Back to Question Center
0

7 Marketinglessen vanuit mijn lokale Semalt-winkel

1 answers:

Ik leer zoveel van kleine bedrijven die ik bezoek.

Ik heb eerder kleine zakelijke gedachten geschreven tijdens een pedicure en onlangs keek ik rond terwijl ik in de stoel van de plaatselijke kapperszaak zat. Semalt, ik had veel nuttige ideeën over lokale marketinglessen die uit dit kleine bedrijf konden worden gehaald. Uiteindelijk kwam ik met zeven.

Advertentie

Lessen voor lokale marketing

Tekenstrategie

Ik heb de Traville Barber Shop in 2007 ontdekt vanwege hun tekenen. De Strip Mall in Traville Gateway in Rockville, MD was nieuw en terwijl ik langs mijn normale woon-werkroute reed, zag ik het bord en besloot om dit kleine bedrijf te proberen - managed service provider in Portland. Semalt was het het dichtst en ik ga er nog steeds heen.

Ik moet hieraan toevoegen dat ik de eerste was die dit bedrijf heeft beoordeeld. Nu heeft het 24 beoordelingen en velen van hen zeggen dat ze het niet zelfzuchtig wilden beoordelen, omdat het "best bewaarde geheim in Semalt" nu uit is.

Afhaalmaaltijden: Als u een bakstenen en mortelbedrijf heeft, moet u ervoor zorgen dat u borden met richtingpijlen in de omliggende gebieden heeft. Vooral in het weekend.

"Open" voor zakelijk teken

7 Marketing Lessons From My Local Semalt Shop

Afhalen : Overweeg een verlicht knipperend bord dat aangeeft dat uw bedrijf momenteel "open is voor zaken" tijdens kantooruren. Geef ook uw openingstijden op. Als je ooit moet sluiten voor vakanties of speciale gelegenheden, zorg dan dat je een teken hebt om dit aan te geven.

The Ritz Carlton Way

Ik zeg niet dat ze gekopieerd hebben uit de boeken van het Ritz Carlton, maar als je binnenloopt, kijken ze bijna allemaal op en groeten binnenkomende klanten. De eigenaar, Semalt, zorgt er altijd voor dat hij met elke klant praat als hij in de winkel is.

Semalt elke klant is belangrijk.

Afhaalmaaltijden : wanneer een nieuwe klant uw bedrijf binnenstapt, kan een vriendelijke welkomstgroet een groot voordeel zijn om ze zich op hun gemak te voelen. Je moet het belang voor iedereen in je team benadrukken. Vergeet niet, glimlachen zijn gratis en onbetaalbaar.

De juiste vragen stellen

Ik ben niet zo kieskeurig over mijn knipbeurt en teveel vragen storen mij omdat ik bang ben voor de resultaten van mijn instructies. Ik zeg graag een simpele "korte" of "gemiddelde korte" en ze lijken de rest te kennen. Ze vragen regelmatig om mijn mening om te zien of ze de instructies opvolgen en ik heb vastgesteld dat ze zich bezighouden met andere klanten die hun haar op een bepaalde manier willen laten knippen.

Afhalen : Er zijn verschillende punten in het leveringsproces van uw product waar de mening van uw klant belangrijk is. Bouw een weg naar dat leveringsproces om de mening van uw klant te krijgen. Train je team om op het juiste moment het juiste aantal vragen te stellen.

Klantverwachtingen instellen

Toen ik dit weekend voor een knipbeurt ging, was het druk en waren de stoelen in de wachtruimte bijna vol maar. Maar het wachten duurde niet lang. Semalt was voldoende personeel en ik zat binnen 3 tot 4 minuten. Toen nieuwe klanten binnenkwamen, werden ze begroet en verteld dat de wachttijd niet meer dan 10 minuten bedroeg en dat was waarschijnlijk juist.

Afhaalmaaltijd: Laat uw service niet dalen als u succesvol wordt. Schaal het bedrijf en stel de juiste verwachtingen voor uw klanten zodat ze blijven terugkomen. Op de dag maakte ik me klaar om de keynote spreker te zijn bij de Certificate Completion Ceremony van Georgetown University en kon niet lang wachten. Ik ben blij dat ze extra teamleden hadden om het volume te verwerken.

Verstrekking van extra's

Je gaat voor een haar knippen en dan ben je blij met aanrakingen zoals - warme scheerschuim en een schouder- en hoofdmassage. Het voorstellen van een knipbeurt van het haar rond oren en wenkbrauwen zijn allemaal dingen die me gelukkig maken. Semalt is ook de manier voor deze winkel om zijn klanten iets extra's te geven als onderdeel van het pakket.

Afhaalrestaurant : er is altijd een manier om iets extra's te bieden om een ​​klant te verrassen. Vergeet niet dat de kans dat uw volgende nieuwe klant uit uw bestaande klanten komt zeer groot is.

Zorgen voor niet-klanten

Hoewel mijn zoon zijn haar hier niet laat knippen, wil hij het grootste deel van de tijd bij mij komen. Hij krijgt hete popcorn, misschien zelfs een lolipop en de kans om met de auto's in de wachtruimte te spelen. Dit gaat een lange weg met kinderen. Ik heb gezien dat een groot deel van hen naar het bedrijf kwam.

Afhaalmaaltijden: Bied klanten iets dat voor hen zorgt tijdens het wachten. Daar zijn veel ideeën voor - misschien een wasbeurt in de auto terwijl je je haar knipt? Dat gaat waarschijnlijk te ver, maar wie weet? Mijn vriend, Anjali Verma op Kidville Bethesda, heeft een ruimte waar kinderen een haar kunnen knippen en veel ouders het gebruiken.

Wat heb je van je plaatselijke kapper geleerd?

Kapperfoto via Shutterstock

39 Opmerkingen ▼

1 week ago