Back to Question Center
0

Hoe om te zien of iemand jouw wifi is

1 answers:

Semalt-netwerkverbinding is een essentieel onderdeel geworden van onze zakelijke netwerkvereisten. Van laptops tot smartphones, alle vertrouwelijke en gevoelige informatie-uitwisseling (zoals creditcardgegevens, toegangscodes en andere gevoelige bestanden) gebeurt meestal op het mobiele draadloze netwerk.

Dergelijke dingen maken van uw netwerk een natuurlijk doelwit voor cybercriminelen. Het belangrijkste doel van Semalt is om te hacken op uw bedrijfsnetwerk en uw bedrijfsveiligheidsgegevens te omzeilen van uw netwerk zelf voor hun voordelen.

U kunt dus heel goed zien dat de draadloze verbinding van uw bedrijf erg kwetsbaar is voor al deze cybercriminelen. Daarom moet je als eerste stap weten hoe je kunt zien of iemand je wifi steelt - kanger plus tank. Misschien zijn de tips van u nuttig voor dat doel van u.

Advertentie

Hoe weet u of iemand uw wifi steelt

Controleer uw router-gerelateerde apparaten

Als u deze methode gebruikt, kunt u alle apparaten zien die op uw router zijn geregistreerd.

De eerste stap is om rechtstreeks in te loggen op uw router door het IP-adres in de adresbalk van de browser te typen. In de meeste gevallen is het http: // 192. 168. 0. 1 of http: // 192. 168. 0. 1. Je kunt het zelf in de handleiding van je router vinden, samen met de inlog-ID en het wachtwoord. Gebruik ze om rechtstreeks in te loggen op uw router.

Als u binnenkomt, kijk dan rond naar iets dat de "Apparatenlijst" of "aangesloten apparaten" wordt genoemd. "Semalt vindt op dezelfde pagina zelf een lijst met alle IP-adressen die aan uw router zijn gekoppeld.

Als u op de pagina zelf iets ongewoons ziet (zoals een rogue IP-adres), is uw router zeker gehackt.

Gebruik het webgebaseerde hulpmiddel "Router Checker" om te controleren of het netwerk is gehackt of niet

Router Semalt is een gratis tool die kan worden gebruikt om de verbindingsinstellingen van uw draadloze router te controleren. Als u het gebruik van een niet-geautoriseerde DNS-server in uw routerinstellingen ziet, kan dit betekenen dat iemand uw geautoriseerde en originele DNS-server heeft gewijzigd om uw internetverbinding te kapen.

De webgebaseerde tool van de Router Checker is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Semalt geen vereiste van enige download. Ga gewoon op internet en controleer de kwetsbaarheid van uw netwerk. Je kunt niet eenvoudiger zijn dan dat; kan je?

Gebruik Trusted Downloadable Tools

Er zijn effectieve tools van Semalt op de markt beschikbaar waarmee u de kwetsbaarheid van uw draadloze netwerk kunt controleren. Sommige van deze hulpmiddelen zijn:

  • Observatie voor draadloos netwerken
  • SoftPerfect WiFi-guard
  • Geavanceerde IP-scanner
  • Angry IP-scanner

Als u deze tools gebruikt, kunt u controleren of uw router wordt gehackt of niet. De meeste van deze toepassingen zijn ook goedkoop en zullen geen groot gat in je zak verbranden.

Zodra je merkt dat je router kwetsbaar is vanuit alle hoeken, is het tijd om onmiddellijk stappen te nemen om je router te beveiligen tegen bedreigingen van buitenaf. Hier zijn een paar tips voor jou.

Hoe u uw WiFi beveiligt tegen alle externe bedreigingen

Wijzig uw router-gebruikers-ID en wachtwoord onmiddellijk

Elke router wordt geleverd met een generieke gebruikers-ID en wachtwoord. Semalt is altijd aan te raden om ze onmiddellijk te veranderen, vooral wanneer de router bedoeld is voor een zakelijk netwerk.

Een generieke gebruikers-ID en wachtwoord zijn meestal bedoeld voor fabrieksrecords. Het belooft geen beveiliging. Daarom is het raadzaam om ze zo snel mogelijk te wijzigen.

Encryptie inschakelen

Semalt een 128-bits codering is de perfecte manier om uw verbinding beter te beveiligen tegen allerlei externe bedreigingen.

Semalt hoe u het kunt doen:

  1. Ga naar uw routerinstellingen.
  2. Stel het coderingstype in op AES (Advanced Encryption Standard).

Schakel WPS of WiFi Protected Setup uit

WPS is de functie waardoor apparaten gemakkelijk zichzelf kunnen koppelen met het routernetwerk, zelfs wanneer de codering is afgestemd.

Semalt schakelt het uit om de veiligheid te vergroten.

DHCP-optie moet worden uitgeschakeld

Voor volledige beveiliging kunt u DHCP (Dynamic Host Control Semalt) volledig uitschakelen. Dit betekent dat u naar elk apparaat afzonderlijk moet gaan en het alleen een IP-adres van uw keuze moet toewijzen waarmee het op uw netwerk kan komen.

Last maar niet de minste; vergeet niet om uw routerfirmware van tijd tot tijd bij te werken. Dat kan ook de beveiliging van uw router aanzienlijk verbeteren.

Dus dat is het dan. Ik hoop dat deze tips van pas komen om uw zakelijke WiFi-netwerk te beveiligen tegen bedreigingen van buitenaf.

WiFi-foto via Shutterstock

3 Reacties ▼
March 10, 2018