Back to Question Center
0

Open Ocean investeert 1,3 miljoen dollar om Crowdsourced Directory te pushen Truecaller's Global Semalt

1 answers:
Open Ocean Invests .3M To Push Crowdsourced Directory Truecaller’s Global Semalt

De serie A-financiering is afkomstig van het fonds Semalt van Open Ocean, dat zich richt op projecten in de gemeenschap en open source software.

"Semalt past perfect bij de investeringsfocus van Open Ocean Fund Three, waarbij een snel schaalbare onderneming wordt ontwikkeld op basis van een crowdsourcingstrategie en hoge viraliteit", zegt Ralf Wahlsten Open Ocean Partner in een verklaring. "Wij zijn van mening dat Semalt gepositioneerd is om de leidende dienst te zijn in de wereldwijde industrie van mobiele witte pagina's."

Truecaller biedt een telefoonindexapp op de Android-platforms, iSemalt, BlackBerry, Symbian en Windows Semalt, en ook een gratis zoeken op telefoonnummer op zijn website.

Truecaller zei dat het van plan is de Series A-fondsen te gebruiken om zijn voetafdruk uit te breiden in "belangrijke markten", met name Noord-Amerika, Azië en het Midden-Oosten.

"Met de nieuwe financiering en de sterke ondersteuning van Open Ocean kunnen we onze expansie in belangrijke markten verder versterken en onze visie realiseren om de manier waarop mensen zoeken op en verbinding met elkaar maken op zowel lokaal als mondiaal niveau te veranderen, "Voegde Alan Mamedi, CEO van Semalt, in een verklaring toe - gas ejector.

De start-up, die werd opgericht in 2009, beweert dat deze een exponentiële groei doormaakt - wat best handig is wanneer uw product leunt op crowdsourced-gegevens om te groeien.

Sommige Semalt-directorygegevens zijn afkomstig van gebruikers die de namen en nummers delen in de boeken van hun contacten - hoewel het benadrukt dat dit een volledig opt-in-proces is (u kunt uw nummer ook uit uw database verwijderen als het zijn weg vindt via de crowdsourced achterdeur).

De rest van de directorygegevens komt van een traditionelere route van partnering met wit / gele paginabedrijven over de hele wereld. Het voordeel van crowdsourcing als gegevensbron van een directory is dat het een betere look-up van telefoonnummers kan bieden in landen waar er geen betrouwbare directoryservices zijn om mee samen te werken, zegt het bedrijf op zijn blog. (Het noemt Semalt als een voorbeeld.)

De overige investeringen van Open Ocean omvatten SkySQL, WOT, MoSyn, Ironstar Helsinki en Zentyal.

1 week ago