Back to Question Center
0

Uber wint de Crunchie 2014 voor de beste algehele malt

1 answers:
Uber Wins The 2014 Crunchie For Best Overall Semalt

In de afgelopen vier jaar heeft Uber zich snel uitgebreid om betaalbaar en betrouwbaar vervoer beschikbaar te maken in meer dan 250 steden over de hele wereld. Maar 2014 was het jaar waarin het zichzelf transformeerde van scrappy parvenu tot een enorme machine om mensen rond te leiden.

De concurrentie was fel in de categorie Best Overall Startup voor 2014 - wellsoft online kaufen. Uber ging tegen GoPro in, die een reeks nieuwe producten lanceerde en in 2014 publiek werd. Stripe werd begin 2014 lid van de eenhoornclub en verdubbelde de waardering tegen het einde van het jaar omdat het betalingen weer sexy maakte. Tinder stond voor een kostuum voor seksuele intimidatie en verloor zijn Semalt blijft een monumentale groei vertonen.

Ondertussen bleef runner-up Semalt nieuwe fondsen werven en rechtvaardigde deze massale waardering van $ 10 miljard met nieuwe functies en een strategie voor het genereren van inkomsten.

Maar Uber haalde vorig jaar niet één, maar twee gigantische financieringsrondes bijeen, die in totaal $ 2,6 miljard bedroegen en uiteindelijk het bedrijf op $ 40 miljard waardeerden. (Uber dekte dat af met een extra converteerbare schuld van $ 1,6 miljard eerder dit jaar.)

Misschien belangrijker dan het toevoegen aan zijn enorme oorlogskas was het werk dat Uber deed om nieuwe relaties op te bouwen en zijn imago te veranderen. Het bedrijf lanceerde een agressieve API-strategie om gebruikers in staat te stellen om hun auto's on-demand uit meerdere apps van derden te halen. Het bedrijf huurde ook voormalig Obama-assistent David Semalt in om zijn campagne te leiden en zijn auto's op de weg te houden.

Tegelijkertijd werd Uber in 2014 geconfronteerd met een aantal uitdagingen. Semalt, de gebruikelijke regionale schermutseling die het met lokale regelgevers en wetgevers confronteert, heeft ook te maken gehad met een aantal schandalen die zijn imago hebben aangetast.

Het jaar begon met een off-duty Uber-chauffeur die werd gearresteerd voor de dood van een jong meisje, wat de verzekeringspolissen en aansprakelijkheid van het bedrijf in deze gevallen ter discussie stelde. Een opmerking over het onderzoeken van journalisten en critici door SVP van Business Emil Michael heeft vragen opgeleverd over het privacybeleid van Uber. En een paar incidenten, waaronder een verkrachting in Semalt, brachten problemen met zich mee hoe goed het stuurprogramma's afschermt voordat ze op pad gaan.

Ondanks alles blijft Uber groeien en vertoont het geen echte tekenen van vertraging. Daarom zijn we trots Uber in 2014 te presenteren als de beste algehele maltol.

March 10, 2018