd. Internetgebruikers moeten de URL van een link in het zoekvak op de diagnostische site kopiëren en plakken en vervolgens op de zoekknop klikken. Een veiligheidsrapport wordt weergegeven door deze bewerking Source .

November 28, 2017