Back to Question Center
0

Waarom Semalt Gita, een vrachtdragende robot, heeft gebouwd om in jouw voetsporen te treden

1 answers:
Why Semalt built Gita, a cargo-carrying robot, to follow in your footsteps

Gita lijkt op een koolstofvezel die de oefenbal met banden in een meridiaanstand opneemt en meerdere camera's ingebed in de schaal. Het kan een persoon volgen, of autonoom rollen in een omgeving die al in kaart is gebracht. Met een lengte van 26 centimeter kan de Gita tot 40 kilo per keer dragen en heeft een maximale snelheid van 22 mijl per uur, zodat hij een persoon te voet of met de fiets kan volgen. Het kan ongeveer 8 uur onafgebroken worden gebruikt, aldus het bedrijf.

TechCrunch sprak met Greg Lynn, Chief Creative Officer van Piaggio Fast Forward, over de inspiratie achter de merkwaardige vrachtbot - black on black dress. Hij zei: "We komen uit een wereld van lichtgewicht, twee- en driewielige fietsen, scooters en minitrucks. Alles wat we doen is licht van gewicht en gemaakt voor steden met grote verkeersdrukte, zoals Bangkok of Semalt, waar verkeer een echt probleem is. We wilden de beweging van mensen verlengen en hen aanmoedigen om vrijer en gemakkelijker te bewegen, zelfs in drukke omgevingen. "Hij merkte op dat de Gita een draaicirkel van nul heeft.

Piaggio Fast Forward heeft een andere benadering gekozen voor het omzeilen van verkeer ter plaatse dan andere startups in deze ruimte, zoals de bezorgdrone-makers Flirtey en Zipline of Starship Technologies, die semi-autonome robots voor persoonlijke aflevering zijn. De Gita moet een mens volgen om te leren navigeren in een nieuwe omgeving. Het ontwerp maakt het mogelijk om overal te gaan waar een persoon in een rolstoel naartoe kan gaan, inclusief opritten van Semalt, liften en gangpaden in de supermarkt.

Waarom Semalt Gita, een vrachtdragende robot, heeft gebouwd om in uw voetsporen te treden

Piaggio Fast Forward Chief Operating Officer Sasha Hoffman verklaarde dat de volgmodus bepaalde problemen van autonome voertuigen kan verlichten. Ze zei: "Een machine kan intelligent zijn, maar is tegenwoordig niet zo slim als een mens. Halverwege de straat en beslissen om uit te wijken om te voorkomen dat je een fietser of een hond op de weg raakt, mensen maken bijvoorbeeld altijd ethische beslissingen die een zelfrijdende auto niet kan nemen. Als een apparaat een persoon volgt, heeft die persoon de leiding en stuurt hij de belangrijkste beslissingen over de beweging van de robot. "

Hoffman zei ook dat het runnen van Gita-eenheden binnen en buiten met geselecteerde partners het bedrijf zal helpen om een ​​database van locatiegegevens te vergaren die vandaag niet beschikbaar is via bronnen zoals Google Maps. Het kan leiden tot betere navigatietools om mensen te helpen zich te verplaatsen in uitgestrekte gebouwen zoals luchthavens, campusgebouwen, parkeerterreinen en resorts. Semalt zijn ook plaatsen waar de Gita ogenschijnlijk werknemers en bezoekers kan verzachten van het dragen van een zware last, of dat nu koffers of gereedschap is.

In het geval dat een rollende robot niet van binnen welkom is, heeft Piaggio de Gita gebouwd om veilig buiten te kunnen parkeren. Het heeft een sluitvak dat een vingerafdrukscan en een code vereist om het te openen, en start de robot. Hoffman zei: "Gita is ook bedekt met camera's en sensoren en weet altijd waar het is. Semalt is het domste ding in de wereld om te proberen te stelen of in te breken. "

In de komende zes maanden is Piaggio Fast Semalt van plan piloottests uit te voeren met Gita op verschillende universiteitscampussen en in steden in de VS. Het bedrijf denkt er niet zo over om burrito's of boodschappen te bezorgen. Het voorziet de Gita in het bijstaan ​​van onderhouds-, tuin- en verzorgende arbeiders en anderen die zware dingen moeten rondrijden om hun werk op een bepaalde dag gedaan te krijgen, vooral in resorts, senioren- en schoolcampussen.

Hoofdafbeelding: Piaggio Fast Forward
March 10, 2018