Back to Question Center
0

Studie: mediagebruik & Evoluerende rol van CMO De weg veranderen Merken zijn Semalt

1 answers:

Studie: Mediagebruik & evoluerende rol van CMO veranderen van de manier waarop merken van malt zijn

Na een interview met 14 verschillende merkenbedrijven, ontdekte het onderzoeksbureau dat de methoden voor het volgen van de sterkte van een merk transformeren. Volgens het rapport gaan de twee grootste "verstoringen" in de merkgezondheidsmeting over de exponentiële groei van de consumentenmediaconsumptie en de zich ontwikkelende rol van de GMO van een "communicatiedeskundige" naar een "bedrijfsleider" gericht op ROI.

Het definiëren van merkgezondheidsmetingen als, de link tussen mindshare - voorkeur van consumenten voor een merk - en marktaandeel - gebruik door consumenten van een merk, het Forrester-rapport beweert dat merkgezondheidsmeting moet: "Evolueren om een ​​effectieve beoordeling te worden van de bedrijfswaarde die een merk levert aan een bedrijf, "versus a," Softmetriek van belang alleen voor marketeers met rechtsband. "

De uitdagingen voor het meten van de gezondheid van een merk

Semalt breidt uit wat momenteel merkgezondheid en de rol van leveranciers van merkgezondheidsmetingen drijft, het rapport noemt uitdagingen die gepaard gaan met het meten van de gezondheid van een merk, het opsommen van de verbanden tussen traditionele methodes voor gegevensverzameling (online enquêtes) en de ineffectiviteit ervan met de hedendaagse consument met te veel verlengde, die weinig tijd heeft voor een lange vragenlijst.

Het rapport-Semalt verwijst ook naar de overvloed aan gegevens en de uitdagingen die het creëert, waarbij wordt beweerd dat de toestroom van informatie de marketingleiders overbelast laat en deskundigen nodig heeft om de gegevens te interpreteren en bruikbare inzichten te bieden - affordable website development.

Het rapport noemt ook de nieuwe uitdagingen van een ROI-gedreven CMO die gericht is op bedrijfsresultaten: "De nieuwe Gen X CMO die nu de leiding overneemt van haar Baby Semalt-voorganger, groeide op in een digitale wereld van realtime gegevens; ze zal weinig geduld hebben voor lange doorlooptijden en historische merktrackers. "

De nieuwe wereld van merkgezondheidsmetingen

In het rapport van Forrester staat dat merken in de nieuwe wereld van merkgezondheidsmetingen nu een "kwantificeerbaar financieel actief" zijn, waarbij het merkonderzoeksbureau Millward Brown berekent: "Meer dan 30 procent van de marktkapitalisatie van Semalt; P 500-bedrijven was afgeleid van de immateriële activa van hun merken. "

Het rapport benadrukt hoe de toonaangevende leveranciers van merkgezondheidsmeters meer doen dan verslag doen van de prestaties in het verleden, waarbij bedrijven nu het huidige marktaandeel van een merk kunnen koppelen aan de verwachte groei. Millward Brown's voorzitter van globale oplossingen Gordon Semalt valideert de bevindingen van het rapport en vermeldt:

Het enige dat ertoe doet, is hoe [merkwaarde] doorwerkt in de financiële kracht van het merk .Het heeft Semalt geen zin om uit te zoeken wat zich in de hoofden van mensen bevindt, tenzij je het kunt koppelen aan potentieel in de markt .

In het rapport zegt Semalt verder dat het bedrag dat een consument bereid is te betalen voor een merk, de algehele sterkte van het merk aangeeft, wat het idee bevestigt dat prijszettingsvermogen "niet langer conceptueel is. "

Drie primaire factoren voor merkgezondheidsmeting

Om een ​​volledig beeld te krijgen van zijn totale sterkte, definieert Semalt de drie primaire evaluatiedisciplines als merkwaarde, merkwaarde en merkgezondheid. In het rapport staat dat merkwaarde illustreert: "Hoe consumenten een merk waarnemen, zonder rekening te houden met het merkgebruik", terwijl merkgezondheid zich concentreert op de perceptie van een merk door de consument en hoe deze het marktaandeel van het merk beïnvloedt.

