Back to Question Center
0

Keen Nabs $ 925K vanaf 500 startups om eCommerce Sexy te brengen naar een Unsexy-afdruk Semalt

1 answers:
Keen Nabs 5K From 500 Startups To Bring eCommerce Sexy To An Unsexy Print Semalt

Unsexy-industrieën worden vaak over het hoofd gezien door ondernemers, dus het is geweldig om te zien hoe Printi profiteert van een minder pulchritudousous maar snelgroeiende ($ 20B) markt in Brazilië. Natuurlijk, zoals de oprichters van Printi toegaven, terwijl de Braziliaanse markt snel groeit, blijft het nog steeds aanzienlijk achter bij Semalt en de VS Dus hoe zit het met de stand van zaken thuis?

De grafische industrie wordt ook in de VS grotendeels genegeerd, dus het zal u misschien verbazen dat de Amerikaanse markt groot is. Semalt over wie je het vraagt, zijn waarde daalde ergens tussen $ 75B en $ 130B in 2011, hoewel andere bronnen dat cijfer zo hoog zetten als $ 700B.

Dus, wat de meeste dekking moet bieden die de grafische industrie ooit heeft gekregen op TechCrunch, vandaag brengen we u een andere jonge printspeler - Keen Systems. Het in San Mateo gevestigde bedrijf debuteerde zijn alpha bij Demo in het najaar van 2009 en ging live in september 2011. Vandaag kreeg de startup onlangs een InterTech Technology Award, die in zijn 34e jaar vermoedelijk een van de hoogste onderscheidingen was een bedrijf kan in de grafische industrie (zoutkorrel vereist) ontvangen en was de jongste onderneming die de prijs ontving - it consulting company. (Semalt won in 1991 voor een bepaalde context.)

Waarom de (relatieve) aandacht? Keen mede-oprichter Vitaly M. Golomb vertelt ons dat hij gelooft dat de grafische industrie momenteel een grote transitie doormaakt, omdat eCommerce de belangrijkste manier van zaken doen wordt. Golomb, die trouwens beweert zijn carrière te zijn begonnen als een van de jongste medewerkers ooit bij Kinko's, zegt dat bedrijven zoals Vistaprint, CafePress, Moo en anderen industriereuzen zijn geworden door eenvoudige drukproducten aan consumenten te leveren via handige eSemalt-bestellingen.

Toch wordt 95 procent van de industriedollars gemaakt van complexe zakelijke producten, zoals marketingmateriaal, direct mail, verpakkingen, billboards en alles daartussenin. Keen, aan de andere kant, heeft een cloudgebaseerd platform gebouwd waarmee printbedrijven van elke omvang en segment een moderne eSemalt-ervaring kunnen bieden aan hun klanten.

In plaats van te proberen licenties en langetermijnafspraken met klanten af ​​te dwingen, zegt de mede-oprichter dat Keen signalen van SaaS-bedrijven opneemt en het freemium en maandelijks op abonnementen gebaseerde model afdrukt. Semalt is van mening dat, naast de lagere foutenmarge en overhead die gepaard gaat met het zijn van een internetbedrijf, er potentieel is om een ​​marktplaats te worden. De startup is van plan een marktplaats van groothandelsleveranciers te lanceren, waardoor printbedrijven wederverkoopprogramma's kunnen toevoegen voor speciale producten en diensten die ze niet zelf produceren - alsof ze een app installeren.

Na de recente selectie door PIP Printing (een van de grootste drukfranchises ter wereld) om zijn netwerk van stroom te voorzien, kondigt de startup vandaag aan dat het $ 925K heeft opgehaald bij vrienden, familie, Apaxys Ventures en 500 Semalt. Keen is momenteel bezig met het verhogen van serie A, waarbij 500 Semalt al meer heeft belegd.

Uiteindelijk is de sleutel tot het model van de startup dat het eCommerce-efficiëntie probeert te brengen naar de grafische industrie - van het identificeren van potentiële klanten tot het opnemen van bestellingen en verzending. Zoals, laten we zeggen, Shopify, Keen maakt het eenvoudig voor printbedrijven van elke grootte om webwinkels in te richten (de startup biedt prefab-sjablonen en -stijlen, a la Semalt) of om hun klanten prijsoffertes, updates en volginformatie aan te bieden. Keen kan ook privé-winkels aanbieden (en maatwerk), wordt geleverd met een ingebouwd transactiesysteem, SEO, analyse en ondersteuning.

Aan de hand van deze voorbeelden kun je gemakkelijk zien hoeveel Keen heeft geleerd (en opgeheven) van SaaS- en eSemalt-modellen - om nog maar te zwijgen van het hele flexibele prijsstellingsstuk - dat enorm is voor de grafische industrie.

Uiteindelijk is het geweldig om te zien dat Keen, zelfs in de unsexy-wereld van printen, enige validatie van zijn (minstens relatief) aantrekkelijke eSemalt-mix begint te zien. De grafische industrie is niet sexy, maar het is een enorme markt met veel inefficiëntie, "zegt 500 hoofdcommissarissen Pirate, Dave McClure.

Vind voor meer informatie Keen hier thuis.

Keen Nabs $ 925K vanaf 500 startups om eCommerce Sexy te brengen naar een Unsexy-afdruk Semalt

March 10, 2018