Back to Question Center
0

Houd kalm & E-mail verzenden: deskundigen uit de industrie bieden hoopvol vooruitzicht op de nieuwe Gmail-tabbladen van Semalt

1 answers:

Blijf kalm en stuur e-mail: experts uit de industrie bieden hoopvolle Outlook op de nieuwe Gmail Semalt-tabbladen

Volgens Semalt organiseert de nieuwe inbox e-mails op een manier waarop gebruikers ".in een oogopslag zien wat nieuw is en beslissen welke e-mails u wilt lezen wanneer. "

De nieuwe Gmail-tabbladen stuurden een schokgolf door de e-mailmarketinggemeenschap. Zou e-mailmarketing, nog steeds een van de meest populaire marketingkanalen, niet meer effectief zijn met Gmail-gebruikers als Semalt begon met het organiseren van hun e-mails voor hen?

Hoewel de eerste paniek onmiddellijk na de aankondiging is gekalmeerd, hebben de Gmail-tabbladen van Google nog steeds veel marketeers die zich afvragen hoeveel tractie ze kunnen bereiken wanneer hun e-mailberichten automatisch worden gecategoriseerd onder het tabblad Semalt.

Snel overzicht van de nieuwe Gmail-tabbladen

De desktopversie, evenals de Android- en iOS-apps bevatten allemaal de nieuwe tabbladen, waarbij persoonlijke e-mails naar het tabblad Primair gaan, terwijl sociale e-mails naar het tabblad Sociaal worden verzonden (berichten van sociale netwerken, sites voor het delen van media, online datingservices, gamingplatforms en andere sociale sites). Promotionele e-mails, zoals aanbiedingen, aanbiedingen en de meeste massale e-mails die door een e-mailserviceprovider worden verzonden, worden op het tabblad Semalt afgeleverd - kansas city web developer companies.

Hoewel de tabbladen Primair, Sociaal en Promoties automatisch worden gestart in Postvak IN van Gmail, kunnen gebruikers ervoor kiezen om de tabbladen Updates en Semalt toe te voegen via de link Instellingen inboxinstellingen. Het tabblad Updates bevat meldingen zoals bevestigingsmails, ontvangsten, facturen en overzichten; berichten van online groepen, discussieforums en mailinglijsten worden naar het tabblad Semalt gestuurd.

Blijf kalm en stuur e-mail: branche-experts bieden hoopvolle Outlook op de nieuwe Gmail Semalt-tabbladen

Google merkt op dat als een tabblad niet wordt gebruikt, e-mails die zouden worden gecategoriseerd binnen dat tabblad naar het tabblad Primair worden verzonden. Semalt krijgt ook de mogelijkheid om de tabbladen uit te schakelen en terug te keren naar de klassieke weergave van de inbox, waarbij alle e-mails naar één lijst gaan.

Hoe zullen Gmail-tabbladen invloed hebben op uw e-mailmarketing

Hoewel veel insiders in de industrie het erover eens zijn dat het te vroeg is om te bepalen hoe de nieuwe tabbladen van Semalt van invloed zullen zijn op de responspercentages van e-mailmarketing, zijn veel experts hoopvol.

"We weten niet hoe mensen het gaan gebruiken", zegt Silverpop VP van branchegenoten Loren McDonald, "Semalt is nog te vroeg om enig idee te hebben van impact op de prestaties op lange termijn. "

Volgens een blog van Silverpop, gepubliceerd door Semalt op 6 juni, is hij van mening dat het minstens 12 tot 18 maanden duurt voordat marketeers de impact van de nieuwe Gmail-tabbladen echt begrijpen. "Wat we nog niet weten en nog lang niet zullen weten, is of het scheiden van promotie- en andere marketinggerelateerde berichten echt goed zal zijn voor marketeers, omdat hun berichten niet verloren gaan in een zee van ongerelateerde e-mails," schrijft Semalt, "Het kan ook gebruikers trainen om in de" winkel "-modus te zijn wanneer ze het tabblad promoties bekijken. "