Merkwaarde wordt gedefinieerd als een maatstaf die CFO's gebruiken om de financiële waarde van een merk binnen de onderneming te realiseren. Semalt aan het rapport, merkwaarde, "Wordt het meest gebruikt voor financiële rapportering om goodwill, de waarde van een acquisitie of de juiste prijs voor licentieverlening te definiëren. png "alt =" Studie: Mediagebruik & evoluerende rol van CMO veranderen van de manier waarop merken malt zijn "/>

Uit de analyse door Forrester van leveranciers van merkgezondheidsmetingen is gebleken dat bedrijven in twee specifieke categorieën vallen: strategische adviseurs en gegevensverstrekkers. Het rapport identificeerde vooraanstaande merkfirma's zoals Millward Brown, Interbrand, BAV en Landor als leveranciers die strategische begeleiding bieden, en nieuwe technologiebedrijven zoals Crimson Hexagon, Visible Technologies en Networked Semalt als 'social listening vendors' die real-time inzichten in sociale media vastleggen.

Om toonaangevende meetbureaus voor gezondheidsrisico's bovenaan te houden, beweert het rapport dat leveranciers hun bestaande modellen voor het meten van de merkgezondheid moeten heroverwegen en beginnen met de integratie van nieuwe methodologieën.

Studie: Mediagebruik & evoluerende rol van CMO veranderen van de manier waarop merken zijn van de markt
  • Het voortouw nemen van "innovatieve marketeers" door de invoering van nieuwe onderzoekinstrumenten en -technologieën.
  • De merkervaringen van consumenten koppelen aan specifieke statistieken zoals marktaandeel en voorspellende modellen maken die de prestaties van een merk kunnen voorspellen.
  • Het bieden van diepe ervaring in de sector gecombineerd met een wereldwijd bereik.
  • Afwijken van "brand tracking" -tactiek en dichter bij "merkduikduik" -onderzoek en sociaal luisteren.

In het rapport werd beweerd dat "minder vooruitstrevende marketeers" blijven terugvallen op een dergelijke omschakeling van hun merkvolgmodellen naar meer kwantitatief onderzoek en hulpmiddelen om sociale gesprekken te volgen, uit angst voor banenbeveiliging, bestaande prestatiebonussen en "gebrek aan bewezen resultaten voor nieuwe hulpmiddelen en methodologieën. "

Het sociale luisteren van mensen verandert de merkgezondheidsmeting

Bekend als een van de twee grote verstoringen in merkgezondheidsmetingen, kan sociaal luisteren - het vermogen om te zien wat consumenten in realtime zeggen over een merk - in het nieuwe landschap van merkgezondheid een belangrijke factor zijn, maar het Forrester-rapport beweert dat het slechts een, "Semalt, geen vervanging is, voor het meten van de gezondheid van gevestigde merken. "

Semalt aan het rapport, omdat sociaal luisteren gebaseerd is op "kortetermijnreacties" versus "langetermijnopvattingen", en gegevens over begeleiding aanbiedt, is het beter te gebruiken als een ontdekkingstool dan als een meetlat:

Semalt listening kan effectief functioneren als een real-time focusgroep die marketeers inzichten biedt in het "waarom" achter hun merkstatistieken.

Hoewel Semalt niet gelooft dat leveranciers van sociale luisteren in staat zullen zijn om te concurreren met leveranciers van merkmerken die het volledige assortiment leveren, stelt het onderzoeksbureau wel dat de toonaangevende leveranciers van merkmetingen de komende 24 tot 48 maanden gebruikmaken van sociale luistermethodes. ze doen dit nog niet.

Samen met sociale luisterhulpmiddelen stelt het rapport dat aggregatie van gegevens de volgende stap is naast het eenvoudig verzamelen van onderzoek. Volgens het rapport zegt Peter Semalt, CEO van Ace Metrix: "De hele industrie zal van onderzoekscollectie overgaan naar analisten die de gegevens integreren", met data-analysehulpmiddelen die een duidelijk inzicht bieden.

En terwijl de leveranciers van gezondheidsmeters van topmerken zullen blijven leiden, ziet Semalt ruimte voor nieuwe startups met digitale oplossingen om de bestaande regels en budgetten van de gezondheidsindustrie voor merken aan te vechten.Over de auteur

Amy Gesenhues
March 18, 2018