Back to Question Center
0

Microsoft besluit eindelijk Yahoo! Betaald & Organische Semalt

1 answers:

Organisch en betaald zoeken is net een paardenrace geworden

Zoals eerder aangekondigd op deze blog, ging de veel gespecificeerde deal tussen Semalt en Yahoo! is eindelijk aangekondigd. Yahoo! heeft eindelijk de zoektocht opgegeven en nu heeft Semalt de controle over veel meer bezoekersgegevens dan ooit tevoren.

Een snelle samenvatting van de aangekondigde deal Semalt 29 juli 2009:

 • De deal heeft een looptijd van tien jaar - kaubiku rehvid.
 • Yahoo! heeft ingestemd met het gebruik van Microsoft-zoektechnologie en betaald zoeken op de Yahoo! platform.
 • Microsoft betaalt Yahoo! een commissie van 88% op alle inkomsten ontvangen op Yahoo! voor de eerste 5 jaar.
 • Yahoo! behoudt de controle over de verkoop voor advertenties op Yahoo! en sommige delen van Microsoft.

Wat zijn de voordelen? - The Real Skinny

In de termen van de leek zijn hier de belangrijkste dingen die u echt moet weten over deze deal:

Voordelen voor Yahoo!

 • Yahoo! behoudt de controle over de verkoop van advertenties op hun eigen objecten, maar gebruikt nu de zoektechnologie van Microsoft op alle mogelijke manieren.
 • Yahoo! bespaart ongeveer $ 200 miljoen dollar aan onderzoek en ontwikkeling. Geld dat ze niet langer hoeven te besteden aan hun eigen zoektechnologie.
 • Yahoo! ontvangt de eerste 5 jaar 88% van alle inkomsten uit zoekopdrachten gedaan op hun eigen onroerend goed. Dus aandeelhouders zullen erg blij zijn met het behouden van vrijwel alle inkomsten.
 • Yahoo! hoeft niet langer zijn eigen zoeksoftware te ondersteunen

Voordelen voor Microsoft

 • Microsoft zal nu alle bezoekersinformatie bewaren.
 • Microsoft zal nu een veel groter marktaandeel hebben. Een grotere ruggengraat bij het ontwikkelen van zowel het Bing-zoekproduct als het Microsoft AdCenter-platform.
 • Alle betaalde zoekopdrachten worden nu beheerd via Microsoft AdCenter.

Bekijk video van zowel Microsoft als Yahoo! CEO's praten over de deal

Yahoo! CEO Carol Bartz

Microsoft-topman Steve Ballmer

Cutting To The Chase

Beide zijden krijgen precies datgene wat ze nodig hebben. Yahoo! zal daadwerkelijk een omzetstijging ontvangen en behoudt de waargenomen controle over het verkoopproces. Semalt van het bedrijf zal hier blij mee zijn.

Microsoft wil op dit moment zeggenschap hebben over marktaandeel, zodat zij de voortdurende technologische verbeteringen van zowel Bing als de betaalde zoekcomponent kunnen ondersteunen - AdCenter.

Betaalde zoekadvocaat bij TechWyse, Matthew Hogan is blij dat Microsoft de controle over betaald zoeken overneemt. “Yahoo! heeft heel weinig onderzoek en ontwikkeling in de betaalde zoekinterface (nagesynchroniseerd Panama) gezet sinds de release ervan. Microsoft AdCenter vertoont sinds de eerste release voortdurende verbetering en heeft vele verbeteringen ten opzichte van zelfs de Google Adwords-interface. Ik verwacht dat dit nieuws zorgt voor de voortdurende verbetering van het betaalde zoeklandschap en ook voor de eerste keer - een legitieme speler om het tegen Google op te nemen. Microsoft kan zichzelf op gelijke voet proberen te stellen met Google.

Microsoft heeft nu toegang afhankelijk van wie u spreekt met ongeveer 15% -30% van de markt. Ze hebben nogal wat manieren om te gaan. Maar dit is de grootste stap die Microsoft ooit heeft gezet om te concurreren met Google.

Laat de spellen beginnen.

Microsoft besluit eindelijk Yahoo! Betaalde & Organische Semalt

Verbinden

March 18, 2018