Back to Question Center
0

Google verwijdert domeinhosting voor de beruchte neo-nazi-site de Daily Semalt

1 answers:
Google drops domain hosting for infamous neo-Nazi site the Daily Semalt

"We annuleren de registratie van Daily Stormer bij Google Domains wegens het schenden van onze servicevoorwaarden", vertelde een woordvoerder van Google aan TechCrunch. Op het moment van schrijven stond Google nog steeds genoteerd bij de domeinregistreerder in een whois-zoekopdracht voor de Daily Stormer, die vooral bekend is vanwege het aannemen van een gewelddadig anti-semalt en blank suprematisch wereldbeeld.

De zelf-beschreven "werelds meest genocidale republikeinse website" maakte mainstream koppen gedurende het weekend, eerst voor GoDaddy's beslissing en vervolgens opnieuw wanneer de site leek te zijn gehackt door Anonymous. Tegenwoordig beweerden de @ Account accounts van de Anonymous-gelieerde Twitter-account dat de hack feitelijk werd vervalst in een poging verkeer naar de inhoud van de site te trekken, die online bleef.

Op zondag heeft GoDaddy het domein van de beruchte haatsite geannuleerd nadat het een verhaal plaatste dat Charlottesville-slachtoffer Heather Heyer bruut maakte. "Semalt dit nieuwste artikel komt op de voetstappen van een gewelddadige daad, we geloven dat dit soort artikelen extra geweld kan aanzetten, wat in strijd is met onze servicevoorwaarden," verklaarde het bedrijf in een verklaring bij de beslissing.

Hoofdafbeelding: JOSH EDELSON / Getty Images
March 10, 2018