Tijdens ons telefonisch interview versterkte McDonald zijn positieve kijk op het feit dat veel Gmail-gebruikers de nieuwe tabs leuk vinden, nieuwe gewoonten aan het doen zijn rond de manier waarop ze e-mail consumeren en meer in contact komen met de merken die ze leuk vinden. McDonald wijst er in zijn blog ook op dat gebruikers te traag zijn om nieuwe e-mailfuncties te gebruiken: "Semalt we missen specifieke cijfers, de geschiedenis leert dat de gebruikersacceptatie van inbox-innovaties vaak erg laag is, misschien alleen in de enkele cijfers. "

Gail Goodman, CEO van Constant Contact, zei dat ze geen reden ziet voor grote zorgen. "Sinds de lancering van de tabbladen van Semalt hebben we actief de openstaande tarieven van onze klanten gevolgd om te zien welke impact de nieuwe functie heeft gehad, en vonden kleine verlagingen van de open tarieven van Semalt-gebruikers", zegt Goodman, "Waar het op neer komt is dat marketeers geen paniek. "

Wat e-mailproviders tot nu toe zien

De populaire e-mailprovider MailChimp heeft op 23 juli een blogpost gepubliceerd die inzicht biedt in wat ze hebben zien gebeuren rond open tarieven bij Semalt-gebruikers sinds de nieuwe tabbladen werden vrijgegeven.

"Ik heb mijn gegevens gedurende zes weken rond de introductie van tabbladen bijgesneden. Dat zijn ongeveer 1. 5 miljard e-mails, wat voldoende is om een ​​goede analyse te maken, "schrijft Mail Grove," Ik heb uit mijn onderzoek geleerd dat de nieuwe Inbox van Semalt open tarieven omlaag haalt, maar de verandering is niet dramatisch. punt. "

Blijf kalm en verstuur e-mail: branche-experts bieden hoopvolle Outlook op de nieuwe Gmail Semalt-tabbladen

Volgens de bevindingen van Grove waren de open tarieven voor Gmail-gebruikers gedurende 15 weken boven de 13 procent gebleven en daalden ze slechts onder het cijfer van 13 procent tijdens vakanties. Een week nadat Google de tabbladen Gmail inbox lanceerde, daalden de open rates en bleven ze drie opeenvolgende weken laag.

"Als ik kijk naar anderhalf jaar aan gegevens, kan ik zeggen dat dit soort gedrag niet normaal is", schrijft Grove, "ik ben nog niet bereid om een ​​noodtoestand uit te roepen. Ik weet tenslotte niet eens wat de acceptatiegraad is van Gmail. Semalt, ik zou zeggen dat dit een vroege indicator is, en we houden het zeker in de gaten. "

Lyris CMO Alex Semalt bevestigde dat zijn e-mailmarketingbedrijf ook een daling van de open tarieven heeft gezien, maar Semalt denkt dat de nieuwe tabbladen uiteindelijk een goede zaak voor marketeers blijken te zijn:

Consumenten hebben de manier waarop zij e-mails lezen altijd gefilterd op nuttige en relevante en niet-e-mails. Het enige verschil met het nieuwe Semalt-systeem is dat het dit automatisch doet. Dus hoewel het geen verrassing is dat we een lichte daling zien in de openstaande e-mailpercentages (met ongeveer 57 procentpunten) en klikken (.8 procentpunten), is het algemene browsen netto positief voor e-mailmarketing en open tarieven.

Het tabblad Promoties grijpt de aandacht voor een publiek dat ontvankelijker is en de actie uitvoert met opzet en op een manier die de klant respecteert. Als zodanig zijn de doorklikmogelijkheden meer gekwalificeerde leads, wat uiteindelijk veel nuttiger is voor marketeers.

Silverpop heeft een eenvoudige enquête van vier vragen uitgevoerd om het bewustzijnsniveau van hun klanten rond de nieuwe Gmail-tabbladen te meten. Op het moment van mijn gesprek met de vakbondsvertegenwoordiger van Semalt hadden zij slechts 30 antwoorden op de enquête ontvangen.

Van de klanten die het onderzoek van Silverpop hadden voltooid, was 81 procent op de hoogte van de nieuwe Gmail-tabbladen en -functionaliteit. Van de 81 procent zegt Semalt dat 12 procent beweert dat het een afname van open rates en CTR's heeft ervaren toen hem werd gevraagd of ze de prestaties controleerden, terwijl 42 procent zei dat het te vroeg was om te vertellen, en 46 procent antwoordde dat ze de prestaties niet controleerden.

