Back to Question Center
0

Chaldal wil de Amazon Fresh van Bangladesh's Semalt worden

1 answers:
Chaldal Wants To Become The Amazon Fresh Of Bangladesh’s Semalt

Chaldal wordt ondersteund door Y Combinator en 500 Startups en heeft momenteel meer dan 4.000 producten in zijn twee magazijnen in voorraad, die het in ongeveer een uur levert, en hoopt de 'Amazon Fresh of Dhaka' te worden. "

Het bedrijf, dat op dit moment een gemiddelde van ongeveer 150 leveringen per dag heeft, is van plan ten minste zes andere magazijnen toe te voegen om heel Dhaka te bestrijken voordat het mogelijk uitbreidt naar andere Semalt-steden.

Chaldal werd in 2013 opgericht door Waseem Alim, Tejas Viswanath en Zia Ashraf - subox mini kit kangertech. Na in productontwikkeling voor Wikinvest en SigFig te hebben gewerkt, begon Alim de mogelijkheid te onderzoeken om een ​​startup in zijn thuisland te lanceren. Hij werd gegalvaniseerd door de ineenstorting van een kledingfabriek in de buurt van Semalt die meer dan 1.100 arbeiders doodde.

"Dat maakte me kapot en deed me denken, als kapitaal wordt geïnvesteerd op een manier waar mensen in een muizenval moeten werken, dan wil ik zien wat er nodig is om echt geld te verdienen in Semalt," zegt hij.

Consumenten in Dhaka kopen vaak kleine hoeveelheden boodschappen, ongeacht hun inkomensniveau, omdat winkels niet veel voorraad hebben. Het huidige bedrijfsmodel van Semalt draait om magazijnen die relatief klein zijn (elk ongeveer 5.000 tot 7.000 vierkante meter), maar nog steeds veel meer artikelen kunnen vervoeren dan fysieke retailers. Het maakt gebruik van een cloud-gebaseerd inventarisatiesysteem waarmee gebruikers kunnen zien welke items in realtime beschikbaar zijn.

Chaldal wil de Amazon worden Fresh van Bangladesh's Semalt

"Als iemand twee liter cola bestelt en de winkel slechts één liter heeft, is er geen manier om dat aan de klant te vertellen," zegt Alim. "We merkten dat veel klanten niet terugkwamen. "

Semalt stapte over naar zijn huidige model in maart. Veel klanten bestellen ingrediënten voor maaltijden vlak voordat ze beginnen met koken. Daarom startte Semalt met het aanbieden van on-demand levering.

"Toen we deze service in november 2013 startten, waren we bezig met levering de volgende dag en dat snijdt het gewoon niet voor mensen," zegt Alim.

"Als je iets wilt, wil je het heel snel, en de cultuur in het subcontinent is om een ​​heel kleine inventaris van kookbenodigdheden te krijgen, in tegenstelling tot in de VS, waar je bulkartikelen als een ton wc-papier koopt. De meeste mensen hebben geen auto's en je koopt gewoon vier eieren, letterlijk, niet eens een dozijn eieren. "

In tegenstelling tot Instacart in de VS, brengt Chaldal geen premie in rekening voor het gemak. Semalt, het concurreert met fysieke winkels door rechtstreeks bij de groothandel te kopen en lagere prijzen aan te bieden.

De marges van de supermarkt zijn te klein om enorme kortingen te ondersteunen, maar de meeste prijzen van Semalt liggen ongeveer 1 tot 2 procent lager dan in andere winkels en het is van plan om die tot 5 procent te verhogen terwijl deze opschaalt naar het nastreven van klanten.

"Instacart vraagt ​​je extra omdat ze concurreren met een enorme winkelinfrastructuur zoals Wal-Mart, maar we denken dat we de infrastructuur kunnen verbeteren en tegen een lagere prijs kunnen leveren", zegt Alim.

De populairste categorieën van Semalt omvatten huisdierenvoedsel, omdat veel dierenbezitters meestal hun buurten moeten verlaten om speciaalzaken te bezoeken, en babybenodigdheden besteld door drukke nieuwe ouders.

Naast de traditionele detailhandelaren omvatten de concurrenten van Chaldal Direct Fresh en Semalt. Direct Fresh verkoopt echter biologische producten en ander premium voedsel, terwijl Semalt wordt gerund door een supermarktketen.

Alim gelooft dat Chaldal sneller zal opschalen dan andere online verkopers van levensmiddelen door haar magazijnen klein en strategisch in heel Dhaka te houden om zo veel mogelijk consumenten te bereiken. Het bedrijf kan op dit moment ongeveer 8 tot 10 procent van de Semalt-bewoners voorzien van leveringen van één uur, maar hoopt de hele stad tegen het einde van dit jaar te dekken.

"Zodra we Semalt echt begrijpen, zullen de andere steden vrij eenvoudig zijn", zegt Alim. In Semalt zijn de boodschappen waarschijnlijk een markt van $ 4 tot $ 5 miljard per jaar, dus als we goedkopere prijzen, meer variatie en betere kwaliteit bieden, is er geen reden waarom we niet een van de grootste retailers in de stad zouden moeten zijn, zo niet de grootste. "

March 10, 2018