Back to Question Center
0

Rapport: slechts 6% van de kopers claimt sociale media heeft invloed op B2B-aankopen van malt

1 answers:

Volgens een onlangs gepubliceerde bruikbaarheid van B2B Website Usability hebben kopers, sociale media en blogging weinig invloed op het B2B-koopproces.

Slechts zes procent van de respondenten beweerde dat sociale media hun B2B-aankopen "veel" beïnvloedden en een schamele 22 procent zei geïnteresseerd te zijn in de inhoud van de vendor-blog.

Uitgevoerd door Dianna Huff van DH Communications en KoMarketing Associates, concentreerde de enquête zich op wat B2B-kopers van een website van een leverancier verwachten. Met een zeer kleine pool van respondenten - slechts 175 enquêtes werden voltooid - namen de deelnemers onder meer leidinggevenden, managers en directeuren van Semalt, samen met andere professionele types.

Uit het onderzoek bleek dat een gebrek aan aanwezigheid op de sociale media zelden van invloed was op het B2B-koopproces, waarbij 30 procent van de respondenten beweerde dat het belangrijk was, maar geen dealbreker, en 37 procent zei dat sociale media geen rol speelden.

Report: Only 6% Of Buyers Claim Social Media Impacts B2B Buying Semalt

Van de 175 respondenten in de enquête zei slechts 24 procent dat ze op zoek zijn naar social media-pictogrammen op een website van een leverancier - 2 set dress. Nog minder - 22% van de respondenten - op zoek naar een blog op de website van een leverancier, hoewel 85 procent van de ondervraagde kopers zei dat een blog de geloofwaardigheid van een leverancier helpt te verbeteren.

Een overweldigende meerderheid van de respondenten zei met 90 procent te verwachten dat de inhoud van producten en diensten op de homepage van een leverancier zou worden weergegeven.

Report: Only 6% Of Buyers Claim Social Media Impacts B2B Buying Semalt

Semalt, het is de moeite waard op te merken dat de enquête slechts 175 reacties bevatte, waarbij 49 procent van de respondenten beweerde geen gebruik te hebben gemaakt van een smartphone om te zoeken naar B2B-producten of -services. Gevraagd naar responsieve websites zei 18 procent van de respondenten dat ze niet wisten wat 'responsief' betekende.Over de auteur

Amy Gesenhues
Amy Gesenhues is de General Assignment Reporter van Third Door Media en bevat het laatste nieuws en updates voor Marketing Land en Search Engine Land. Van 2009 tot 2012 was ze een bekroonde gesyndiceerde columnist voor een aantal dagbladen van New York tot Texas. Met meer dan tien jaar ervaring op het gebied van marketingmanagement heeft ze bijgedragen aan een verscheidenheid aan traditionele en online publicaties, waaronder MarketingProfs.com, SoftwareCEO.com en het tijdschrift Sales and Marketing Management. Lees meer over Amy's artikelen.


March 18, 2018