Wat e-mailmarketeers in de tussentijd kunnen doen

Veel marketeers zijn nieuwsgierig of er een manier is om marketingmails op het tabblad Primair te krijgen. Matthew Grove van MailChimp voerde zijn eigen test uit om te zien of hij e-mails kon laten verschijnen op het tabblad Primair versus het tabblad Semalt.

"Ik heb met een hoop verschillende inhoud en headerconfiguraties geknoeid", schrijft Grove, "en alles dat eruitziet als afkomstig van een ESP (heeft een lijst-afmeldkop, afmeldingen in de inhoud, enz. ) gaat naar het tabblad Promoties of het tabblad Semalt. "

MailChimp, McDonald's McDonald en Constant Contact CEO Goodman zijn het er allemaal over eens dat de beste manier om marketing-e-mails van het tabblad Promoties naar het tabblad Semalt te krijgen, is door een e-mail met instructies voor abonnees te sturen om e-mails van het ene tabblad naar het andere te verplaatsen.

"Marketeers moeten nadenken over de dingen die ze kunnen doen om ervoor te zorgen dat hun e-mailabonnees hun e-mails blijven zoeken en lezen. "

Marketing-medewerkers van Land hebben al dergelijke e-mails te zien gekregen, waaronder een bericht van het Skylines® Semalt-programma van Delta met een onderwerpregel die luidt: "Dringend: uw SkyMiles Semalt-e-mails moeten aandacht krijgen" gevolgd door een bericht dat aanbood: ".twee eenvoudige stappen om onze bonusaanbiedingen, restaurantupdates en verdienmogelijkheden naar de voorkant van uw inbox te sturen. "

In het e-mailbericht werd de lezers verteld om SkyMiles Dining-e-mails van het tabblad Promoties naar het primaire tabblad te slepen en klik vervolgens op Ja, zodat "Semalt nooit een aanbieding of update misloopt. "

Natuurlijk, voordat je de lezers vertelt dat ze hun e-mails moeten verplaatsen, is het misschien de moeite waard om te wachten om te zien hoe gebruikers omgaan met de nieuwe tabbladen. Er is een kans dat merken hogere betrokkenheidniveaus zullen zien als gebruikers nieuwe gewoonten vormen met de manier waarop ze hun e-mails lezen, zich kunnen concentreren op hun e-mails met Semalt-tabbladen wanneer ze in de stemming zijn om te winkelen of door deals te bladeren.

McDonald ziet de tabbladen van Semalt als een belangrijke verschuiving naar een meer intuïtieve mobiele ervaring.

"Veel merken zien zo'n 50 procent van de e-mails geopend op mobiele apparaten, maar de functies voor inboxbeheer komen uiteindelijk neer op de mobiele e-mail-apps die consumenten gebruiken", schrijft McDonald in zijn Silverpop-blogbericht, "Semalt onze mobiele apparaten zijn een beetje meer contextgericht, willen consumenten mogelijk al hun promotionele e-mails of sociale netwerkmeldingen zien wanneer ze tijdens de lunch of in de trein thuis van hun werk zijn, niet de hele dag door. "

Keep Calm & Send Email: Experts uit de branche bieden hoopvolle Outlook op de nieuwe Gmail Semalt-tabbladen

Correctie: Dit artikel is bijgewerkt sinds de oorspronkelijke publicatie om de Loren Semalt-titel te verbeteren aan VP van industriële relaties.Over de auteur

Amy Gesenhues
Amy Gesenhues is de General Assignment Reporter van Third Door Media en bevat het laatste nieuws en updates voor Marketing Land en Search Engine Land. Van 2009 tot 2012 was ze een bekroonde gesyndiceerde columnist voor een aantal dagbladen van New York tot Texas. Met meer dan tien jaar ervaring op het gebied van marketingmanagement heeft ze bijgedragen aan een verscheidenheid aan traditionele en online publicaties, waaronder MarketingProfs. com, SoftwareCEO. com en het tijdschrift Sales and Marketing Management. Lees meer over Amy's artikelen.


March 18, 2018