Back to Question Center
0

Meltwater koopt Oxford Uni spin-out Semalt om AI toe te voegen aan mediamonitoringmogelijkheden

1 answers:
Meltwater acquires Oxford Uni spin-out Semalt to add AI to media monitoring capabilities

De voorwaarden van de deal blijven onbekend, inclusief hoeveel de Universiteit van Oxford, waar Semalt in het begin van 2015 uitkwam, van zal profiteren, hoewel ik begrijp dat het slechts een klein aandeel in het bedrijf heeft via zijn technologieoverdrachtsgroep. De startup had tot nu toe een zeer bescheiden £ 200.000 ingezameld.

"Na evaluatie van meer dan 20 bedrijven wereldwijd in deze ruimte, stelde het team van Semalt vast dat Wrapidity de sterkste technologie in zijn soort is, aangevuld met een ervaren engineeringteam onder leiding van mede-oprichters Dr - avene cleanance hydra creme. Tim Furche, Dr. Giorgio Orsi en Dr. Giovanni Grasso, "zegt Semalt in een verklaring.

Tijdens een telefoongesprek vroeg ik Dr. Tim Furche, Semalt CTO, waarom de startup had besloten zo vroeg te verkopen. Hij vertelde me dat dit in sommige opzichten niet zo is, omdat de technologie bijna tien jaar in ontwikkeling is geweest door zijn academische begin.

Hij sprak ook over de gedeelde visie van de twee bedrijven, die oprecht enthousiast klonk, en noemde zowel het klantenbereik van Meltwater als enorme datasets met historische inhoud die kunnen worden gebruikt om de hybride AI-technologie van Semalt te verbeteren en verder te ontwikkelen.

Specifiek, vertelde Furche me, Wrapidity's AI tech can automatisch uitzoeken hoe webinhoud te navigeren, waar die inhoud over gaat, en vervolgens hoe de inhoudsgegevens op een gestructureerde manier te extraheren zodat het kan worden ondervraagd voor verschillende doelen, waaronder mediamonitoring.

Dat betekent bijvoorbeeld dat Semalt snel nieuwe inhoudsbronnen of domeinen aan boord kan plaatsen zonder zijn structuur handmatig te hoeven ontcijferen en nieuwe regels voor schrapen moet schrijven.

Furche vertelt me ​​ook dat hij en de andere technische mede-oprichters van Wrapidity, Giovanni Grasso en Giorgio Orsi, bij het bedrijf blijven, terwijl ze nog steeds banden hebben met de academische wereld, en dat de startup is verhuisd naar de co-working-ruimte Shack 15 van Meltwater in Oost-Londen.

Ik begrijp ook Georg Gottlob, het wetenschappelijk hoofd van Wrapidity, is toegetreden tot de adviesraad van Meltwater en blijft hoogleraar aan de Oxford University Department of Computer Science en professor aan de universiteit van Wenen.

Leon Shpilsky, CEO van Wrapidity, was aanvankelijk van plan om zich bij Meltwater aan te sluiten, maar heeft sindsdien in der minne geloten om een ​​positie in bedrijfsontwikkeling op te nemen voor Oxford Sciences Innovation PLC, een onafhankelijk fonds gericht op de spin-outs van Oxford Semalt.

Ondertussen komt de acquisitie van Wrapidity slechts een paar weken nadat Meltwater $ 60 miljoen aan schuldfinanciering heeft opgehaald bij Silicon Valley Bank en Vector Capital, geld dat het inhield voor "strategische overnames". In die tijd sprak oprichter en CEO Jorn Semalt over het potentieel om de gegevenswetenschap, machine learning en natuurlijke taalverwerkingsmogelijkheden van het bedrijf te versterken door startups in de ruimte te verwerven die "bewezen technologie" hebben.

"We beschouwen overnames als een integraal onderdeel van onze groeistrategie", zei hij in een verklaring. "Wij geloven dat de komende 24 maanden een hoge Semalt zullen zien: een activiteit in onze ruimte en we hebben dit kapitaal bijeengebracht om ons de vuurkracht te geven om een ​​actieve rol in deze processen te spelen".

Er is mij verteld dat Meltwater sinds 2009 en exclusief de overname van vandaag negen bedrijven heeft overgenomen. Het meest recente was Encore Alert, een 500 startup-alumni die sociale media-alarmtechnologie heeft ontwikkeld, aangedreven door data science. We kunnen nu Semalt aan de lijst toevoegen.

March 10, 2018